Rabarbertid. Jeg er opvokset med rabarbertærter, rabarbercrumbles og min farmors jordbær-rabarber syltetøj. Rabarber er en af mine foretrukne årtidsbestemte råvarer i kager og desserter. Hvert år venter jeg derfor tålmodigt på, at det bliver den tid på foråret og sommeren, hvor rabarberne titter frem i haven eller kan findes hos grønthandlerne.
Jeg elsker rabarbernes syrlige og friske smag, og at man rent faktisk kan bevare denne syrlighed, selvom man gør dem lidt sødere ved at tilsætte sukker, som i min opskrift her.
Rabarberne i mine forældres have er endnu ikke store nok, men heldigvis kan de netop nu erhverves hos grønthandlerne og vist også i supermarkederne. Så gi’ den gas med rabarberne i det søde køkken – jeg elsker faktisk også rabarber sammen med svinemørbrad og kylling.
Opskriften her fandt jeg på i går, og kagen blev meget lækker. Pund-til-pund + rabarber + crumble = et KÆMPE hit! 🙂
Til rabarberfyldet
750 g rabarber, skåret i mindre skiver
120 g sukker
1 stang vanille
1 dl vand
Bland alle ingredienser til fyldet og læg dem i et ildfast fad. Put sølvpapir på fadet og bag ved 125 grader i ca. 1 time. Rør lidt undervejs. Si lagen fra rabarberne og reducér den godt. Bland derefter på ny rabarberne og lagen. Stil til side.
Til kagedejen
190 g smør, blødgjort
190 g sukker
3 æg
190 g mel
Pisk smør og sukker sammen til en lys, luftig og cremet konsistens. Pisk derefter æggene i ét ad gangen. Vend til sidst melet i med en dejskraber.
Til crumble-dejen
75 g mel
75 g sukker
75 smør, koldt
40 g mandler, hakkede
Bland mel og sukker og smuldr smør i, indtil det ligner parmesan. Bland til sidst mandler i.
Samling af kagen
Hæld dejen i en kvadratisk kageform (ca.22cm x 22cm) foret med bagepapir. Fordel derefter rabarberne på dejen og drys til sidst crumble-dejen på.
Bag kagen ved 180 grader i 50-55 minutter. Serveres lun eller afkølet med flødeskum eller fuldfed creme fraiche.
Signe skriver
Den ser dælme god ud – må prøves snart!!!
Julie skriver
Uh det ser lækkert ud! Tror rabarbercrumble skal på menuen i aften. Dog uden pund-til-pund, da jeg er mere i crumble- end kage-humør 🙂
Lone Kjær skriver
Lækker, lækker, lækker… er selv lidt af en ‘rabarber-pige’. Sæsonens første rabarber er bare super lækre og jeg bruger dem i både det søde og salte køkken – og jeg kan slet ikke få nok…
foodfanatic skriver
Uhmmm, det ser godt nok lækkert ud Anne!
Anne au Chocolat skriver
Det blev også helt god … af et rabarber-eksperiment at være 🙂
Rebekka skriver
Hej Anne! Uhm, jeg lavede din rabarber-crumble-kage i går, med flotte, friske rabarber hentet ind fra forældrenes have – meget økologisk og autentisk! Den smagte fantastisk og var meget populær hos familien, så jeg siger mange tak for en lækker opskrift. 🙂
Anne au Chocolat skriver
Hej Rebekka,
Jeg er glad for at høre, at kagen hittede! Den var jeg bare en jeg fandt på, men jeg synes også den er lækker!
Og med rabarber fra haven… så bli’r det bare ikke bedre 🙂
KH
klappeklappekage skriver
Uhmm elsker både rabarber og crumble, så en kombination må da vœre perfekt 🙂
Anne au Chocolat skriver
Det er den også 🙂
Michael skriver
Hej. Nu laver jeg den igen.Super lækker!!!
Anne au Chocolat skriver
Hej Michael,
Det glæder mig at høre! Jeg er glad for at jeg fandt på den 😉
Hanne Bille Brahe skriver
Vi fik den igår hos noget familei. Jeg måtte bare have opskriften. Vi fik den med citronsorbet til- super, men soft Ice vil også være godt.
Anne au Chocolat skriver
Kære Hanne,
Så er det da godt, at du fandt min opskrift her! 🙂 Fortæl mig endelig hvordan det går, når du selv laver den!!
Tina skriver
super god opskrift, jeg kom lige lidt kokos i fordi jeg troede mine mandler var sluppet op, men de kom også i crumble dejen hi hi det smager jo super lækkert.
Tak for en god opskrift.
Anne au Chocolat skriver
Kære Tina
Det er da også en rigtig god idé med kokos! 🙂
Camilla skriver
Hej Anne
Ville bare lige fortælle at denne kage har været et stort hit til flere sommerkomsammener, hos alle gæsterne. Dog varieret en smule med lidt mere rabarber og så en smule hakket hvid chokolade inden crumblen kommer på :0)
Tak for opskriften!
Anne au Chocolat skriver
Kære Camilla
Hvor er det dejligt at høre, at du synes om rabarberkagen – og endnu dejligere at du selv har videreudviklet på den. Det lyder SKØNT med hvid chokolade.
God sommer,
Anne
Maja og Thea skriver
Vi er netop ved at lave rabarberkagen med kokos og brunfarin da det alm. sukker slap op. Kagen skal bruges til en overraskelse, så vi håber det bliver et hit 😉
Lene Nyhus skriver
Jeg elsker alt med rabarber, og denne kage er nem og hutig at lave og smager himmelsk. Den skal helt sikkert lave igen når der kommer gæster. Bon appetit!
Anne au Chocolat skriver
Kære Maja og Thea
Det lyder skønt! Hvordan blev kagen ? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Lene
Det glæder mig at høre 🙂
Kh Anne
Annika skriver
For pokker en herlig kage! Skal ha’ kage med imorgen til noget familiehalløj og googlede løs.. Nu har jeg så bagt den her og sikke en succes. Hurra, hvor er jeg dog begejstret og det bliver familien helt sikkert også imorgen;)
Anne au Chocolat skriver
Kære Annika
Sikke en dejlig dejlig kommentar! Tak for den 🙂
Nahid Ebrahimkhani skriver
Hej , jeg har lavet den kage med det samme idag da jeg har læst opskriften. Den blev god og lækrererere. Tak for opskriften Anne 🙂
Michaela skriver
Super lækker kage!! Kan man evt. prøve med pærer i stedet for, og hvordan skal det så gøres?
Anne au Chocolat skriver
Kære Michaela
Jeg tror sagtens, at du ville kunne bytte rabarberne ud med små tern af rå pære 🙂
kh Anne
Maria skriver
Hej Anne. Er kagen stadig lækker hvis jeg bager den dagen før brug?
Mette Ødegaard skriver
Den var virkelig lækker!