E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Sur Lie Kirsebærvin fra Frederiksdal Gods og æbleskiver

25. december 2011 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

Det er ved at være et år siden, at jeg smagte de lækre kirsebærvine fra Frederiksdal Gods på Lolland for første gang og blev forelsket. Mere nøjagtigt var det til en smagning hos Suhrs, hvor vinentusiasten Morten Brink Iwersen – som i sin tid fik idéen til at bruge godsets stevnsbær, en over 100 år gammel surkirsebær sort, til at producere kirsebærvin i topklasse – passioneret fortalte om de forskellige søde kirsebærvine, mens vi smagte på dem alle. Efter smagningen blev vi budt mere kirsebærvin serveret til blå kornblomst og brød – sikke en fortrinlig forening! Jeg har også siden hen med stor fornøjelse drukket de forførende lækre kirsebærvine til andre blåskimmeloste.

I går eftermiddags lavede mor æbleskiver, og vi drak Sur Lie kirsebærvinen til. Måske den havde været mere oplagt at drikke til ris à l’amanden samme aften, men far ville altså have portvin til, og så var jeg heller ikke i tvivl om, at denne smukt aromatiske kirsebærvin ville gå perfekt til de sprøde og indeni svampet bløde og ikke alt for søde æbleskiver. Og det gjorde den i allerhøjeste dejlige grad. Navnet Sur Lie vil sige, at vinen i produktionen har ligget på bundfaldet, hvilket resulterer i en helt særlig rig og fyldig smag. Vinen havde en nuanceret friskhed over sig og var samtidig ikke alt for sødmefuld, og så havde den en vidunderlig smag af kirsebær, og duften var over the top himmelsk. Jeg har en Sur Lie mere derhjemme, men den har jeg bestemt mig for at bruge til en dessert i det nye år. Har I nogle fabelagtige idéer til, hvad jeg skulle prøve at kreere med sådan en kirsebærvin ? 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: æbleskiver, Frederiksdal Kirsebærvin, jul, kirsebærvin, Morten Brink Iwersen

Previous Post: « Kirsebærsauce fra Selleberg skal på årets Ris à l’amande
Next Post: Salte macadamias med hvid chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ann-Christine skriver

    25. december 2011 kl. 20:54

    Årh, søde Anne – den kirsebærvin lyder jo nærmest forførende lækker. Og jeg har faktisk ikke rigtig drukket kirsebærvin siden 10 klasse, hvor jeg til en klassefest fik serveret noget sukkersødt stads.
    Jeg må helt sikkert drikke kirsebærvin til næste års ris a’la mande. I år blev det en god portvin 🙂
    I øvrigt er jeg nærmest lykkelig over at have fundet ud af at mit gamle æbleskivejern duer på vores induktion, så nu skal jeg snart lave dine æbleskiver med Valrhona. Glæder mig

    Glædelig jul til dig og ønsker om et rigtig godt og chokoladefyldt nytår

  2. Ingw skriver

    25. december 2011 kl. 21:47

    Kære Anne
    Tak for svar i dit sidste indlæg. Jeg havde 2 glas og der var 3 der gerne ville have den lunet og 3 der foretrak den kold. Den smagte så herligt så herligt, så, ja vi spiste også meget mere ris á la mande end vi plejer.
    Rigtig godt nytår
    Inge

  3. Anne au Chocolat skriver

    27. december 2011 kl. 10:22

    Kæreste Ann-Christine
    Du skal helt klart smage vinen!
    Vi kunne også lave en dessert sammen med den en dag i det nye år, og så smage den samtidig! Man skal jo ikke putte hele vinen i desserten 🙂

    Lyder dejligt med æbleskiver! Haps 🙂

    Håber du har haft en dejlig jul!

    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    27. december 2011 kl. 10:23

    Kære Inge
    Godt at du klarede dig fint uden mit svar 🙂
    Jeg ønsker også dig et godt og dejlig nytår!
    Kh Anne

  5. Ann-Christine skriver

    27. december 2011 kl. 14:58

    Det kunne være super hyggeligt, Anne! Den er jeg da med på – jeg er også spændt på hvilken dessert du kan trylle frem med den skønne kirsebærvin som en af ingredienserne.
    Vi har haft den dejligste jul, rigtig hyggelig og rar. Det håber jeg også du har 🙂
    Kærlig hilsen
    Ann-Christine

  6. Cecilie skriver

    15. januar 2012 kl. 20:33

    Hej Anne

    Ser at du leder efter opskrifter med kirsebærvin 🙂
    Hvis du kigger på Frederiksdals hjemmeside, ligger der 8 opskrifter fra kokken Jan Friis-Mikkelsen – god fornøjelse!

    /cecilie

    http://www.frederiksdal.com/dk/opskrifter.html

  7. Lasse holdbæk skriver

    6. december 2014 kl. 11:24

    Hej Cecilie
    De har nogle lækre opskrifter, men kan også anbefale tage forbi cocktailen baren “lidkøb” i kbh. De bruger den i en cocktail 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap