Mælkechokolade soft ice – lyder det ikke mega nice?
Denne chokoladesøde og yderst bløde is kom til verden, da jeg drømte om noget cremet og iskoldt med mild og chokolækker smag i weekenden. Mine iscremer er normalt æggebaserede, men da mit køleskab ikke bød på æg denne dag, måtte jeg ty til andre midler. Derfor varmede jeg en dåse kondenseret mælk op, som jeg altid har et par stykker af derhjemme i tilfælde af, at jeg vil lave karameller, bounty eller min nye kærlighed brigadeiros. Jeg puttede min favorit mælkechokolade Jivara 40% fra Valrhona ned i mælken og lod de to smelte sammen til én. Da gryden kom af varmen, tilsatte jeg den dejlige fløde. Efter en komplet afkøling kunne isen køres på ismaskinen, og et kvarters tid efter var der soft ice, som blev serveret med granatæblekerner og grønne pistacier, hvis smag, farver og knas fortryller mig gang på gang.
Mælkechokolade soft ice (4 personer)
1 dåse kondenseret mælk
200 g hakket mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
2 dl piskefløde
serveringsforslag: granatæblekerner og pistacienødder
Varm den kondenserede mælk op i en gryde. Skru ned for varmen og tilsæt chokoladen. Lad den smelte helt og rør godt rundt. Tag gryden af varmen og rør fløden i. Hæld chokolademælken over i en skål, køl den af på køkkenbordet og senere i køleskabet, til den er helt kold. Kør den til en blød og lækker soft ice på ismaskinen og servér straks.
Nadja skriver
Oh my, det lyder bare ALT for godt!
Nadja skriver
Oh my, det lyder bare ALT for godt!
Fru Kofoeds Køkken skriver
Genialt med kondenseret mælk! Det må blive lækkert karamelagtigt… Jeg må virkelig se at få købt den ismaskine!
Anne E skriver
Er der en alternativ måde at lave det på, hvis ikke jeg har en ismaskine tror du? 🙂
Nanna skriver
Kan man lave den uden ismaskine, og hvordan vil du tro, at det er bedst at gøre?
Kh. Nanna
Mette skriver
Hurtigt, nemt og drønlækkert!!!!
God inspiration, kære Anne. Nogle gange har man bare lyst og må klare sig med de forhåndenværende midler, så er det godt at kunne tænke alternativt.
Din is uden ismaskine kræver en MASSE omrøring for at blive lige så dejlig cremet. Minimum hver halve time og så vil det tage væsentlig længere tid at fryse den.
Jeg vil endda anbefale at bruge håndmixer til at røre med 🙂
Piskeriset skriver
… hvem elsker ikke chokolade-soft ice!? Det skal man da! 😀
Smuk servering i øvrigt 🙂
A + K = ♥ skriver
Smukke og fristende billeder som altid, selvom jeg ikke engang kan lide lys chokolade, får jeg lyst til at smage.
– Anne
Hans Olsen skriver
Hvor ser det lækkert ud. jeg må have gang i ismaskinen:-)
Hans
http://www.mariahoffbeck.blogspot.com
Anne au Chocolat skriver
Kære Nadja
Tusind tak 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Fru Kofoed
Ja det vil jeg bestemt anbefale 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne og Nanna,
Jeg tror desværre, at I bliver nødt til at bruge en ismaskine.
Kh Anne
Ps. Ellers kan I lave en parfaitis med mælkechokolade og så ikke fryse den helt fast.
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Du er sød! Dejligt at se dig i dag, seje!
Kram herfra
Anne au Chocolat skriver
Kære Piske,
Du er sød! Kram herfra og godt nytår!
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne,
Jeg er sikker på, at du kan lide mælkechokolade, når den er iskold og cremet 🙂
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Hans
Tak! Det tror jeg nok du skal 🙂
kh Anne
Julie skriver
Hvor lang tid kørte du den på ismaskinen? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Julie
Ca. 20-25 minutter tror jeg 🙂
kh Anne