E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Valrhona’s lækre årgangschokolader

13. februar 2011 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

I sidste weekend da jeg begejstret fortalte om mit besøg hos Estate Coffee i København, nævnte jeg også de tre årgangschokolader fra Valrhona, som jeg købte med hjem. De ses her på billedet og er fra venstre til højre: Gran Couva fra en plantage i Trinidad, Palmira fra Venezuela og Ampamakia fra Madagaskar. Jeg har med stor fornøjelse smagt dem adskillige gange den sidste uges tid, og indpakningen ser formentlig kun stadig så fin ud, fordi min far i næste uge er hjemme fra Indien et par dage, og jeg allerede har bestemt, at han skal smage chokoladerne efter vores middag 🙂

Disse tre chokolader, som alle holder en kakaoprocent på 64, er kort fortalt resultatet af de tre specifikke plantagers høste i 2010. Gran Couva er fremstillet af trinitario-kakaobønner, Palmira af criollo-kakaobønner og Ampamakia primært criollo men også trinitario.

Som jeg tidligere har nævnt her på bloggen er det med (god) chokolade som med vin og kaffe; smagenoter!

Fælles for alle tre årgangschokolader er en rund og blød karakter til den mørke chokolade, og alle med smagenoter af nødder og mandler. Gran Couva’en er mild med en underspillet elegant og enormt raffineret fremtoning og et fint hint af vanille. Ampamakia’en har trods sin rundhed og blødhed væsentlig mere kant end de andre to chokolader og har lidt af den samme syrlige karakter (smag af en god syrlig blomme) som Manjari. Palmira’en har noget ekstra sødme i sig og smager næsten af karamel og honning.

Alle tre er vildt gode – jeg er dog vist mest oppe at køre over Gran Couva’en (status 28/2 – lige nu banker mit hjerte mest for Ampamakia’en), og jeg tror aldrig, at jeg når at løbe tør for dem mere end et døgn. For jeg vil købe dem igen og igen og!

Skrevet i: Uncategorized Tags: ampamakia, årgangschokolade, gran couva, mørk chokolade, palmira, valrhona

Previous Post: « Dagens kage – lime cheesecake på Istedgade
Next Post: The Coffee Collective fylder 3 år i dag! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kim Schulz skriver

    13. februar 2011 kl. 17:20

    Jeg er selv stor tilhænger af valhona’s chokolader og derfor fandt jeg det sjovt da jeg her forleden læste ny nyeste nummer af “Mad og Venner”. Her var en artikel om nogen der lavede blindsmagning af chokolade og de 2 smagere mente begge at valrhona chokoladen var kedelig. Det er bestemt ikke den oplevelse jeg har haft med noget af deres chokolade….tvært imod.

    alt vel
    Kim Schulz
    grillkokkerier.dk

    PS: hvorfor er teksten på dit kommentar felt på svensk “skicka kommentar”, “Namn” osv.

  2. Anne au Chocolat skriver

    13. februar 2011 kl. 17:27

    Hej Kim

    Godt vi begge er Valrhona-tilhængere 🙂 (jeg er for længst holdt op med at læse “Mad og Venner”)

    Mht. den svenske skabelon – den skyldes at jeg for et par uger til min store forskrækkelse opdagede nogle spam-links på min forside. Da jeg ikke er en haj til hjemmesider, måtte jeg bede en af mine venner om at fjerne det. Det kunne åbenbart kunne lade sig gøre ved at bytte min danske skabelon til en svensk! Jeg har ikke lige fundet ud af, hvordan man får den tilbage igen. Jeg er jo bare en chokoladenørd 🙂

    Hvis du har et bud, må du gerne skrive på facebook eller min mail: a.moltkehansen@gmail.com

    Kh A

  3. Piskeriset skriver

    13. februar 2011 kl. 18:25

    Ok, nu har jeg allerede læst indlægget to gange og sidder og fantaserer om chokolade… Valhrona er så lækkert at arbejde med – tror jeg må hamstre, hvis der også er tilbud på det i år til chokoladefestivalen i marts 😉

  4. Anne au Chocolat skriver

    13. februar 2011 kl. 19:12

    Kære Piskeriset,

    Dejligt at du deler min entusiasme! Og vi ses jo på festivalen så!

    Jeg er så heldig at have fået lov til at være med i dommerpanelet i år 🙂

    Alt godt
    Anne

  5. Mads Volmer skriver

    13. februar 2011 kl. 20:16

    @ Kim:

    Jeg deltog i Mad&Venners blindsmagning og er normalt også stor fan Valrhona. Netop Manjari har i flere år været en af mine favorit chokolader.

    Men på trods af det kunne jeg hverken lide smagen eller lugten af Manjari til blindsmagningen.

    Jeg skal ikke kunne sige hvorfor den ikke smagte mig men nogle gange kan blindsmagninger have et overraskende resultat.

    Eks. til Chokoladeselskabets generalforsamling lavede vi en blindsmagning hvor 5 tilfældige medlemmer skulle smage 3 chokolader.

    Lindt 70%
    Palmira 64%
    Axocos overtrækschokolade. (den de bruger til fyldte chokolder)

    I panelet var der både glade amatører samt profesioneller chokoladeelskere og der var bred enighed om at Lindt chokolade klart var den bedste.

    Jeg er ret overbevist om at Lindt chokoladen var den sidste chokolade alle deltagerne ville invistere i.

    Glæder mig til at se jer alle sammen til Chokoladefestival 2011.

    Venlig hilsen

    Mads Volmer
    Gastro-geek.dk

  6. Hanne K skriver

    14. februar 2011 kl. 19:35

    Kære Anne

    Uhm, jeg får lyst til straks at købe alle 3 plader.
    Har forsøgt at finde en netshop, som har pladerne. Emils Chokolade har den ene, men det ville være rarest, om de alle 3 kunne købes samme sted, når nu man skal betale porto. Hvis du kender en netshop, som forhandler chokoladen, så må du gerne pippe om det til mig 🙂
    Kh Hanne

  7. Anne au Chocolat skriver

    15. februar 2011 kl. 00:30

    Kære Hanne!
    Denne her kan måske hjælpe dig ? 🙂 http://emilschokolade.dk/
    Glæd dig til at smage dem!!!!
    Kh Anne
    Ps. Ses vi til chokoladefestival måske ?

Trackbacks

  1. Valrhona’s lækre årgangschokolader siger:
    13. februar 2011 kl. 17:07

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap