Weekenden er på trapperne, og jeg synes, at den skal smage af hindbærmousse. Denne her! Forkæl jer selv, familien og vennerne med denne stjernesimple, vanvittigt lækre og ditto farvefine hindbærmousse med vaniljeprikker og et tvist af citron. Jeg har pyntet mousserne med friske hindbær, figner, crumbleknas, marengs og lidt hindbærkompot. Men man kan også sagtens “nøjes” med lidt hakket chokolade eller bare en god håndfuld friske hindbær for at holde det h e l t simpelt.
Farvefin hindbærmousse med knas
4 personer
Hindbærmousse:
225 g hindbær, friske eller frosne
80 g sukker
1/2 stang vanilje
Reven skal af 1 øko citron
1,5 blad husblas
2 dl piskefløde
Pynt:
Friske hindbær
Friske figner
Evt. lidt hindbærkompot
Marengs
Crumbleknas (jeg havde lidt dej til overs fra brombærsnitterne og bagte det på en bageplade beklædt med bagepapir i 8-10 minutter ved 200 grader varmluft)
Hindbærmousse:
Kom hindbær, sukker, vaniljekorn og -stang samt citronskal i en gryde og bring i kog. Lad hindbærrene småsimre i 5 minutter. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand. Hæld hindbærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme hindbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. I mellemtiden pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad 3 omgange. Fordel hindbærmoussen i fire portionsglas og stil på køl i 3-4 timer.
Inden servering pynt med friske bær, figner i både, marengs og crumbleknas og evt. lidt hindbærkompot.
Ida skriver
Yes! Dem vil jeg lave på min fødselsdag! Kan moussen mon laves dagen inden og stå på køl uden at falde sammen osv.? ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Ida,
Det lyder som en god idé 🙂 Ja, det kan den godt. Min mand spiste de to sidste dage efter og var lige så begejstret som på førstedagen.
Kh Anne
Ida skriver
Yes! Sådan! Tak for verdens bedste kage mv. blog ???
Anne au Chocolat skriver
Kære Ida,
TAK fordi du følger med 🙂
Grethe Marie Jensen skriver
Hvordan skal konsistensen være på hindbærmoussen.
Jeg synes ikke det er helt nok med 1 1/2husblas.
Anne au Chocolat skriver
Kære Grethe,
Den skal være fast men let og blød i konsistensen, og så skal den nydes fra køleskabet, når den har sat sig. Hvis den skulle på en kage, ville jeg også tilsætte 1/2-1 blad husblas mere. Det kan du også gøre i glas, hvis du synes, at den skal være endnu mere fast.
Kh Anne
sanne skriver
De ser lækre ud.
Kan man undlade husblas? eller bruge agar agar i stedet?
Jeg er vegetar 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Sanne,
Ja det tror jeg sagtens, at du kan – altså bruge agar agar i stedet!
Kh Anne
Sanne skriver
Halløj … hvor er de fine dessertglas fra, du bruger her?
Sanne k skriver
Halløj .. hvor er de fine dessertglas fra, du bruger her? Tænker jeg vil lave deisse til min 50 års føsda, som er lige om lidt ?
Hilsen sanne
Anne au Chocolat skriver
Kære Sanne,
Jeg har købt dem i Søstrene Grene 🙂
Marianne skriver
Fantastisk lækker, flot dessert og nem at lave ?
Skal have gæster i morgen og jeg laver selvfølgelig den dessert igen, da den var et hit første gang.
Sommerhilsen Marianne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marianne,
Hvor dejlig at høre 🙂
Kh Anne
Sara skriver
Ville man kunne sætte moussen i små dutter på en tal-lagkage?
Eller ville du anbefale mere husblas så?
Anne au Chocolat skriver
Kære Sara,
Ja det tror jeg godt!