E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Himmelske havtorn-is sandwich

20. august 2017 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Disse sandwich med fløjlsblød, forfriskende, sødmefuld og farvefin havtorn-is samt knasende sprøde og søde smørbagte mørdejsbunde med det perfekte snert af salt er HIMMELSKE. Intet mindre.

Det vrimler med fine, orange og meget syrlige (læs: sure) havtorn på træerne lige i nærheden af, hvor vi bor. Da jeg i sidste uge blev opfordret af en sød læser til at lave en havtorn-is, var der derfor ikke andet for end at gå i gang. De sure havtorn bliver så dejlige, når de kombineres med sukker – og også gerne vanilje;)

Som I ved, byder min mørdejsopskrift (næsten) altid på mere end nødvendigt, men det er altså rart at have lidt ekstra i fryseren til en anden god gang. Denne mørdej lå og ventede på at blive brugt i fryseren.

Jeg glæder mig allerede til at lave isen igen, og man kan jo sagtens spise den alene eller sammen med et lækkert stykke kage.

Ps. Hvis I er til drinks, så prøv at putte en håndfuld friske havtorn i jeres gin tonic sammen med frisk rosmarin. Jeg har lært det af min far – og nøj, det er både flot og smager godt!

Himmelske havtorn-is sandwich
4 sandwich

Havtorn-is:
200 g havtorn (friske eller fra frost)
125 g sukker
1/2 vaniljestang
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
Saft af 1/4 citron
170 ml mælk
70 ml piskefløde

Mørdejsbunde:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Havtorn-is
Bring havtorn, sukker, vaniljekorn og -stang samt citronskal og -saft i kog i en gryde, og lad det simre i 2 minutter. Placer en si over en skål og hæld havtorn-blandingen i sien. Brug bagsiden af en ske til at trykke al havtornsaften. Vær grundig, for at få så meget saft med som muligt. Tilsæt mælk og fløde til havtornsaften. Stavblend til en ensartet masse og kør til is på ismaskinen. Fordel isen i en kvadratisk form (15 cm x 15 cm) beklædt med bagepapir, og stil den i fryseren i 4 timer.

Mørdejsbunde:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i tynde skiver, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner “revet parmesan”. Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca. 4 millimeters tykkelse, og udstik 8 cirkler à 5 cm. Bag bundende på en bageplade beklædt med bagepapir ved i 175 grader varmluft i ca. 10 min, til de er fint gyldne. Køl af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt dåse eller boks indtil brug.

Samling:
Tag isen ud af fryseren og brug en udstikker (5 cm) til at stikke isen ud. Saml is sandwich med mørdejsbundene og opbevar dem i fryseren til servering.

Skrevet i: Is

Previous Post: « Vaniljeprikket panna cotta med rabarber
Next Post: Stjernesimple, lækre nektarintærter »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kathy Loves skriver

    20. august 2017 kl. 12:11

    Looks so delicious, yummy!!

    Wish you a nice sunday, Kathy

  2. Bettina skriver

    22. august 2017 kl. 14:04

    Hejsa
    Det må prøves, ser vildt lækker ud… jeg tænkte, hvis man ikke lige er beriget med
    en ismakine, hvad er så proceduren??
    Og så vil jeg lige sige at det er en super fed
    hjemmeside du har, jeg har brugt mange
    af dine opskrifter og de smager altid
    fantastisk. ???
    Og flotte billeder har du også…
    er stor fan… ?
    Knus Bettina

  3. Anne au Chocolat skriver

    22. august 2017 kl. 21:54

    Kære Bettina,
    Tusind tak for din søde søde hilsen. Jeg er glad for, at du læser med 🙂
    Denne is bliver bare bedst i ismaskinen. Ellers kan du prøve at fryse massen og så kom den en blender. Det har jeg set andre gøre!
    KH Anne

  4. Stine skriver

    27. november 2019 kl. 14:08

    Hej Anne,
    Hvor meget Havtornsaft ca får du ud af din indkogning, 1dl måske?
    Det er blot fordi jeg har noget allerede lavet syltet havtorn som jeg kan bruge.
    Tak for skøn sød inspiration.
    🙂 Stine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap