Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Valrhona’s lækre årgangschokolader

13. februar 2011 af Anne au Chocolat

I sidste weekend da jeg begejstret fortalte om mit besøg hos Estate Coffee i København, nævnte jeg også de tre årgangschokolader fra Valrhona, som jeg købte med hjem. De ses her på billedet og er fra venstre til højre: Gran Couva fra en plantage i Trinidad, Palmira fra Venezuela og Ampamakia fra Madagaskar. Jeg har med stor fornøjelse smagt dem adskillige gange den sidste uges tid, og indpakningen ser formentlig kun stadig så fin ud, fordi min far i næste uge er hjemme fra Indien et par dage, og jeg allerede har bestemt, at han skal smage chokoladerne efter vores middag 🙂

Disse tre chokolader, som alle holder en kakaoprocent på 64, er kort fortalt resultatet af de tre specifikke plantagers høste i 2010. Gran Couva er fremstillet af trinitario-kakaobønner, Palmira af criollo-kakaobønner og Ampamakia primært criollo men også trinitario.

Som jeg tidligere har nævnt her på bloggen er det med (god) chokolade som med vin og kaffe; smagenoter!

Fælles for alle tre årgangschokolader er en rund og blød karakter til den mørke chokolade, og alle med smagenoter af nødder og mandler. Gran Couva’en er mild med en underspillet elegant og enormt raffineret fremtoning og et fint hint af vanille. Ampamakia’en har trods sin rundhed og blødhed væsentlig mere kant end de andre to chokolader og har lidt af den samme syrlige karakter (smag af en god syrlig blomme) som Manjari. Palmira’en har noget ekstra sødme i sig og smager næsten af karamel og honning.

Alle tre er vildt gode – jeg er dog vist mest oppe at køre over Gran Couva’en (status 28/2 – lige nu banker mit hjerte mest for Ampamakia’en), og jeg tror aldrig, at jeg når at løbe tør for dem mere end et døgn. For jeg vil købe dem igen og igen og!

Skrevet i: Uncategorized Tags: ampamakia, årgangschokolade, gran couva, mørk chokolade, palmira, valrhona

Previous Post: « Dagens kage – lime cheesecake på Istedgade
Next Post: The Coffee Collective fylder 3 år i dag! »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap