E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Brownies med stykker af hvid chokolade

3. oktober 2011 af Anne au Chocolat 137 kommentarer

I onsdags var jeg til koncert i Store Vega med franske Yelle (Julie) og hendes to bandmedlemmer Grandmarnier (Jean-François) på trommer og Tepr (Tanguy) på keyboard. Jeg har kendt dem personligt, siden de spillede på Rust for over 4 år siden, fordi jeg som sædvanligt bare begyndte at tale fransk med dem. Siden har vi holdt kontakten, og jeg har været til adskillige koncerter med dem.
De har længe efterspurgt en “gâteau Anne au Chocolat“, så nu måtte det være på tide. Jeg skrev til Jean-François et par dage inden koncerten og fortalte, at jeg selvfølgelig ville bage en chokoladekage. Kort tid efter fik jeg en sms tilbage fra ham, hvor han blandt andet skrev “Notice we are chocolate lovers in a ‘kids’ ways“, som jeg grinede meget af, men som jeg også tog alvorligt. Derfor faldt kagevalget på brownies med stykker af hvid chokolade i. Det er da lidt barnligt!
Backstage på Vega smagte de alle begejstret på mine brownies, og de blev endnu mere glade af at høre, at jeg havde puttet fleur de sel i kagen, efter de havde fanget den lille – men vigtige – smag af salt. Og jeg brugte selvfølgelig Valrhona i kagen til franskmændene.

Tanguy skrev i går dette på facebook: “BRAVO! Best brownies ever, other brownies can go back to the fridge. Merci Anne Au Chocolat ♥”

Opskriften lyder således:
200 g smør
200 g mørk chokolade, Caraïbe fra Valrhona
125 g mel
3 æg
265 g sukker
½ vaniljestang
½ tsk. salt
150 g hakket hvid chokolade, Ivoire fra Valrhona

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, hæld den hakkede mørke chokolade deri og lad den smelte. Pisk mel, æg, sukker, vanilje og salt til luftig konsistens, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Vend til sidst den hakkede hvide chokolade i. Hæld dejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) foret med bagepapir. Bag i ca. 25 minutter.
Brownies skal helst bages dagen før, så de har tid til at sætte sig.

Skrevet i: Kager Tags: brownie, brownies, caraïbe, Grandmarnier, hvid chokolade, ivoire, mørk chokolade, Tepr, valrhona, Yelle

Previous Post: « Lyserød æblestang med marcipanremonce
Next Post: Orangutang på Estate Kaffebar »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Celine skriver

    20. oktober 2016 kl. 18:01

    Hej Anne
    Hvor længe kan den brownie holde sig, og hvordan opbevarer jeg den? ?
    Den er bare VILDT lækker!

    KH
    Celine

  2. Anne au Chocolat skriver

    20. oktober 2016 kl. 20:20

    Kære Celine,
    Opbevar den gerne på køl. Så kan den snildt holde sig 4-5 dage – men er lækrest på 2. og 3. dagen 🙂
    Kh Anne

  3. Mette skriver

    3. januar 2017 kl. 16:43

    Hej Anne,
    Jeg har før med stor succes bagt din brownie, men vil høre om den kan bages uden æg? Har læst mig frem til at man kan erstatte et æg med 2 spsk kartoffelmel blandet med 2 spsk vand. Vil du mene at opskriften er egnet til dette forsøg?

    Venlig hilsen Mette

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. januar 2017 kl. 09:45

    Kære Mette,
    Uh jeg ville ønske, at jeg bare kunne sige “go” til dit forsøg, men jeg tænker, at det er bedre at google kager uden æg og finde en god chokoladekageopskrift.
    Kh Anne

  5. Cille Bjerre skriver

    11. januar 2017 kl. 17:06

    Hvad er bedst at bage den i – almindelig ovn eller varmluft?
    Og hvor længe skal den have med den ovn, som du synes den er bedst at bage i? 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    12. januar 2017 kl. 13:54

    Kære Cille,
    Jeg bager stort set alt med varmluft – også denne kage, hvis bagetid passer derefter 🙂
    Kh Anne

  7. Camilla skriver

    13. januar 2017 kl. 08:20

    det er en super god opskrift! jeg puttede også lys chokolade i. så ca 50 g hvid og ca 50 g lys og det fungere rigtig godt. 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    13. januar 2017 kl. 21:49

    Kære Camilla,
    Det lyder så lækkert 🙂

  9. Saliha skriver

    18. februar 2017 kl. 20:17

    Skuffende opskrift! Blev mere chokoladekage agtig end brownie. Fulgte opskriften præcis. Jeg undrer mig over, at dejen skal piskes luftigt?! Har altid hørt at dejen helst ikke skal piskes for længe! Er det derfor det blev mere en chokolade kage end brownie?

  10. Anne au Chocolat skriver

    18. februar 2017 kl. 20:50

    Kære Saliha,
    Det har jeg aldrig hørt før, så det undrer mig. Jeg vil hellere skyde på, at den er blevet bagt for længe. Den plejer altid at være meget brownie agtig som på billederne.

  11. Kathrine skriver

    23. september 2017 kl. 14:48

    Kan den mon fryses ned?

  12. Anne au Chocolat skriver

    23. september 2017 kl. 21:03

    Kære Kathrine,
    Det kan du tro 🙂

  13. Bita skriver

    4. marts 2018 kl. 16:29

    Kan man bruge vanillesukker i stedet for stang?

