I aftes havde vi seks søde venner på besøg, hvor to af dem er tvillinger på 3,5 måned, til lidt aftensmadshygge på en mandag. Vi serverede spaghetti bolognese og en grøn salat for dem, hvilket altid er en hyggelig og sikker vinder. Til kaffen havde jeg lavet disse kokoslækre bounty barer, som havde fået en vildt dejlig frisk snert af citronskal og masser af fine aromatiske vaniljekorn. Bounty barerne var et kæmpe hit! De vakte meget chokoladeglæde og blev spist alle sammen på nul komma fem.
Jeg var i øvrigt i Oslo i weekenden på tur med en sød veninde. Om lørdagen spiste vi frokost på Pascal konditori og satte tænderne i nogle super lækre kager, efter vi havde spist en dejlig quiche med bacon og salat til. Om aftenen var vi i teateret og så forestillingen (What Would Jesus Do), hvor en af karaktererne blev spillet af min for tiden absolutte favoritskuespiller 17 årige Tarjei Sandvik Moe, som har hovedrollen som Isak i 3. sæson af den norske serie SKAM, jeg før har erklæret min kærlighed til lige her på bloggen. Tarjei Sandvik Moes talent er uovertruffen, og han har den vildeste evne til at formidle Isaks stærke følelser uden nødvendigvis at sætte ord på men kan sætte stemningen alene med sit ansigt, kropssprog og en vejrtrækning på så ærlig og ægte vis, at det føles helt virkeligt, og man fuldstændigt glemmer, at det er fiktion. 3. sæson af SKAM sluttede i fredags, og det var helt perfekt efterfølgende at bruge weekenden i Oslo på at spise god mad og lytte til mere norsk på gaden og i teatret. Og jeg var så heldig lige at støde ind i Tarjei inden forestillingen. Se billedet under opskriften 🙂 Teaterstykket var forresten super godt – enkelt, sjovt og meget rørende med den fineste nerve! Efter teatret havde jeg bestilt bord på Bar Brutus i Grønland, et kvarter øst for Oslo centrum. Min veninde og jeg fik selskab af tre andre danskere og havde den hyggeligste aften med virkelig lækker mad, som sad lige i skabet, og gode naturvine (som jeg desværre ikke kunne andet end blot at nippe en smagsprøve af, pga. ham lillebror i maven). Hvis I planlægger en tur til Oslo inden længe og er til restauranter som Manfreds og Relæ i København, så vil jeg klart anbefale jer at booke bord på Bar Brutus eller bare at droppe ind og få et bord i baren eller vinduet.
Bounty barer med mælkechokolade, vanilje og citron
16 stk
200 g sødet kondenseret mælk
130 g kokosmel
Korn af 1/2 vaniljestang
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
200 g god mælkechokolade
Pistacier og viol sukker til pynt
Bland kondenseret mælk sammen med kokos, vaniljekorn og citronskal. Form kokosmassen til 16 lige store barer og kom dem på en tallerken. Stil på køl i 30 minutter. Smelt (og temperer gerne) mælkechokoladen. Dyp kokosbarerne i mælkechokoladen og drys med finthakkede pistacier og violsukker. Lad chokoladen sætte sig, og opbevar bounty barerne på køl til servering.
Kristina skriver
Årh lidt misundelse om at du har mødt Tarjei!! Sikke et talent! 😀
Anne au Chocolat skriver
Kære Kristina,
Han er jo det vildeste talent 🙂 Og meget meget sød i virkeligheden også!
Kh Anne