I sidste weekend da jeg begejstret fortalte om mit besøg hos Estate Coffee i København, nævnte jeg også de tre årgangschokolader fra Valrhona, som jeg købte med hjem. De ses her på billedet og er fra venstre til højre: Gran Couva fra en plantage i Trinidad, Palmira fra Venezuela og Ampamakia fra Madagaskar. Jeg har med stor fornøjelse smagt dem adskillige gange den sidste uges tid, og indpakningen ser formentlig kun stadig så fin ud, fordi min far i næste uge er hjemme fra Indien et par dage, og jeg allerede har bestemt, at han skal smage chokoladerne efter vores middag 🙂
Disse tre chokolader, som alle holder en kakaoprocent på 64, er kort fortalt resultatet af de tre specifikke plantagers høste i 2010. Gran Couva er fremstillet af trinitario-kakaobønner, Palmira af criollo-kakaobønner og Ampamakia primært criollo men også trinitario.
Som jeg tidligere har nævnt her på bloggen er det med (god) chokolade som med vin og kaffe; smagenoter!
Fælles for alle tre årgangschokolader er en rund og blød karakter til den mørke chokolade, og alle med smagenoter af nødder og mandler. Gran Couva’en er mild med en underspillet elegant og enormt raffineret fremtoning og et fint hint af vanille. Ampamakia’en har trods sin rundhed og blødhed væsentlig mere kant end de andre to chokolader og har lidt af den samme syrlige karakter (smag af en god syrlig blomme) som Manjari. Palmira’en har noget ekstra sødme i sig og smager næsten af karamel og honning.
Alle tre er vildt gode – jeg er dog vist mest oppe at køre over Gran Couva’en (status 28/2 – lige nu banker mit hjerte mest for Ampamakia’en), og jeg tror aldrig, at jeg når at løbe tør for dem mere end et døgn. For jeg vil købe dem igen og igen og!
