Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Himmelske havtorn-is sandwich

20. august 2017 af Anne au Chocolat

Disse sandwich med fløjlsblød, forfriskende, sødmefuld og farvefin havtorn-is samt knasende sprøde og søde smørbagte mørdejsbunde med det perfekte snert af salt er HIMMELSKE. Intet mindre.

Det vrimler med fine, orange og meget syrlige (læs: sure) havtorn på træerne lige i nærheden af, hvor vi bor. Da jeg i sidste uge blev opfordret af en sød læser til at lave en havtorn-is, var der derfor ikke andet for end at gå i gang. De sure havtorn bliver så dejlige, når de kombineres med sukker – og også gerne vanilje;)

Som I ved, byder min mørdejsopskrift (næsten) altid på mere end nødvendigt, men det er altså rart at have lidt ekstra i fryseren til en anden god gang. Denne mørdej lå og ventede på at blive brugt i fryseren.

Jeg glæder mig allerede til at lave isen igen, og man kan jo sagtens spise den alene eller sammen med et lækkert stykke kage.

Ps. Hvis I er til drinks, så prøv at putte en håndfuld friske havtorn i jeres gin tonic sammen med frisk rosmarin. Jeg har lært det af min far – og nøj, det er både flot og smager godt!

Himmelske havtorn-is sandwich
4 sandwich

Havtorn-is:
200 g havtorn (friske eller fra frost)
125 g sukker
1/2 vaniljestang
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
Saft af 1/4 citron
170 ml mælk
70 ml piskefløde

Mørdejsbunde:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Havtorn-is
Bring havtorn, sukker, vaniljekorn og -stang samt citronskal og -saft i kog i en gryde, og lad det simre i 2 minutter. Placer en si over en skål og hæld havtorn-blandingen i sien. Brug bagsiden af en ske til at trykke al havtornsaften. Vær grundig, for at få så meget saft med som muligt. Tilsæt mælk og fløde til havtornsaften. Stavblend til en ensartet masse og kør til is på ismaskinen. Fordel isen i en kvadratisk form (15 cm x 15 cm) beklædt med bagepapir, og stil den i fryseren i 4 timer.

Mørdejsbunde:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i tynde skiver, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner “revet parmesan”. Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca. 4 millimeters tykkelse, og udstik 8 cirkler à 5 cm. Bag bundende på en bageplade beklædt med bagepapir ved i 175 grader varmluft i ca. 10 min, til de er fint gyldne. Køl af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt dåse eller boks indtil brug.

Samling:
Tag isen ud af fryseren og brug en udstikker (5 cm) til at stikke isen ud. Saml is sandwich med mørdejsbundene og opbevar dem i fryseren til servering.

Skrevet i: Is

Previous Post: « Vaniljeprikket panna cotta med rabarber
Next Post: Stjernesimple, lækre nektarintærter »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap