E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hverdagslykke med hjemmebagt rugbrød – og noget om madpakker

12. april 2021 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

God mandag morgen og ny uge. Kaj har 14 børnehavedage tilbage, inden han starter i Mini-SFO. Hvis vi havde fulgt hans årgang ’14, så skulle han have været startet i skole i sommer, men da han er julebarn, fik han lov til at blive et år mere i børnehaven. Det har vi alle været glade for – særligt Emil som nåede at have et år i børnehaven med sin storebror. På hver deres stue godt nok, men stadig.

Når Kaj starter i Mini-SFO, starter min smøre-madpakke-tilværelse også. Det er jeg lidt spændt på for at sige det mildt. Børnene har altid fået mad serveret i vuggestuen og børnehaven. Vi har fået at vide, at simple madpakker med “ikke for gastronomisk” mad er vejen frem. Det skal ikke være besværligt for børnene at pakke en masse små pakker op. Rugbrødsklapsammen’er er heldigvis et hit herhjemme, så længe det er på det hjemmebagte surdejsrugbrød. Det bager jeg hver eller hver anden uge, alt efter hvor meget rugbrød vi lige spiser. Find den stjernesimple opskrift lige her!

Har I nogle gode tips og tricks til simple, velsmagende madpakker til skolebørn?

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « Lynhurtig og uimodståelig lækker Chokolade spread
Next Post: En uundværlig del af køkkenet sidder i loftet »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ida skriver

    12. april 2021 kl. 19:32

    Vi prøvede alt mulig spændende til at starte med – rester fra aftensmad, pitabrød etc. Men det blev ikke rigtig spist.
    Nu får han 3 klappere med kødpølse og figenpålæg, og en masse grønt (æble, tomater, sukkererter og agurk). Nogle gange en müslibar, frugtstang, smoothie eller andet lækkert.
    Og så kan vi bestille EAT i skole, så hvis menuen står på noget lækkert bestiller vi det til ham.
    Så for os har enkelt været bedst😊

  2. Mie skriver

    12. april 2021 kl. 20:13

    Mine vil helst bare have det samme med. Trygt og godt. Og vi måtte ikke lave for store madpakker, da der ikke var plads i skolens køleskab til det,dvs ingen stor bøtte med pastasalat osv.. Så det blev bare rugbrød/bolle

  3. Anne au Chocolat skriver

    29. april 2021 kl. 08:09

    Kære Mie,
    God pointer! Tak for dem 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    29. april 2021 kl. 08:12

    Kære Ida,
    Det lyder som noget, Kaj også gerne vil spise. Enkelt og godt!
    🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap