Efter en lang periode med sommervejr i september meldte efteråret sin ankomst i weekenden. Denne lækre figenmazarin var med til at byde det køligere vejr velkommen. Og ikke mindst to små nyfødte tvillingeguldklumper, Alma og Villum, som vi besøgte i weekenden. Vi havde kagen med til deres forældre – og vores gode venner – Anne og Casper, og den vakte glæde.
Mazarinkage er også en rigtig crowdpleaser, og når den både har fået selskab af friske figner, blåbær og karamelliseret hvid chokolade, er der skruet op for den hyggelige velsmag.
Figenmazarin med blåbær og karamelliseret hvid chokolade
6-8 personer
100 g marcipan, revet
100 g sukker
100 g smør, blødt
2 æg
50 g mel
100 g blåbær
2 friske figner
30 g karamelliseret hvid chokolade – kan udelades
Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt derefter smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen og vend derefter mel i. Vend tilsidst blåbær i dejen. Hæld mazarindejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Skær figerne i både og tryk dem let ned i dejen. Drys med hakket karamelliseret hvid chokolade. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen. Drys gerne med lidt flormelis.
Alba skriver
Is this recipe in english?
Anne au Chocolat skriver
Dear Alba,
Yes, right here: https://anneauchocolat.dk/en/cakes/figenmazarin-med-blaabaer-og-karamelliseret-hvid-chokolade/
Best,
Anne
Signe skriver
Hvor længe tror du denne kage kan holde, hvis den har stået lidt koldt? Jeg bagte den igår, kan jeg godt servere den imorgen?
Anne au Chocolat skriver
Kære Signe,
Jeg beklager det sene svar. Håber, at det gik fint alligevel 🙂