Som de fleste af jer ved, tilbragte jeg sidste efterår i Paris. Udover at gå i skole og hænge ud med mine nye venner brugte jeg mange stunder i diverse boghandlere, hvor jeg kiggede og bladrede i næsten alle de franske kogebøger, jeg kunne komme til. En af de bøger jeg kiggede mest i var L’Encyclopédie du Chocolat, den på tidspunktet spritnye chokolade kogebog redigeret af Frédéric Bau. Når man er chocoholic, dessertentusiast og yderst frankofil, kender man godt pâtissier Frédéric Bau. Monsieur Bau startede i 1989 L’École du Grand Chocolat – Valrhonas dessert- og chokoladeskole i Tain l’Hermitage, dér hvor chokoladefabrikken også ligger. Chokoladebogen har coffee-table-book-størrelsen, en ordentlig moppedreng, som jeg ikke kunne få med hjem til DK uden at skulle betale overvægt, da jeg i forvejen allerede havde investeret i en række kogebøger på parisisk jord. Så jeg måtte gang på gang lade den stå på hylderne hos boghandlerne.
Heldigvis er den netop kommet til Danmark i en engelsk udgave! Den hedder Cooking with Chocolate, og hvis I ringer til Chokolade Compagniet, bliver I henvist til den nærmeste forhandler.
Jeg anbefaler alle foodies og dessertfans at købe den, hvis jeres hjerter altså også banker for chokolade. Med forord af mit store helt store idol Pierre Hermé og bidrag fra en lang række af Frankrigs dygtige kokke byder bogen på spændende opskrifter og seje teknikker til glade entusiaster såvel som professionelle konditorer. Bogen går i dybden med den ekspertise, viden og passion for smag, som er udviklet over mange år af dessertkokkene hos l’École du Grand Chocolat.
I onsdags blev Cooking with Chocolate præsenteret af Chokolade Compagniet i Meyers Madhus med oplæg fra Claus Meyer, konditor Morten Borup og Chokolade Compagniets direktør Søren Sylvest. Der var sjove søde historier fra Frankrig, chokoladesmagning, introduktion til kogebogen, Valrhona chokolade en masse, samt fem kager fra den nye kogebog realiseret af Morten Borup. Nam nam nam, siger jeg jer!
I dette indlæg ser kan I se tre af kagerne. På første billede er en lille dejlig macaron med en lækker hvid chokoladecreme, og sort trøffel bidrager med den frække twist. På det andet billede ser I desuden en lille saftig karamelkage med lys chokolade, men mest karamel! Helt klart min favorit. Det sidste billede viser et stykke af tærten med karamelliserede valnødder og kaffechokoladeganache, som også smagte himmelsk og meget Valrhona’sk
Jeg glæder mig til at prøve nogle af opskrifterne snart 🙂
Piskeriset skriver
Det sidste billede er jo ren food porn 😉
Jeg skal i øvrigt lege med mørk Valrhona i weekenden, og nu glæder jeg mig endnu mere!
Julie/Gane&Gaffel skriver
Ohhhhh dear! Giver Piskeriset helt ret. Tænkt selv noget ala “Kunst!” “Mesterværker!” “Skønhed indkapslet i chokolade!”, mens jeg kiggede på dine fine billeder. Det ser helt fantastisk ud.
– Og tak for sidst. Dejligt at møde dig sådan rigtigt.
Go’ weekend
Julie/Gane&Gaffel
Astrid Werge skriver
Ååårrhh hvad… Skidt at kigge forbi lige før aftensmadstid! Glæder mig også til du prøver opskrifterne af! 🙂 God weekend!
Louise skriver
Hej Anne
Hvor ser det godt ud! Den bog MÅ jeg eje. Siden du linker til er kun engros. Ved du om der er forhandlere der har den?
Tóra skriver
Den bog skal jeg da have fingre i snarest! Virkelig lækker blog du har…
Tjek evt. min nye blog på http://www.cutecarbs.com 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Piske
Jeg håber, at du fik leget godt med chokoladen 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Julie
Tusind tak for sidst 🙂 Vi må lave en chokoladeaften sammen snart!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Tak kære Astrid 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise! Håber du har fundet ud af at købe bogen 😉
Anne au Chocolat skriver
Tak Tora 🙂
Michael skriver
Hold nu op det ser lækkert ud…., er lige blevet enig med mig selv om jeg laver alt for få desserter med masser af chokolade…
Anni skriver
Holy moly!
Denne blog har for alvor åbnet min øjne for chokolade universet, og efter de billeder må jeg altså eje den bog og opgradere Valrhona-lageret.
Tak.
Julie skriver
Den er jeg totalt med på 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Michael
Du må købe Chokolade-biblen så. Der er vist ikke andet for 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Anni
Det lyder bare godt! Glæder mig til at høre, hvad du synes om den 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Julie,
JUBIIIII 🙂
Kathrine skriver
Jeg faldt over den på Amazon og syntes den så helt fantastisk ud. Efter jeg havde bestilt den, kom jeg i tanke om det her indlæg.
Glæder mig SÅ meget til den kommer!