E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Sur Lie Kirsebærvin fra Frederiksdal Gods og æbleskiver

25. december 2011 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

Det er ved at være et år siden, at jeg smagte de lækre kirsebærvine fra Frederiksdal Gods på Lolland for første gang og blev forelsket. Mere nøjagtigt var det til en smagning hos Suhrs, hvor vinentusiasten Morten Brink Iwersen – som i sin tid fik idéen til at bruge godsets stevnsbær, en over 100 år gammel surkirsebær sort, til at producere kirsebærvin i topklasse – passioneret fortalte om de forskellige søde kirsebærvine, mens vi smagte på dem alle. Efter smagningen blev vi budt mere kirsebærvin serveret til blå kornblomst og brød – sikke en fortrinlig forening! Jeg har også siden hen med stor fornøjelse drukket de forførende lækre kirsebærvine til andre blåskimmeloste.

I går eftermiddags lavede mor æbleskiver, og vi drak Sur Lie kirsebærvinen til. Måske den havde været mere oplagt at drikke til ris à l’amanden samme aften, men far ville altså have portvin til, og så var jeg heller ikke i tvivl om, at denne smukt aromatiske kirsebærvin ville gå perfekt til de sprøde og indeni svampet bløde og ikke alt for søde æbleskiver. Og det gjorde den i allerhøjeste dejlige grad. Navnet Sur Lie vil sige, at vinen i produktionen har ligget på bundfaldet, hvilket resulterer i en helt særlig rig og fyldig smag. Vinen havde en nuanceret friskhed over sig og var samtidig ikke alt for sødmefuld, og så havde den en vidunderlig smag af kirsebær, og duften var over the top himmelsk. Jeg har en Sur Lie mere derhjemme, men den har jeg bestemt mig for at bruge til en dessert i det nye år. Har I nogle fabelagtige idéer til, hvad jeg skulle prøve at kreere med sådan en kirsebærvin ? 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: æbleskiver, Frederiksdal Kirsebærvin, jul, kirsebærvin, Morten Brink Iwersen

Previous Post: « Kirsebærsauce fra Selleberg skal på årets Ris à l’amande
Next Post: Salte macadamias med hvid chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ann-Christine skriver

    25. december 2011 kl. 20:54

    Årh, søde Anne – den kirsebærvin lyder jo nærmest forførende lækker. Og jeg har faktisk ikke rigtig drukket kirsebærvin siden 10 klasse, hvor jeg til en klassefest fik serveret noget sukkersødt stads.
    Jeg må helt sikkert drikke kirsebærvin til næste års ris a’la mande. I år blev det en god portvin 🙂
    I øvrigt er jeg nærmest lykkelig over at have fundet ud af at mit gamle æbleskivejern duer på vores induktion, så nu skal jeg snart lave dine æbleskiver med Valrhona. Glæder mig

    Glædelig jul til dig og ønsker om et rigtig godt og chokoladefyldt nytår

  2. Ingw skriver

    25. december 2011 kl. 21:47

    Kære Anne
    Tak for svar i dit sidste indlæg. Jeg havde 2 glas og der var 3 der gerne ville have den lunet og 3 der foretrak den kold. Den smagte så herligt så herligt, så, ja vi spiste også meget mere ris á la mande end vi plejer.
    Rigtig godt nytår
    Inge

  3. Anne au Chocolat skriver

    27. december 2011 kl. 10:22

    Kæreste Ann-Christine
    Du skal helt klart smage vinen!
    Vi kunne også lave en dessert sammen med den en dag i det nye år, og så smage den samtidig! Man skal jo ikke putte hele vinen i desserten 🙂

    Lyder dejligt med æbleskiver! Haps 🙂

    Håber du har haft en dejlig jul!

    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    27. december 2011 kl. 10:23

    Kære Inge
    Godt at du klarede dig fint uden mit svar 🙂
    Jeg ønsker også dig et godt og dejlig nytår!
    Kh Anne

  5. Ann-Christine skriver

    27. december 2011 kl. 14:58

    Det kunne være super hyggeligt, Anne! Den er jeg da med på – jeg er også spændt på hvilken dessert du kan trylle frem med den skønne kirsebærvin som en af ingredienserne.
    Vi har haft den dejligste jul, rigtig hyggelig og rar. Det håber jeg også du har 🙂
    Kærlig hilsen
    Ann-Christine

  6. Cecilie skriver

    15. januar 2012 kl. 20:33

    Hej Anne

    Ser at du leder efter opskrifter med kirsebærvin 🙂
    Hvis du kigger på Frederiksdals hjemmeside, ligger der 8 opskrifter fra kokken Jan Friis-Mikkelsen – god fornøjelse!

    /cecilie

    http://www.frederiksdal.com/dk/opskrifter.html

  7. Lasse holdbæk skriver

    6. december 2014 kl. 11:24

    Hej Cecilie
    De har nogle lækre opskrifter, men kan også anbefale tage forbi cocktailen baren “lidkøb” i kbh. De bruger den i en cocktail 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap