E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

To slags morgenmad med lækker sød topping

14. juni 2012 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

For noget tid siden var jeg så heldig at modtage en pakke med lækkerier fra Sorgenfri Specialiteter – blandt andet disse to glas med kvædegelé og æble med Calvados. Som I har bemærket, elsker jeg at gøre lidt ekstra ud af min morgenmad for tiden, og den tendens tror jeg varer ved. Den har stået på mange vafler og pandekager de sidste par måneder, men der er absolut ingen fare for, at jeg bliver træt af dem. Både indhold og topping kan jo varieres i det uendelige – det rene slaraffenland : )
Jeg lavede små pandekager igen forleden med kokos i, som jeg dryssede med øko blåbær, valnødder, skyr og en skefuld æble med calvados. Et sandt morgenmads-kalas!
En anden morgen brugte jeg fuldkornsgrødris til at kreere noget lidt mere simpelt men lige så godt – nemlig en lækker og hyggelig risengrød med lidt bid i, som jeg dryssede med min sri lankanske kanel og en skefuld kvædegelé.

Længe leve livsnydelsen lige fra morgenstunden af!

Skrevet i: Uncategorized Tags: æble med calvados, dessert, kanel, kvædegelé, morgenmad, risengrød, Sorgenfri specialiteter, Vafler

Previous Post: « Vafler med en solmoden mango direkte fra Indien
Next Post: Vanillet kompot af grønne rabarber og karamelliseret rugbrød samt yoghurt »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lulu skriver

    14. juni 2012 kl. 19:04

    Et tu le fais quand ton risengrød ? Le matin même ? Ou la veille au soir et tu réchauffes au micro-ondes ? J’adore la gelée de coing: un goût si subtil et délicat…Alors ton p’tit déj me parle !

  2. Vibeke Lentz skriver

    14. juni 2012 kl. 21:32

    Hold op, hvor er det lækkert. Kvædegele-Jeg kan næsten fornemme duften og smagen, det må virkelig være et godt match.

  3. Irene skriver

    15. juni 2012 kl. 10:50

    Jeg gad godt komme til morgenmad hos dig 🙂 det ser virkelig lækkert ud!

  4. Anne au Chocolat skriver

    16. juni 2012 kl. 07:30

    Chère Lulu
    Je fais mon risengrød la veille normalement – et de temps en temps pour plusieurs jours/matins 🙂

    La gelée de coing est super fantastique! As-tu d’autres idées pour l’utiliser?

    Bisous
    Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    16. juni 2012 kl. 07:31

    Kære Vibeke
    Jeg elsker også kvæder, og denne gelé er ret så himmelsk! 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    16. juni 2012 kl. 07:31

    Kære Irene

    Du er sød! 🙂

    Kh Anne

  7. Benedikte Capion skriver

    16. juni 2012 kl. 13:01

    Morgenmad er så absolut også dagens bedste måltid!! 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    16. juni 2012 kl. 21:10

    Kære Benedikte
    Jeg er helt helt enig 😉

    Kh Anne

  9. Lulu skriver

    16. juni 2012 kl. 22:15

    Hmmm…j’ai fait cet hiver une confiture coing-potiron a la vanille,un delice! C’etait une bonne association. Mais sinon,je ne connais le coing qu’en gelee. Bonne soiree!

  10. Lea Carina Frederiksen skriver

    17. juni 2012 kl. 15:25

    Hold nu op, hvor ser den risengrød lækker ud. Jeg er fuldstændig vild med lækker morgenmad, og jeg tænker, at risengrøden ligeså godt kunne have været skiftet ud med en havregrød. Mums! Det kunne være, at man skulle erhverve sig nogle af Sorgensfris specialiteter og prøve at eksperimentere lidt selv. For tiden er jeg i gang med at eksperimentere med sirupper – hyldeblomstsiruppen er i høj kurs lige nu. Men måske en kvæde-sirup kunne være en idé?

  11. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2012 kl. 07:43

    Lulu, j’ai trop envie de goûter ça! Miam miam 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2012 kl. 07:44

    Kære Lea

    Uhm, hyldeblomst sirup lyder himmelsk!

    Kh Anne

  13. Mette skriver

    12. juli 2012 kl. 10:32

    Hej Anne,

    Sikke en flot og mundvandsfremkaldende blog du har! Den her risengrød ser virkelig lækker ud. Er der opskrifter på den og pandekagerne her på bloggen allerede?

    Mvh Mette

  14. Anne au Chocolat skriver

    14. juli 2012 kl. 17:49

    Kære Mette
    Pandekagerne er dér 🙂 Risengrøden er bare en helt almindelig risengrød blot lavet med grove ris i stedet.

    Tusind tak skal du ha’ i øvrigt!

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap