Den ovenfor viste macaron var jeg med til at lave og spise i mandags – og faktisk også alle de andre på de øvrige billeder. Dog kunne jeg desværre ikke spise dem alle sammen.
Som I nok forstår, tilbragte jeg mandag aften i paradis. 4 timers dessertparadis. Jeg var nemlig til macaron-kursus sammen med en flok venner fra Chokoladeselskabet hos den dejlige Nikolaos Strangas.
Jeg har før selv lavet macarons, og jeg har altid været ret tilfreds med udfaldet. Til gengæld har jeg også altid vidst, at mine små macarons hverken kan hamle op med Pierre Hermés, Ladurées eller Mr. Strangas’, men det stræber jeg heller ikke efter. Jeg kan godt lide, at mine bare er hyggelige og har et sødt hjemmelavet vibe over sig.
Så jeg overlader de professionelle macarons til de professionelle.
Ikke desto mindre var Nikos kursus enormt inspirerende!
Når Niko laver macarons, bruger han en masse seje teknikker, og han har en række teorier om, hvordan man skaber den perfekte macaron. Det var – selv for mig som elsker de “hjemmelavede” macarons – vidunderligt, at han ville dele nogle af hemmelighederne med os! Jeg kan løfte sløret for, at det har at gøre med en særlig ovn, den perfekte røremaskine, og de helt rigtige æggehvider – og så også lidt andre mellemregninger.
På kurset lavede vi også chokolade-ganache og lærte hemmeligheder bag den emulsion, som skal til for at lave en smuk og rigtig ganache. Ganachen lavede vi på Coeur de Guanaja, som er en 80% chokolade fra Valrhona. Lidt for mørk til min chokoladesmag, men ganachen passede vidunderligt godt som fyld mellem søde macarons. Apropos ganache og Valrhona, viste Niko os også nogle fine videoer fra L’École du Grand Chocolat, hvor mit choko-idol Frédéric Bau fortalte om ganache og emulsion og friktion. Yderst spændende, og en fryd for ørerne med lidt fransk tale (der var også engelske undertekster).
Nogle af macarons’ne fyldte vi også med Nikos guddommelige saltkaramel med lys chokolade i. Til min store ærgrelse måtte jeg ikke få opskriften, men ok det er jo også en forretningshemmelighed! Til gengæld havde Niko intet imod, at jeg spiste adskillige skefulde af den cremede, bløde og letsalte karamel. Han er sød ligesom karamellen.
Hvis I endnu ikke har været forbi hans skønne Conditori på Åboulevarden, så lov mig at I snart gør det. Niko lever og ånder for de smukke kreationer og de bedste råvarer. Hans kagekærlighed er uden sidestykke!
Mette B. skriver
Det kursus må jeg da også prøve! Og ja, han gør indtryk, Nikolaos – både kager, person og den service man får, når man besøger hans gennemført toplækre cakeaway!
Katrine Nøhr-Meldgaard skriver
Ej, det lyder som det perfekte kursus.
Jeg elsker også hans macarons og især den med saltkaramel, mums.
Annika skriver
Har ham desværre stadig til gode 🙁
Hans adresse står i min mobil, og håber at jeg til december eller januar kommer ind i kbh-området og i nærheden…. og så SKAL jeg bare ind og bruge alt for mange penge, på alt for mange kcal – og nyde dem hver og en forhåbenligt …. både derinde og det hjembragte 😉
En synd med god samvittighed – og glæder mig 😀
Hvilken fantastisk aften det må have været 🙂
Anni skriver
Oolala, det ser godt ud. Flotte billeder!
Kunne godt overveje det kursus. Når jeg forsøger falder de nemlig altid sammen, og så er det altså ikke helt så charmerende, selvom de er hjemmelavede.
Lejla skriver
Uuh, hvordan kommer man på sådan et kursus?
Sif skriver
Nu har du talt så pænt om ham fidutsen så ofte at jeg efterhånden er ved at være mør. Jeg tror jeg vil tage springet og købe en kage næste gang jeg er i KBH… trods alle mine principper om ikke at købe konditorkage i Danmark.
… men hvad gør jeg så hvis jeg bliver afhængig?
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette B
Det glæder mig at høre, at du også synes om Niko og hans kager.
Han har en kæmpe plads i mit kagehjerte!
Alt godt,
Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Katrine
Som du jo nok kunne læse, er jeg pænt forelsket i hans macarons med saltkaramel!
Jeg tror, at jeg ville være et lidt lykkeligere mennesker, hvis jeg spiste sådan én hver dag 🙂
Alt godt,
Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Annika
Jeg glæder mig til at høre om dit kageeventyr hos Niko, du har syndet med god samvittighed 🙂 Glæd dig!
Alt godt,
Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Anni
Kurset var fantastisk og meget anbefalelsesværdig, men jeg er altså sikker på at du godt kan give dine macarons “fødder” på egen hånd 🙂
Alt godt,
Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Lejla
Jeg tror, at Niko gerne holder kurser, hvis man kan samle en flok! 🙂
Prøv at tage kontakt til ham.
Alt godt,
Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Sif
Først og fremmest: jeg er sikker på, at du bliver afhængig! I min optik er Nikos kager lige så guddommelige som de franske, så hvis du kan spise dem, kan du af princip også spise hans.
Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om Fidutsen kager – og jeg tager gerne med 🙂
Astrid Werge skriver
Wauuuuw.. Det er ser jo SÅ godt ud!! 🙂
Hvilken røremaskine er den perfekte? Afslørede han det?? 😉
Camilla (Himmelske kager) skriver
Niko er så utrolig inspirerende og hans kærlighed til kager er jo fortryllende og smittende. Jeg havde en skøn eftermiddag på hans konditori og jeg er da fuldstændig grøn af misundelse over, at det kursus. Det gad jeg SÅ godt have været med på 😉