E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Valnøddelagkagen fra Svinkløv Badehotel

6. april 2010 af Anne au Chocolat 44 kommentarer

P1040278

I går lavede min mor denne lækre valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel – i en meget flot firkantet version – til vores påskefrokost nr.2. Ligesom citronfromagen er lagkagen en klassiker hos mine forældre.  I min barndom kørte vi flere gange ud til badehotellet – som ligger i bunden af Jammerbugten i Nordjylland – alene for at spise deres berømte lagkage og så selvfølgelig for at gå tur på stranden ved Vesterhavet. I 2001 udkom Svinkløv Badehotel kogebogen med de dejligste opskrifter og lige så smukke billeder taget af Poul Ib Henriksen, og til min mors store glæde var lagkagen selvfølgelig også en af opskrifterne. I snart 10 år har min mor nu lavet denne lagkage, og vi bliver aldrig trætte af kombinationen af lagkagebunde stænket med rom, lagt sammen med en vanillet flødeskum med hakkede valnødder og mørk chokolade og overtrukket med kaffeglasur.

P1040282

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokolade, flødeskum, Lagkage, Svinkløv Badehotel, valnøddelagkage, valnødder

Previous Post: « Citronfromage – påskens dessert!
Next Post: Kage til Dronningen »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Laila Hinrup skriver

    6. april 2010 kl. 18:22

    Uhhh, jeg arbejdede på Svinkløv Badehotel helt tilbage i 1975-76, og jeg kan godt huske, hvordan den lagkage smager mums

  2. Piskeriset skriver

    6. april 2010 kl. 20:08

    Hold da fest hvor ser den flot og lækker ud – jeg kan godt forstå, at I har ‘dyrket’ den i mange år 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    6. april 2010 kl. 21:23

    Ja, det er klart den lækreste lagkage jeg kender 🙂

  4. Linda skriver

    6. april 2010 kl. 22:11

    Jeg har aldrig hørt om den, men hold op – den ser indbydende ud. Det kalder jeg endnu en god påsketradition.

  5. gitte skriver

    7. april 2010 kl. 09:23

    Jeg kan også huske hvor godt den smager…og din mors version ser meget lækker ud.

  6. Lone Kjær skriver

    7. april 2010 kl. 13:04

    Hold op, hvor ser den godt ud. Den gad jeg godt smage… Så det betyder enten at jeg selv må i gang eller endnu bedre, at jeg bliver nød til at besøge Svinkløv Badehotel..

  7. Anne au Chocolat skriver

    7. april 2010 kl. 15:07

    Kære Linda, Gitte og Lone. Jeg synes bestemt I skal lave den selv. Men hvis I er på de nordjyske kanter sommeren over, så smut forbi det hyggelige badehotel til kaffe og autentisk valnøddelagkage 🙂

  8. Linda skriver

    9. april 2010 kl. 22:13

    Jeg vil notere hotellet på min to-do-list. I øvrigt har jeg tilladt mig at linke til din opskrift på makroner 🙂 God fredag.

  9. Bente Olesen skriver

    19. april 2010 kl. 17:47

    Min mand og jeg har gæstet Svinkløv 3 år i træk og selvfølgelig skulle vi have lagkage til eftermiddagskaffen – den er bare super skøn

    venlig hilsen
    Bente Olesen

  10. Anne au Chocolat skriver

    19. april 2010 kl. 17:53

    Dejligt at høre Bente 🙂
    Kh Anne

  11. Faster Phiip skriver

    14. maj 2010 kl. 07:07

    Oh my god! Det er helt klart den mest inciterende pre-80´er lagkage jeg nogensinde har set! Jeg må straks ha fat i den kogebog!

    De bedste hilsner

    Faster Philip

  12. Malene skriver

    20. maj 2010 kl. 13:51

    Hej Anne. Den ser godt nok lækker ud.
    Er der nogen mulighed for, at vil give mig opskriften?
    Super god blog
    Mvh Malene

  13. Birthe Beck Thomsen skriver

    8. august 2010 kl. 10:04

    Jeg så med stor fornøjelse udsendelsen om Svinkløv Badehotel og blev begejstret over at se lagkagespecialiteten.

