Rabarber, rabarber… jeg elsker jer! For mig emmer røde rabarberstængler langt væk af sommer og søde stunder, og denne rabarberkage var nærmest et forvarsel. Jeg bagte den i tirsdags, og to dage efter slog vejret om i sommer – og har i hvert fald budt på fire dages lun sommersol med bare tæer i græsset og hygge under blå himmel.
Rabarberkagen her er en slags stor financier med en chantilly creme (vaniljet flødeskum) og bagte rabarber samt hvid chokolade på toppen – super simple og vidunderligt velsmagende.
Rabarberkage med mandler og vaniljeflødeskum
4-6 personer
Mandelbund:
90 g smør
45 g mandelmel
25 g mel
75 g flormelis
2 æggehvider
Bagte rabarber:
130 g rabarberstængler, renset
1/2 dl vand
50 g sukker
1 spsk citronsaft
Vaniljeflødeskum:
1,5 dl piskefløde
1/4 vaniljestang, korn af
10 g flormelis
Hvid chokolade spåner, gerne Ivoire 35% fra Valrhona
Mandelbund:
Smelt smørret i en gryde og køl af. Bland mandelmel, mel og flormelis sammen i en skål. Tilsæt æggehvider og rør godt rundt. Rør derefter smør i. Hæld mandeldejen i en lille rund form (ca. 20 cm i diameter) foret med bagepapir eller smurt. Bag kagebunden i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter til den er fint gylden. Køl den af.
Bagte rabarber:
Skær rabarberstænglerne i stykker à 4-5 cm længde og kom dem i et ildfast fad. Drys med sukker og hæld vand og citronsaft over. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter, til de er møre men ikke for bløde. Tag dem ud halvvejs og kom lidt af væsken over rabarberne med en ske. Når rabarberne er bagt, hæld da forsigtigt rabarberlagen over i en lille gryde og reducer lagen til en sirup (ikke alt for tyk) og hæld den tilbage over rabarberne. Køl rabarberne helt ned og opbevar dem evt. i køleskabet, hvis kagen ikke skal pyntes og nydes med det samme.
Vaniljeflødeskum:
Pisk fløden let og luftig sammen med vaniljekorn og flormelis.
Ved servering:
Fordel vaniljeflødeskum på mandelkagebunden og derefter de bagte rabarber. Slut af med at høvle hvid chokolade ud over hele herligheden.
God fornøjelse!
Indlægget indeholder affiliate links.
JM skriver
Kære Anne
Kan du ikke skynde dig, og bage den igen? I mellemtiden er der en, der har bagt æbletærte og hidkaldt efteråret.
Anne au Chocolat skriver
Kære Jenny,
Jo så gerne! Hvis den kalder sommeren frem igen, tryller jeg den frem på nul komma fem.
Æblekage lyder nu heller ikke tosset 🙂
Kh Anne
JM skriver
Hej Anne
Jeg er også frisk på æblekage/tærte/any thing bare, oktober vejr bliver i oktober
Anne au Chocolat skriver
Kære Jenny,
Det er jeg helt helt enig i 🙂
Kh Anne
Ditte skriver
Kan man erstatte hvedemelet med tilsvarende mandelmel, så kagen bliver glutenfri? Og kan man bruge frosne rabarber?
Anne au Chocolat skriver
Kære Ditte,
Ja det tror jeg godt, at du kan! 🙂
Du kan sagtens bruge rabarber fra fryseren.
Tina Hesselager skriver
Hej Anne:-) Jeg ELSKER også rabarber! Tror du denne kage kan bages dagen før, den skal bruges og lægges sammen på dagen? Mvh Tina
Anne au Chocolat skriver
Kære Tina,
Det kan du tro, at den kan 🙂
God fornøjelse!
Kh Anne