E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Dadelkugler rullet i matcha te

1. november 2016 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

matcha-6

Disse aromatiske dadelkugler rullet i matcha te er den perfekte kvik-mig-op snack midt på eftermiddagen eller til formiddagen, når man går og venter på frokost. De er lavet på nul-komma-fem og holder fint i en uges tid på køl – selvom de nok er spist for længst. Matcha te har en yderst unik og aromatisk smag, som tit deler vandene. Enten er man helt vild med matcha te, eller også kan man slet ikke fordrage den. Jeg er ret pjattet med matcha te og holder både af at drikke den og bruge den i det søde køkken som her eller i disse financiers. Men hvis man ikke er fan af matcha te, kan man snildt rulle disse kugler i kakaopulver i stedet. Eller hakkede pistacier, kakaonibs eller forskellige frysetørrede bær, kun fantasien sætter grænserne.

Dadelkugler rullet i matcha te
18 stk

100 g mandler
100 g dadler, uden sten
½ mandarin, saften af
1/2 tsk stødt kanel
1/2 tsk vaniljepulver, jeg brugte den fra Mill & Mortar
1 spsk god kakaopulver
1 knivspids havsalt

Til at rulle kuglerne i:
15 g matcha te
(15 g kakaopulver)

Blend mandlerne helt fint i en foodprocessor eller blender. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til en ensartet masse. Tril massen til kugler og rul dem i matcha te (og/eller kakaopulver). Opbevar dem på køl, til de skal nydes.

matcha-3
matcha

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Coconut macaroons with vanilla and stem ginger
Next Post: Date balls with matcha tea »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Annemette skriver

    13. november 2016 kl. 13:25

    Sikke en lækker opskrift! Mums. Og dejlig nem.
    Lavede disse med en dadelpasta jeg har købt hos en syrisk købmand, jeg synes der skulle lidt mere (130 g) i af den, for at det ville hænge sammen, til gengæld kunne det så laves i en skål uden blender/foodprocessor behøvede at blive svinet til.

  2. Annemette skriver

    13. november 2016 kl. 13:27

    Sikke en lækker opskrift! Mums. Og dejlig nem. Den kommer jeg til at lave mange gange.
    Lavede disse med en dadelpasta jeg har købt hos en syrisk købmand, jeg synes der skulle lidt mere (130 g) i af den, for at det ville hænge sammen, til gengæld kunne det så laves i en skål uden blender/foodprocessor behøvede at blive svinet til.

  3. Anne au Chocolat skriver

    13. november 2016 kl. 13:37

    Kære Annemette,
    Ih det er jeg glad for at høre. Og super god løsning med dadelpasta. Det vil jeg bestemt kigge efter 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap