Jeg har lavet endnu en omgang romkugler, da jeg fandt mazarinkagerester i fryseren og havde lavet for stor en portion pistacieremonce til fastelavnsbollerne. Da jeg ikke har brugt brownie som til mine normale romkugler, er denne romkuglevariant af gode grunde ikke nær så chokoladekraftig. Til gengæld byder den på masser af saftig og aromatisk marcipan- og mandelsmag fra mazarinkagen, remonce samt mandlerne. Det klæder den fine snert af rom.
Jeg dyppede nogle af romkuglerne i smeltet chokolade denne gang, inden de blev trillet i de frysetørrede hindbær. Så fik de alligevel lige ekstra chokoladesmag og det dejlige knæk, smeltet og tempereret chokolade har i sat form. Resten af kuglerne trillede jeg i mælkechokolade drops fra Valrhona, men man kan også bare bruge hakket mælkechokolade eller den mørke variant.
Christian var vild dem. Og det samme var min mor og far, da de kom forbi til en kop kaffe og en romkugle. Og det bliver I også <3
Romkugler
6 stk
130 g mazarinkage, i mindre stykker
100 g pistacieremonce
50 g hindbær- eller jordbærsyltetøj
60 g mandler, blendet fint
15 g god mørk rom,
20 g kakaopulver fra Valrhona (reklamelink)
Til at trille i:
200 g smeltet og tempereret mørk chokolade, Guanaja 70% fra Valrhona* (reklamelink)
Frysetørret hindbær
Mælkechokolade drops fra Valrhona eller finthakket mælkechokolade
Rør alle romkugleingredienser sammen til en helt ensartet masse og form 6 kugler. Stil dem på køl, mens chokoladen smeltes. Dyp i smeltet chokolade og frysetørret hindbær samt mælkechokolade drops.
*Der blev chokolade til overs, men det er svært at styre chokoladetemperering med en mindre chokolademængde – brug resten af den smeltede chokolade i en kage eller cookies.
Emil vågnede fra lur, mens jeg skød billeder. Jeg satte ham på gulvet med lidt legetøj i håb om, at han kunne sidde ved siden af fotoskydningen i et par minutter. Det gad han ikke… 🙂
Skriv et svar