E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Vafler med en solmoden mango direkte fra Indien

11. juni 2012 af Anne au Chocolat 30 kommentarer

Mine forældre bor i Chennai i den sydlige del af Indien, som mange af jer ved. Der er varmt i Chennai året rundt, men i disse måneder er der ekstra varmt, og derfor er mangoerne i mine forældres have modne lige nu. Jeg har altid været i Indien enten i august eller januar/februar, så jeg har ikke haft fornøjelsen af at spise vores egne mangoer, før i sidste uge hvor min far tog et par lækre mangoer med hjem til min bror og mig!
De indiske mangoer er og bliver de mest aromastiske, jeg hidtil har smagt! Der findes et hav af sorter – tallet er vist omkring de 1000 – og mine forældre har to typiske sydindiske mangosorter i haven. Mulgoa og Banganapalli. I dette indlæg ser I den runde Mulgoa, som jeg nød i weekenden. Jeg spiste den sammen med en dejlig øko sødmælksyoghurt til morgenmad, og så serverede jeg den oven på en stak vafler, lidt hakkede mandler og en skefuld Guanaja-chokoladeganache, som egentlig var resten af chokoladesovsen fra bananasplitten, som jeg havde frosset ned – selvom portionen var lille, kunne jeg ikke nænne at smide den ud!

Jeg har stadig en mango tilbage – og den glæder jeg meget til sætte tænder i! Kender I nogle lækre kager og desserter med mango egentlig ?

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokoladeganache, chokoladesovs, dessert, ganache, guanaja, indiske mangoer, mango, Vafler

Previous Post: « Søde Elises lækre fødselsdagskager
Next Post: To slags morgenmad med lækker sød topping »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Laura skriver

    11. juni 2012 kl. 18:15

    Hvad med mangois? Mine tænder løber helt i vand ved tanken! 🙂

  2. Charlotte Rugbjerg skriver

    11. juni 2012 kl. 18:52

    Uhm, hvor ser det bare delikat ud Anne! Og så tænker jeg, at man sætter endnu mere pris på en lækker mango, når ens far har bragt den hjem fra et fjert land:-) Desværre har jeg ikke ret meget erfaring med mango, men mon ikke der er mange andre der har det. Og ellers smager den sikkert helt fantastisk naturel:-)

  3. Piskeriset skriver

    11. juni 2012 kl. 19:19

    Jeg tænker faktisk først på mangosmoothie, men jeg har gjort en af mine venner temmelig afhængig af pære-mango marmelade – det er virkelig godt 🙂

    Ps. Skal lave ‘ballade’ i aften 😉

  4. Benedikte Capion skriver

    11. juni 2012 kl. 19:41

    Mmm, velsmagende mangoer er det bedste.. Kreativ brug af rester, thumbs up!

  5. Mette skriver

    11. juni 2012 kl. 19:47

    Umm, vi har også spist mango til dessert her til aften. Jeg foreslår mango cheesecake 🙂

  6. Piskeriset skriver

    11. juni 2012 kl. 20:38

    Ps. jeg tog fejl – jeg lavede ‘blondinen’ i stedet 😀

  7. Stinne skriver

    11. juni 2012 kl. 21:00

    Hvad med en lille lækker mangotærte – eller evt en crumble?

  8. Laura skriver

    11. juni 2012 kl. 21:29

    Den dér mango der, den gad jeg rigtig godt at smage! Endnu en gang ser det jo helt fantastisk ud, det du har lavet Anne!

  9. Mette skriver

    11. juni 2012 kl. 21:59

    Uhm – hvor ser det bare dejligt ud, Anne.

    Det er næsten synd at gøre særlig meget ved en frugt af så høj kvalitet. Jeg kan ikke lade være at tænke på sticky rice med frisk mango på siden……..

    Eller en mango carpaccio m lidt myntesirup og en af dine skønne iscremer…….

    Husker også en Markus Grigo opskrift på en enkel lille mangotærte med ingefæris fra bogen “Desserter”: Tynde skiver af mango på en af butterdej smurt med pistaciefrangipane…….. Mangoen bages med i ovnen

  10. Astrid skriver

    12. juni 2012 kl. 08:40

    Jeg eeeeeeeelsker virkelig mango. Min absolutte ynglingsfrugt!

    Jeg har tit tænkt på at lave mango cheesecaken fra Masterchef Australia lavet af Matt Moran. Den mand kan bare det der med søde sager..

    Se opskriften og fremgangsmåden her: http://www.masterchef.com.au/recipes/mango-cheesecake-with-coconut-tapioca.htm

  11. Edith Kristensen skriver

    12. juni 2012 kl. 08:50

    Hej eeeelsker at lave en mangomousse med lime som fyld i en lagkage. Hjemmebagte mandelbunde og en god ganache som opsmørring og så et lille marcipanlåg … its heaven!

    Vh.
    Edith

  12. Rikke Toft Nielsen skriver

    12. juni 2012 kl. 14:14

    Der er jo altid den gode ” mango and sticky rice”. Der passer disse mangoer vildt godt til.

  13. Vibeke Lentz skriver

    13. juni 2012 kl. 07:03

    Hold op, hvor er du heldig; at få bragt hjemmehøstet indisk mango, må da være noget af det mest fantastiske. Raw mango cheese cake, er noget af det lækreste jeg nogensinde har smagt, og en god mangolassi er heller ikke at kimse af, selvom det ikke er en kage:)

  14. Cecilie skriver

    13. juni 2012 kl. 08:01

    Jeg fik en salat med mango, asparges og avocado forleden dag – ret godt!

  15. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2012 kl. 13:26

    Kære Laura
    Mangois er så lækkert! God idé 🙂

    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2012 kl. 13:26

    Kære Charlotte
    Tak for en sød kommentar 🙂
    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2012 kl. 13:27

    Kære Piske
    Lækkert med en lille blondie 😉

    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2012 kl. 13:27

    Kære Benedikte
    TAK skal du have! Det gør ondt i mit hjerte, hver gang jeg smider mad ud – og derfor sker det meget sjældent 😉

    Kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2012 kl. 13:28

    Kære Mette
    Mmm, mangocheesecake er da en fantastisk idé 🙂
    kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2012 kl. 13:29

    Kære Mette
    Åh ja… sticky rice med mango! Haps det er en god idé!

    Kh Anne

  21. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2012 kl. 13:30

    Kære Astrid
    Tak for link! Det glæder jeg mig til at se nærmere på 🙂

    Kh Anne

  22. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2012 kl. 13:30

    Kære Edith

    Mangomousse med lime kombineret med sprøde mandelbunde lyder som en himmerigsmundfuld 🙂

    Kh Anne

  23. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2012 kl. 13:32

    Kære Stinne
    Mangocrumble lyder godt – og så evt. kombineret med kokos! Nam 🙂

    Kh Anne

  24. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2012 kl. 13:32

    Kære Laura
    Du er sød, er du!

    Kh Anne

  25. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2012 kl. 13:33

    Kære Rikke
    Ja, mango og sticky rice går jo hånd i hånd 🙂

    Kh Anne

  26. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2012 kl. 13:34

    Kære Vibeke
    Jeg elsker også en god mangolassi 😉

    Kh Anne

  27. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2012 kl. 13:34

    Kære Cecilie
    Det lyder som en dejlig salat – jeg er også vild med varmrøget laks og mango sammen 🙂

    Kh Anne

  28. Nana skriver

    14. juni 2012 kl. 17:14

    Bliver helt nostalgisk! Indiske mangoer er mums…

    Må jeg spørge, hvad dine forældre laver i Chennai?

  29. Littledessert - Recept & Webbshop skriver

    13. juli 2012 kl. 17:15

    Underbart!

  30. Anne au Chocolat skriver

    14. juli 2012 kl. 17:47

    Kære Littledessert

    TAK 🙂

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap