I morgen skal jeg til nytårsfest hos min søde veninde Marie. Vi bor i samme gade. Hun i nummer 20 og jeg i nummer 18. Meget praktisk 🙂
Mad og vin er der sørget for, men jeg tager disse chokoladetrøfler med. De er lavet med den nye Bailey Chocolate Luxe, som er den klassiske Baileys tilført belgisk chokolade. Jeg har derudover puttet Guanaja 70% fra Valrhona samt piskefløde i ganachen, som blev trillet til kugler og rullet i knuste kakaonibs og frysetørrede hindbær, både for øjnenes og ganens skyld. Det smager nemlig godt, og så knaser det tilmed noget så skønt, inden trøflerne smelter på tungen. I kan sagtens nå at lave dem til i morgen, hvis I får lyst. Ganachen er lavet på 5 minutter, og så skal den bare sætte sig et par timer på køl, inden den kan trilles til kugler.
Nytårstrøfler
(ca. 25 stk)
1 dl piskefløde
120 g mørk chokolade
2 spsk Baileys Chocolate Luxe
25 g AMMA Chocolate kakaonibs
3 spsk frysetørrede hindbær
Hak chokoladen og kom den i en skål. Bring piskefløden i kog. Hæld fløden over chokoladen og lad det stå i 1 minut. Rør da rundt med en dejskraber, til massen er fint homogen, har samlet sig og har en blank overflade. Tilsæt Baileys og rør godt rundt. Hæld massen i en form forret med film eller bagepapir og sørg for, at massen er dækket godt til (film eller papirskal helt ned og røre ved massens overflade). Lad ganachen sætte sig helt på køl. Gerne natten over.
Blend kakaonibsene lidt finere og vend dem i en skål med frysetørrede hindbær. Skær ganachen i små firkanter og tril dem til kugler. Vend dem i blandingen af nibs og hindbær. God fornøjelse!
La Cucina Nada skriver
Choko-lækkert, Anne!
Godt nytår til dig,
La Cucina NADA
A + K = ♥ skriver
Hvor er de fine, og slår med garanti en ferreo roche!
Godt nytår!
– Anne
Hvadskalvibage/Mette skriver
Sad faktisk i går aftes og drømte om chokolademousse eller trøfler med den nye bailey. For jeg er helt vild med den
Nadja skriver
Oh my God, det var ikke det rigtige tidspunkt, jeg gik herind på – nu er jeg alt for sulten!
Godt nytår, Anne, jeg håber det vil bringe dig endnu flere gode chokolademomenter ♥
louiogbearnaisen skriver
Joooo tak, dem kunne jeg da godt skylle ned med god ‘pagne 😀 Okay, faktisk bare som de er!
Godt nytår og god chokolade i det nye år, søde Anne 🙂
Merete skriver
Hvor køber jeg Bailey chokoladen og cacaonibs, jeg bor på Fyn. Måske på nettet et sted?
Fru Kofoeds Køkken skriver
Klogt – meget klogt af din veninde at invitere dig, siger jeg bare! 🙂
Godt nytår!
Anne au Chocolat skriver
Kære Nada
Tusind tak 🙂
Godt nytår!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne
Godt nytår 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Uhmm … 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Nadja
Tihi! Du er sød. Jeg håber, at du har skudt 2014 godt i gang.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise
Du er altså en dejlige én. Rigtig godt nytår til dig.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Merete
Godt nytår.
Jeg tror, at du kan købt den nye Baileys i supermarkederne. Kakaonibsene er jeg ikke helt sikker på, om du kan købe online.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Fru Kofoed,
Hehe det kan da være noget om. Godt nytår 🙂
Kh Anne
Anette Andersen skriver
Godt nytår Anne. Så dig i Tv2 Fri i julen. Super interessant med al den viden om chokolade. Har efterfølgende smagt flere af de chokolader du præsenterede. Glæder mig meget til at følge dig i 2014 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Anette
Tusind tak for en dejlig hilsen. Jeg ønsker dig et chokoladet 2014.
Kh Anne
Frk Dam skriver
Hold da op, de smager virkelig godt! Jeg havde dogmen lille udfordring med at der blev dannetven hvidlig, hård hinde ovenpå massen da den havde stået i køleskabet. Men måske massen heller aldrig blev helt glat i afkølingsprocessen..? Ved du hvad jeg gjorde galt?
Tak for en forrygende blog!
De bedste hilsner,
Frk Dam
Anne au Chocolat skriver
Kære Frk Dam,
Dejligt at de smager godt trøflerne 🙂 Jeg kan desværre ikke helt sige, hvad der er gået galt i processen.
Kh Anne