  14. Annemarie Rasmussen skriver

    8. august 2010 kl. 17:37

    Hvis det er muligt vil jeg også gerne bede om opskriften på valnødde lagkagen. Tak for nogle hammer gode udsendelser. Med venlig hilsen Annemarie Rasmussen

  15. Lene skriver

    8. august 2010 kl. 17:38

    Vil meget gerne bede om opskrift på valnøddelagkagen – den ser meget indbydende ud,

    Mvh. Lene

  16. Susan skriver

    8. august 2010 kl. 17:40

    Hej Anne. Jeg MÅ til Svinkløv Badehotel – det må være mit “sommerfortsæt” år 2010. Vil du sende opskriften på lagkagen? Mange hilsner Susan i Odense

  17. Anne au Chocolat skriver

    8. august 2010 kl. 17:47

    Hej alle,

    Jeg synes, I skal finde opskriften i den dejlige kogebog!

  18. kiti weil skriver

    8. august 2010 kl. 19:14

    hvem vil give mig opskriften på valnøddelagkagen.

  19. kita skriver

    9. august 2010 kl. 15:06

    Hej Anne. Du skriver at man kan finde opskriften” i den dejlige kogebog “hvor køber jeg den og er det titlen på bogen. Jeg må bare smage den lagkage. Tak for en god oplevelse her på siden.

  20. Anne au Chocolat skriver

    10. august 2010 kl. 09:56

    Kære Kita,
    Svinkløv badehotel har lavet en rigtig god kogebog, som jeg mener at man stadig kan købe i butikkerne! Du kan se den her http://www.litteratursiden.dk/anbefalinger/svinkl%C3%B8v-badehotel-maden-og-stedet-af-mikael-christensen

    Alt godt,
    Anne

  21. Anne au Chocolat skriver

    10. august 2010 kl. 10:40

    Jeg er også lige blevet gjort opmærksom på at opskriften ligger på DRs egen hjemmeside http://www.dr.dk/DR2/K/kanonfoede/Opskrifter/program4/20100707125023_1_1_1_1_1_2.htm

    Imidlertid putter de vanillesukker i flødeskummet i kogebogen! 🙂

  22. kita skriver

    13. august 2010 kl. 15:36

    Tusind tak for hjælpen.

  23. maria skjoldborg skriver

    18. august 2010 kl. 13:46

    sikke en dejlig lagkage ,må jeg ikke godt bede om opskriften ,den er så lækker og se på ,uhm

  24. Heidi skriver

    3. juni 2011 kl. 09:16

    Denne lagkage ser helt fantastisk ud. Virkelig stylish tilgang til opskriften din mor har. Jeg vil frygtelig gerne lave denne til min kærestes fødselsdag imorgen. Har fundet forskellige opskrifter på nettet men glasuret på din mors ser anderledes og mere lækkert ud. Kan du løfte sløret for hvordan hun har lavet glasuren?
    Igen, den ser virkelig smuk ud. Jeg vil også prøve at lave den firkantet.

  25. Anne au Chocolat skriver

    3. juni 2011 kl. 11:53

    Hej Heidi
    Dejligt at du synes om min mors firkantede udgave af den berømte valnøddelagkage 🙂
    Hun har vist bare lavet en stærk kaffe (af nescafé) og blandet den med flormelis!

  26. Hanne Pugholm skriver

    27. august 2011 kl. 21:42

    Hej Anne….hvor finder jeg opskriften på denne lækre sag???? Har forsøgt at gå ind på det link du skrev, – men fandt ikke, hvad jeg søgte. Måske er den fjernet igen??? Men nu så jeg lige genudsendelsen fra Svinkløv Badehotel her i aften, og fik lyst til at finde opskriften på deres lækre valnøddekage…

  27. Lis Kloster skriver

    11. september 2011 kl. 18:16

    Har lige set TV udsendelsen, hvor den meget lækker lagkage blev vist, den skal jeg absolut prøve at lave, glæder mig til at serverer den for mine gæster, håber de vil nyde den.Du har et kanon håndelag Anne, det må være spændende, at arbejde der hvor du er, da alt bliver fremstillet fra bunden.

  28. birthe borup skriver

    7. marts 2012 kl. 13:55

    Kære kageven

    Jeg vil gerne have opskriften på lagkagen fra Svinkløv Badehotel.

