Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Dadelkugler rullet i matcha te

1. november 2016 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

matcha-6

Disse aromatiske dadelkugler rullet i matcha te er den perfekte kvik-mig-op snack midt på eftermiddagen eller til formiddagen, når man går og venter på frokost. De er lavet på nul-komma-fem og holder fint i en uges tid på køl – selvom de nok er spist for længst. Matcha te har en yderst unik og aromatisk smag, som tit deler vandene. Enten er man helt vild med matcha te, eller også kan man slet ikke fordrage den. Jeg er ret pjattet med matcha te og holder både af at drikke den og bruge den i det søde køkken som her eller i disse financiers. Men hvis man ikke er fan af matcha te, kan man snildt rulle disse kugler i kakaopulver i stedet. Eller hakkede pistacier, kakaonibs eller forskellige frysetørrede bær, kun fantasien sætter grænserne.

Dadelkugler rullet i matcha te
18 stk

100 g mandler
100 g dadler, uden sten
½ mandarin, saften af
1/2 tsk stødt kanel
1/2 tsk vaniljepulver, jeg brugte den fra Mill & Mortar
1 spsk god kakaopulver
1 knivspids havsalt

Til at rulle kuglerne i:
15 g matcha te
(15 g kakaopulver)

Blend mandlerne helt fint i en foodprocessor eller blender. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til en ensartet masse. Tril massen til kugler og rul dem i matcha te (og/eller kakaopulver). Opbevar dem på køl, til de skal nydes.

matcha-3
matcha

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Coconut macaroons with vanilla and stem ginger
Next Post: Date balls with matcha tea »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Annemette skriver

    13. november 2016 kl. 13:25

    Sikke en lækker opskrift! Mums. Og dejlig nem.
    Lavede disse med en dadelpasta jeg har købt hos en syrisk købmand, jeg synes der skulle lidt mere (130 g) i af den, for at det ville hænge sammen, til gengæld kunne det så laves i en skål uden blender/foodprocessor behøvede at blive svinet til.

  2. Annemette skriver

    13. november 2016 kl. 13:27

    Sikke en lækker opskrift! Mums. Og dejlig nem. Den kommer jeg til at lave mange gange.
    Lavede disse med en dadelpasta jeg har købt hos en syrisk købmand, jeg synes der skulle lidt mere (130 g) i af den, for at det ville hænge sammen, til gengæld kunne det så laves i en skål uden blender/foodprocessor behøvede at blive svinet til.

  3. Anne au Chocolat skriver

    13. november 2016 kl. 13:37

    Kære Annemette,
    Ih det er jeg glad for at høre. Og super god løsning med dadelpasta. Det vil jeg bestemt kigge efter 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap