“Anne, ville kagen ikke have smagt bare lidt bedre, hvis du havde puttet stykker af mørk chokolade i dejen?“, sagde min far til mig, da jeg sammen med min bror og hans kæreste var til middag hos mine forældre søndag aften. “Nu kan jeg jo ikke proppe chokolade i mine søde sager hele tiden, og jeg bagte altså chokoladeballaden i fredags“, svarede jeg far.
Man ville måske betragte kommentaren fra min far som en slags kritik, men jeg blev glad! Glad for at have en far, som reflekterer over mine kager. Og egentlig kunne jeg sagtens forestille mig at vende stykker af mørk chokolade i denne kage, og jeg overvejede det faktisk også, hvilket jeg erkendte over for far. Heldigvis fik vi Valrhona til kaffen samme aften.
Jeg elsker kombinationen af blommer og marcipan, og da de danske blommer for tiden er søde og saftigt modne, blev søndagsdesserten til denne kage. Amaretto’en kom i for at give kagen lidt mere mandelsmag, men den kan sagtens udelades. Til gengæld kunne I jo prøve at følge min fars råd og putte lidt chokolade i.
Opskriften lyder således:
200 g marcipan
200 g sukker
200 g blødt smør
4 æg
1 spsk amaretto
150 g mel
10 små blommer
Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk marcipan og sukker godt sammen og tilsæt smør lidt ad gangen under stadig piskning. Pisk derefter æggene i lidt ad gangen. Vend til sidst mel i og smag til med amaretto. Hæld dejen i en rund form (ca. 23 cm i diameter) foret med bagepapir. Del blommerne i to og stik dem ned i dejen. Bag kagen i ovnen i 45-50 minutter. Server gerne flødeskum eller crème fraiche til.
Mathilde skriver
Hej Anne,
Tror du det går an med frosne blommer?
Anne au Chocolat skriver
Kære Mathilde,
Yes det kan du tro 🙂
Kh Anne
Jane skriver
Hej Anne
Kan den mon laves dagen i forvejen og lunes når den skal spises?
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane,
Beklager det sene svar! Ja det kan du tro 🙂
Helle Haugaard skriver
Det var vel nok en god opskrift og let
Jeg puttede appelsin likør i og det virkede også godt
Mvh Helle
Anne au Chocolat skriver
Kære Helle,
Dét lyder som en super god idé med lidt appelsinlikør! Kh Anne
Dorte skriver
Hej … kan man fryse kagen?
Anne au Chocolat skriver
Yes det kan du tro 🙂
Marija Popovic skriver
Kære Anne
Jeg elsker din kage så meget
Kærlig hilsen
Marija
Anne au Chocolat skriver
Kære Marija,
Hvor er det dejligt!