    Den skal bruges til at dupere min strikkeklub med.Hi

    Birthe Borup

  29. birthe borup skriver

    7. marts 2012 kl. 14:01

    Og igen. Jeg forstår ej at få opskriften frem. Får kun billedet.Pokkers–hjælp.

    Birthe

  30. Anne au Chocolat skriver

    8. marts 2012 kl. 10:31

    Hej Birthe
    Opskriften ligger her heller ikke.
    Den er vist inde på DRs hjemmeside 🙂
    Kh Anne

  31. Hanne Kielsen skriver

    22. marts 2012 kl. 13:42

    Hej Anne,

    Jeg stødte lige på denne hjemmeside, da jeg kiggede efter lækre kager/lagkager. Din “Valnøddelagkagen fra Svinkløv Badehotel” ser rigtig indbydende ud, og jeg kunne tænke mig at lave den, men kan desværre ikke finde opskriften blandt dine indekser. Håber jeg kan få den? På forhånd tak & mvh. Hanne

  32. Laila Bøtker skriver

    6. april 2012 kl. 10:56

    øv linket til opskriften virker ikke længere – den ser ellers godt nok helt fantastisk lækker ud

    god påske

  33. Anne au Chocolat skriver

    8. april 2012 kl. 11:40

    Kære Laila
    Nej, det kan jeg godt se, at det ikke gør!
    Det er en super simpel opskrift, hvor du blander vanillesukker, hakket mørk chokolade og hakkede valnødder i pisket flødeskum. Når du har vædet lagkagebundene med lidt god rom, samler du kagen med flødeskummet (med fyldet i) og så slutter du af med at lave en glasur med kaffe i.
    Kh Anne

  34. Mie Borup skriver

    8. december 2013 kl. 11:49

    Jeg er nybegynder udi lagkager.. Synes, at denne ser superlækker ud – og selve opskriften en jo een ting. Men i første omgang kunne jeg godt tænke mig at vide, hvordan den holder den fine form/de flotte kanter?

  35. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2013 kl. 08:03

    Kære Mie
    Det spørger jeg lige min mor om og vender tilbage 🙂
    Kh Anne

  36. Cindie Kærgaard skriver

    3. februar 2014 kl. 15:30

    Hejsa. Walnøddelagkagen ser meget lækker ud, hvor finder jeg opskriften på den henne?

  37. Anne au Chocolat skriver

    3. februar 2014 kl. 22:23

    Kære Cindie
    Opskriften er i kogebogen fra Svinkløv Badehotel 🙂
    Kh Anne

  38. Emilie Kiær skriver

    14. august 2014 kl. 19:52

    Jeg er også interesseret i den opskrift – som desværre ikke er til at skaffe. Men kan læse, at du skriver den er ligetil

  39. Emilie Kiær skriver

    14. august 2014 kl. 19:54

    Jeg er også interesseret i den opskrift – som desværre ikke er til at skaffe. Men kan læse, at du skriver den er ligetil, så jeg vil da forsøge mig

  40. Emilie Kiær skriver

    14. august 2014 kl. 19:54

    Jeg er også interesseret i den opskrift – som desværre ikke er til at skaffe. Men kan læse, at du skriver den er ligetil, så jeg vil da forsøge mig. Jeg må dog lige høre om det bare er almindelige vaniljebunde?
    Hilsen Emilie

  41. Emilie Kiær skriver

    14. august 2014 kl. 19:56

    Den driller mig.. Så prøver lige at stille mit spørsmål igen: Jeg må lige høre om det bare er almindelige vaniljebunde?
    Hilsen Emilie

  42. jette pollas skriver

    24. august 2014 kl. 10:12

    jeg kan ikke finde opskriften på valnøddelagkagen fra Svinkløv
    mvh
    Jette

  43. Mette Kofod skriver

    30. marts 2015 kl. 11:26

    Jeg kan se det her er et ældre opslag, men også at mange spørger efter opskriften. Opskriften er blevet frigivet at Svinkløv badehotel og kan findes her http://www.visitjammerbugten.dk/sites/default/files/asp/visitjammerbugten/Gastronomi-og-foedevarer/opskrift_valnoeddekage.pdf

    En meget inspirerende side du har 🙂

  44. Henrik skriver

    31. december 2017 kl. 10:23

    Der står da ikke noget med “skænket i rom” i opskriften. Andet der mangler i forhold til kagen på dit billede?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap