For halvanden uges tid siden lavede jeg konfekt til min familie bestående af tre ingredienser: marcipan, amarena kirsebær og hvid chokolade. Endnu et simpelt stykke konfekt – lige som jeg kan lide det. Det behøver slet ikke være svært at få noget til at smage godt. Og så synes jeg bare, det er ekstra hyggeligt, at de ser lidt hjemmelavet ud – dog prøvede jeg at undgå alt for meget “chokolade-fod”, hvis I forstår, hvad jeg mener.
Måske nogle af jer tænker, at et stykke komponeret af disse tre ingredienser er alt for sød konfekt. Jeg var også selv en anelse bekymret, inden jeg gik i gang. Det viste sig dog at være helt tilpas sødt og med en nærmest mystisk fin balance mellem de forskellige smage og strukturer. På en eller anden lidt udefinerbar måde er dette stykke konfekt bare ren og skær livsnydelse. I særlig grad for min svigerinde, som foretrak dette stykke frem for karamellerne og bounty’erne. Hun syntes, at kombinationen af amarena kirsebær og marcipan var himmelsk, og at den hvide chokolade var prikken over i’et. Men jeg forestiller mig, at mange af jer ville have lyst til at overtrække med mørk chokolade i stedet, og til jer hvis jeg straks sige: Just do it 🙂
I morgen tager jeg til Spanien med mine forældre og skal være der weekenden over. Vejrguderne lover sol og varme, så det tegner godt. Jeg glæder mig til at blive genforenet med de skønne spanske råvarer, og ikke mindst den lille runde gamle mand, som ejer vores favorit tapasbar. Han har nemlig en helt særlig rolle i tapas-uddelingen i baren. Nærmest helt rituelt råber han caliente caliente, hver gang der bliver serveret noget varmt på bardisken. Så når man hører hans stemme betyder det, at der kommer tortilla, små tærter eller brandade på disken, og så skal man holde sig til, for de ryger i en fart. Heldigvis kommer der flere..
Den simple konfekt-opskrift kommer her til jer. Kan I ha’ en dejlig weekend. Den står garanteret på en masse dejlig mad og julerier. Fortæl mig endelig om jeres søde kreationer – jeg bliver jo også inspireret af jer!
Der bliver 16 stykker konfekt ud af denne opskrift:
200g marcipan
16 amarena kirsebær
200 g hvid chokolade til overtræk, jeg brugte Ivoire fra Valrhona
Del marcipan i 16 lige store stykker og rul/tryk dem til runde plader à ca. 3 mm tykkelse. Læg 1 amarena kirsebær på hvert stykke marcipan og luk dem forsigtigt til små pakker, som derefter trilles til små kugler i hånden. Overtræk konfektstykkerne med Ivoire.
Astrid Werge skriver
Årh det ser jo SÅ godt ud! Men kære Anne, hvor køber jeg Ivoire?
Benedikte Capion skriver
Mmm, hvor lyder det virkelig, virkelig lækkert! Det er rigtigt, at man nok umiddelbart ville vælge at overtrække med mørk chokolade, men jeg kunne uden problemer godt forestille mig, at den hvide chokolade vil være perfekt til marcipanindpakkede kirsebær. Og mmmm – amarena kirsebær!!
Sofie skriver
Hej Anne
Jeg har lavet noget tilsvarende de sidste mange år til jul. Jeg har dog blandet marcipan med finthakkede (blendede) amarena kirsebær og tilsat en sjat kirsebærlikør. Massen har jeg trillet til kugler og dyppet i mørk chokolade. Prøv det næste gang. Det er også meget lækkert.
God jul
Vh Sofie
Anne au Chocolat skriver
Kære Astrid
De smager nemlig SÅ godt 🙂
Du kan købe Ivoire i Valrhona shoppen i Magasins kælder og også hos Estate Kaffebar på Gl. Kongevej 1. Der er også en del andre specialbutikker, der forhandler den hvide Valrhona chokolade!
Håber du finder den, den smager HIMMELSK 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Benedikte,
Det smagte virkelig også som en lille bid af himlen 🙂
God weekend fra Spanien.
Anne au Chocolat skriver
Kære Sofie
Det lyder virkelig skønt. Tusind tak for tippet, det må jeg prøve næste gang.
God jul til dig også 🙂
Kh Anne
marie skriver
Dine bountrytrøfler er helt fantastiske, så de her må også prøves. Har her til jul lavet passionstrøfler med mælkechokolade og finthakket tørret abrikos, det er godt 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
Det lyder også som en himmelsk mundfuld 🙂
Hvordan lavede du trøflerne ?
marie skriver
Uh fik helt glemt at svare! Slemme, slemme Marie 🙂 Men hellere sent end aldrig (har brugt samme smagskombi til at lave hjemmelavet chokosmørepålæg, ohm nom nom…)
200g jivara choko
80g passionsfrugt pulp (jeg brugte ca 8 stk)
40g piskefløde
30g smør
10+ (efter hvor meget bid man vil have i sine trøfler) udblødte abrikoser
Usødet kakaopulver
Hak chokoladen fint og put den i en skål, kog fløde og passionsfrugt pulp op og blend det, sigt kerner og kød fra og hæld den varme fløde over chokoladen. Lad stå lidt, så fløden kan smelte chokoladen og rør det til en fin og glat ganache. Sæt ganachen til side imens du finthakker de afdryppede abrikoser. Rør smørret i ganachen lidt efter lidt til det er helt inkorporeret og vend til sidst abrikoserne i. Sæt på køl til ganachen er stivnet og tril til kugler, der vendes i kakaopulver! Dejlig nemt, og kan også fint laves med hvid chokolade, der bruger jeg bare et lille skvæt limesaft for at bryde sødmen lidt mere.
camilla skriver
kn man bruge andet end amarena kirsebær? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Camilla,
Mener du andre kirsebær? 🙂
Kh Anne
Maria skriver
Kan man bruge andre kirsebær end amarena og hvordan smager de bedre ift de øvrige på markedet