  14. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2018 kl. 11:32

    Kære Bita,
    Godt at det lykkedes med kagen alligevel 🙂 Yes, det kan du sagtens gøre i øvrigt.
    Kh Anne

  15. Andrijana Brinch skriver

    5. april 2018 kl. 19:01

    Hej. Super lækker kage. Jeg skal lave den til min datters fødselsdag og vil gerne lave den i en form som er ca 30×38 cm. Passer det med en dobbelt portion? Og hvad med bagetiden? Skal den ændres?

  16. Andrijana Brinch skriver

    5. april 2018 kl. 19:06

    Hej
    Super lækker kage!!
    Jeg vil gerne lave den til min datters fødselsdag og jeg vil lave den i en form som er ca 30×38 cm. Passer det med dobbelt portion? Og hvad med bagetiden. Skal den ændres?

  17. Lene Madsen skriver

    6. juni 2018 kl. 23:13

    Den skal prøves – undrer mig dog over at du skriver at mel skal piskes luftig sammen med æg osv..?? Vender du ikke mel i efter æg og sukker er pisket luftige??

  18. Anne au Chocolat skriver

    7. juni 2018 kl. 10:53

    Kære Lene,
    Bare følg opskriften – det bliver godt, kan jeg love dig for 🙂
    Kh Anne

  19. Mette skriver

    11. juni 2018 kl. 09:46

    Hej Anne
    Jeg skal holde barnedåb på søndag, tror du jeg kan bage dem i muffinsforme eller tror du de bliver tørre?

  20. Anne au Chocolat skriver

    11. juni 2018 kl. 10:01

    Kære Mette,
    Det kan du sagtens gøre! Bagetiden skal så reducere med ca. 5-7 minutter, vil jeg skyde på.
    God fornøjelse.
    Kh Anne

  21. Mette skriver

    26. juli 2018 kl. 23:14

    Hej Anne
    Jeg glæder mig meget til at prøve denne opskrift. Men hvor mange mennesker er opskriften til? Jeg skal bage til mine kollegaer (40 personer), og har svært ved at finde ud af, hvor stor positionen skal være… ?

    Dbh. Mette

  22. Anne au Chocolat skriver

    29. juli 2018 kl. 20:44

    Kære Mette,
    Jeg beklager det lidt sene svar – har holdt sommerferie fra bloggen.
    Jeg ville nok gange opskriften med 3 for en sikkerheds skyld 🙂
    God bagelyst!
    Kh Anne

  23. Ida meyer skriver

    24. august 2018 kl. 17:26

    Tak for en super lækker opskrift. Jeg synes personligt den blir lidt for bastant når man pisker mel og salt i æggene fra starten, jeg pisker kun æg, sukker og vanille hvidt, derefter sigter jeg mel og salt i og pisker sammen , så synes jeg den blir en anelse mere luftig.

  24. Anne au Chocolat skriver

    26. august 2018 kl. 20:36

    Kære Ida,
    Godt tip – det vil jeg prøve og se om jeg kan smage forskellen!
    Kh Anne

  25. Mette K skriver

    16. december 2018 kl. 11:04

    Super lækker og nem at lave. Den får 5 af 5 stjerner. Mums, den skal klart laves igen. Jeg brugte de billige chokolader fra Bilka, der blev lækkert alligevel.

  26. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2018 kl. 17:48

    Kære Mette
    Det glæder mig at høre 🙂

  27. Sophia skriver

    10. januar 2019 kl. 09:07

    Hej Anne,
    Super lækker opskrift! 🤗
    Jeg vil høre om du har nogen forslag til hvad man kan servere til brownien, som ikke er bær. Har du nogen ideer? ☺️

  28. sofie skriver

    20. maj 2019 kl. 13:19

    Hej
    Det er en skøn opskrift men jeg synes du har glemt at skrive hvor du har den fra, jeg har tidligere fundet den på Valrhonas hjemmeside

  29. Anne au Chocolat skriver

    20. maj 2019 kl. 14:44

    Hej Sofie,
    Denne her opskrift ikke er fra Valrhona. Prøv at kigge igen!

  30. Sanne skriver

    2. august 2019 kl. 13:23

    Verdens bedste brownie♥️
    Har bagt den utallige gange, og den fejler aldrig

  31. Anne au Chocolat skriver

    5. august 2019 kl. 21:24

    Kære Sanne
    Det er SÅ skønt at høre 🙂

  32. Anne Lind Toustrup skriver

    1. oktober 2021 kl. 09:18

    Hej Anne au Chocolat 🙂

    Hvor mange portioner / stykker / personer vil du vurdere at kagen rækker til ?
    Jeg kan se at mange har spurgt – måske du bare skal skrive det ind i opskriften 😉

    På forhånd tak for hjælpen og for lækker kage
    Vh. Anne

  33. Anne au Chocolat skriver

    11. oktober 2021 kl. 09:14

    Kære Anne,
    Det kommer jo helt an på, hvor store stykker, du ønsker 🙂
    15-20 stk. vil jeg mene.
    Kh Anne

« Ældre kommentarer

Trackbacks

  1. Himmelske brownies - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:48

    […] bagte mine himmelske brownies med hvid chokolade dagen efter workshoppen og kunne ikke lade være med at skrue en tand mere op for stylingen. Det […]

  2. Himmelske brownies - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:14

    […] bagte mine himmelske brownies med hvid chokolade dagen efter workshoppen og kunne ikke lade være med at skrue en tand mere op for stylingen. Det […]

  3. Smukke, nemme kager – Kreative Løyerligheder siger:
    11. maj 2019 kl. 12:49

    […] favorit brownie er denne fra Anne au chocolat og den er så nem at gøre smuk med spiselige blomster og friske […]

  4. Forslag til nytårsdessert – Kreative Løyerligheder siger:
    10. december 2019 kl. 19:50

    […] Brownie med hvid chokolade […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap