E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Himmelske havtorn-is sandwich

20. august 2017 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Disse sandwich med fløjlsblød, forfriskende, sødmefuld og farvefin havtorn-is samt knasende sprøde og søde smørbagte mørdejsbunde med det perfekte snert af salt er HIMMELSKE. Intet mindre.

Det vrimler med fine, orange og meget syrlige (læs: sure) havtorn på træerne lige i nærheden af, hvor vi bor. Da jeg i sidste uge blev opfordret af en sød læser til at lave en havtorn-is, var der derfor ikke andet for end at gå i gang. De sure havtorn bliver så dejlige, når de kombineres med sukker – og også gerne vanilje;)

Som I ved, byder min mørdejsopskrift (næsten) altid på mere end nødvendigt, men det er altså rart at have lidt ekstra i fryseren til en anden god gang. Denne mørdej lå og ventede på at blive brugt i fryseren.

Jeg glæder mig allerede til at lave isen igen, og man kan jo sagtens spise den alene eller sammen med et lækkert stykke kage.

Ps. Hvis I er til drinks, så prøv at putte en håndfuld friske havtorn i jeres gin tonic sammen med frisk rosmarin. Jeg har lært det af min far – og nøj, det er både flot og smager godt!

Himmelske havtorn-is sandwich
4 sandwich

Havtorn-is:
200 g havtorn (friske eller fra frost)
125 g sukker
1/2 vaniljestang
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
Saft af 1/4 citron
170 ml mælk
70 ml piskefløde

Mørdejsbunde:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Havtorn-is
Bring havtorn, sukker, vaniljekorn og -stang samt citronskal og -saft i kog i en gryde, og lad det simre i 2 minutter. Placer en si over en skål og hæld havtorn-blandingen i sien. Brug bagsiden af en ske til at trykke al havtornsaften. Vær grundig, for at få så meget saft med som muligt. Tilsæt mælk og fløde til havtornsaften. Stavblend til en ensartet masse og kør til is på ismaskinen. Fordel isen i en kvadratisk form (15 cm x 15 cm) beklædt med bagepapir, og stil den i fryseren i 4 timer.

Mørdejsbunde:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i tynde skiver, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner “revet parmesan”. Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca. 4 millimeters tykkelse, og udstik 8 cirkler à 5 cm. Bag bundende på en bageplade beklædt med bagepapir ved i 175 grader varmluft i ca. 10 min, til de er fint gyldne. Køl af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt dåse eller boks indtil brug.

Samling:
Tag isen ud af fryseren og brug en udstikker (5 cm) til at stikke isen ud. Saml is sandwich med mørdejsbundene og opbevar dem i fryseren til servering.

Skrevet i: Is

Previous Post: « Vaniljeprikket panna cotta med rabarber
Next Post: Stjernesimple, lækre nektarintærter »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kathy Loves skriver

    20. august 2017 kl. 12:11

    Looks so delicious, yummy!!

    Wish you a nice sunday, Kathy

  2. Bettina skriver

    22. august 2017 kl. 14:04

    Hejsa
    Det må prøves, ser vildt lækker ud… jeg tænkte, hvis man ikke lige er beriget med
    en ismakine, hvad er så proceduren??
    Og så vil jeg lige sige at det er en super fed
    hjemmeside du har, jeg har brugt mange
    af dine opskrifter og de smager altid
    fantastisk. ???
    Og flotte billeder har du også…
    er stor fan… ?
    Knus Bettina

  3. Anne au Chocolat skriver

    22. august 2017 kl. 21:54

    Kære Bettina,
    Tusind tak for din søde søde hilsen. Jeg er glad for, at du læser med 🙂
    Denne is bliver bare bedst i ismaskinen. Ellers kan du prøve at fryse massen og så kom den en blender. Det har jeg set andre gøre!
    KH Anne

  4. Stine skriver

    27. november 2019 kl. 14:08

    Hej Anne,
    Hvor meget Havtornsaft ca får du ud af din indkogning, 1dl måske?
    Det er blot fordi jeg har noget allerede lavet syltet havtorn som jeg kan bruge.
    Tak for skøn sød inspiration.
    🙂 Stine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra haven og ristede hasselnødder.. Når sommermorgenmaden smager som dessert 😋
Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte mi Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte min Musso Mini ismaskine, og den er still going strong, selv når jeg udfordrer den max på varme sommerdage som i dag🌞 Jeg ELSKER den ismaskine 🍦🤗. Ps. Der er hindbærsorbet i videoen, og Mussoen har også kørt vaniljeis og jordbæris (med jordbærrene fra haven) i dag 🥳 @gelatieremusso
Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i di Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i disse dage, og jeg har lige plukket 750 g jordbær i eftermiddag, som skal bruges til jordbæris i morgen 🍧🍦🍓 Ahmen altså det gør mig så glad med den slags havegodter på egen matrikel 🤗
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap