Min passion for mad rækker langt ud over det søde univers, som I altid ser på bloggen. På min Instagram er der mulighed for at erfare, hvor meget jeg generelt elsker alt god mad. (Selvom jeg har den sødeste tand.)
Derfor takkede jeg for et par uger siden også straks ja til at flyve med Meyers Madhus en tur til Limfjorden og et besøg hos Dansk Skaldyrcenter ved Nykøbing Mors for at kigge på linemuslinger i fjorden og smage dem på tallerkenen.
Linemuslinger er blåmuslinger, som dyrkes på line frit i vandet i Limfjorden og vokser sig store, saftige og lækre. For at se nærmere på muslingerne, sejlede vi med en båd ud på fjorden og fik masser af frisk luft i kinderne og bølgegang i kroppen fra vandet omkring båden. Og som I kan se på billederne fra Limfjorden (som jeg har fået lov til at låne af Meyers Madhus), kom vi meget tæt på linemuslingerne.
Da vi kom på land igen, havde kokken Bo fra Meyers Madhus lavet 5 muslingeretter til vores frokost. Aldrig i mit liv har jeg smagt så friske og dejlige muslinger. Det var en sand sanselige fornøjelse.
Og så er linemuslinger nogle små bæredygtige, sunde og nærende væsner proppet med proteiner og mineraler og næsten intet fedt. Deres såkaldte kødprocent er også 50% højere end vildtlevende muslinger. Vildt nok.
Pt. bliver 90% af linemuslingerne eksporteret ud af landet. Det er en ret kedelig tendens, da det jo betyder, at danskerne går glip af dem. Formentlig fordi mange er bange for muslinger i den forstand, at de enten tror, at det er pokkers svært at bruge i madlavning eller er bange for at blive syge af dårlige muslinger.
Når Meyers Madhus og Dansk Skaldyrcenter arrangerer sådan en sanselig tur op til Limfjorden, ønsker de at slå et slag for muslingerne og for, at de er en fremragende spise, som langt fra fortjener at afstedkomme adjektiver som besværlige, skræmmende eller farlige. Her ser jeg faktisk også et link til det, jeg ALTID søger at fortælle om på bloggen. At det ikke behøver at være svært og krævende at gå i køkkenet – hverken at lave en god omgang moules marinières eller en chokolademousse, så længe man har madhjertet med og de rette råvarer i hus.
Og for lige at slutte af på sød vis, så kan I se på øverste billede, at vi til min store glæde fik serveret en fabelagtig chokoladedessert til kaffen efter frokosten. En fløjlsblød chokoladecreme, bagte danske blommer, sprød kagecrunch og timiansukker. Det billede knipsede jeg i øvrigt selv. Lige inden jeg spiste anden portion dessert:)
Hvis I har appetit på at lære mere om de fine linemuslinger, vil jeg anbefale jer at like Vi elsker skaldyr på facebook, hvor der også er flere flotte billeder fra vores tur samt opskrifter på skønne retter med muslinger. Jeg fik to net friske muslinger med hjem, som jeg forkælede en håndfuld piger med sammen med noget hvidvin.
Inge/Delikate Danmark skriver
Danske muslinger og chokoladedessert. Det lyder som en perfekt kombi 🙂 Og sikke flotte billeder.
Charlotte G skriver
Åh, jeg elsker friske muslinger, sprøde fritter og sauce tatare! Og en lille bitte grøn salat med vinaigrette…..
Vh Charlotte G
Anne au Chocolat skriver
Kære Inge
Tusind tak 🙂 Jeg var også vild med kombinationen!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Charlotte G
Også mig. Også mig! 🙂
Kh Anne