Kalder alle chokoladeis-elskere.. jeg ved, at I er derude!
I dag byder bloggen på denne chokoladeintense og cremede is med stykker af fudgy brownie. Åh, det er godt <3
Min mands favorit-is er chokoladeis, og da jeg serverede denne for ham, slog hans smagsløg flikflak af glæde. Der var pekannødder i de browniestykker (fundet i fryseren, i øvrigt), som kom i isen, hvilket er et genialt match til chokoladesmagen. Dog kan man sagtens lave chokoladeisen med en helt plain brownie.
Her er opskriften:
Chokoladeis med brownie stykker
6 personer
160 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
400 ml sødmælk
200 ml fløde
4 æggeblommer
100 g sukker
Brownie i mindre stykker (ca. 250 g)
Hak chokoladen fint. Bring mælk og fløde i kog i en gryde. Tag gryden af varmen og kom straks chokoladen i og rør rundt, til chokoladen er helt smeltet. Pisk æggeblommer lyse og luftige med sukker i en anden skål. Hæld den varme chokolademælk over æggeblandingen i én omgang og pisk grundigt med piskeris. Hæld chokoladecremen tilbage i gryden, og varm op til cremen har 83 grader, rør godt rundt hele tiden. Køl derefter straks iscremen ned ved at putte gryden i et vandbad i køkkenvasken – også gerne med isterninger i. Køl cremen helt af, inden den køres på ismaskinen. Når isen er næsten færdigkørt, tilsæt da browniestykkerne. Spis med det samme eller hæld isen i en boks/form og sæt i fryseren til senere nydelse.
Christina skriver
Lyder super lækkert ! Vil gerne selv prøve, men skal den en tur i ismaskine (ejer ingen) inden browniestykkerne eller kan de bare puttes i og så sætte isen i fryseren?
Anne au Chocolat skriver
Kære Christina,
Den skal “desværre” i ismaskinen for at blive rigtig lækker og for ikke at krystallisere. Ønsk dig en ismaskine til jul eller fødselsdag eller forkæl dig selv med en 🙂
Kh Anne
Martin skriver
Hej
Det her er nok den bedste chokoladeis, jeg nogensinde har smagt. Er helt holdt med at købe chokoladeis, når nu jeg kan lave den meget bedre selv! Mit eneste problem er dog, at den bliver stenhård! Har du et tip til, hvordan jeg kan få den lækkert blød og cremet? Jeg har lavet den flere gange og prøvet at variere lidt i fremgangsmåden, men stadig uden held.
Jeg har fx prøvet at piske fløden til skum og så vende flødeskummen i chokomassen, inden den køres på maskine.
Det ville være fedt, hvis du kunne komme med et bud eller to på, hvordan jeg kan få den blød og cremet, da det ville gøre en virkelig god is helt fantastisk!
Anne au Chocolat skriver
Kære Martin,
Det er jeg glad for at høre!
Jeg tror, at mit bedste bud på at gøre det blød og cremet (også efter fryseren) er at tilsætte cremodan. Det er ikke et produkt, jeg selv bruger, men jeg ved, at andre gør det 🙂
Isen er jo blød og cremet, når den lige er lavet på ismaskinen, og jeg synes også, at den er fin, når den bare har fået lov til at temperere lidt på køl inden, den nydes (hvis den har været i fryseren natten over)
Kh Anne
Martin skriver
Hej Anne
Beklager det sene svar. Det kunne godt være, jeg skulle prøve cremodan – det er ellers ikke et produkt, jeg er bekendt med, men måske det var forsøget værd.
Dog har jeg fundet opskrifter på både vaniljeis og cookie dough-is, som er blød og lækker, også selvom de kommer direkte fra fryseren. Og jeg har så prøvet at tillempe din opskrift på denne chokoladeis til de opskrifter, men stadig uden held. Hvad mon det er, der gør, at denne is bliver det hårdere? Kan det være chokoladen?
Vh
Martin
Martin skriver
Hej
Det er en superlækker is. Men hvad er egentlig årsagen til, at den skal varmes op, når æggemassen og chokolademælken er blandet sammen? Og at den skal køles hurtigt ned igen?