De sidste par uger har til min store glæde været proppet med søde begivenheder og spiserier ude i byen. Det har dog resulteret i, at jeg lidt har glemt mit eget køleskab. I går opdagede jeg, at mine øko-æg var gået over sidste salgsdato, men heldigvis havde jeg også lige et par oversete – og overmodne – bananer på hylden, og 1 2 3 bestemte jeg mig for at lave små banankager med grofthakket Palmira fra Valrhona. Efter Årets Kage 2011 har jeg jo forsøgt at holde igen med de søde sager, da jeg skal være totalt klar til Chokoladefestivalen på søndag! 🙂 Så jeg kom banankagerne i fryseren – wauw wauw wauw, det var altså lidt vildt gjort. Til gengæld spiste jeg Palmira-stykket på kagen, og jeg har også været på Estate i dag med en lidelsesfælle inden for mad og chokolade, og dér nød jeg også et lækkert stykke Valrhona til min kaffe. Solen kan altså ikke stå op og gå ned igen, uden jeg har spist et stykke chokolade.
Nå, men jeg har lige skrevet den improviserede banankageopskrift ned, og den lyder således:
4 æg
190 g sukker
130 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 stang vanille
100 g smeltet smør, lidt afkølet
2 bananer, dejligt modne (eller 3!)
70 g mørk chokolade (Palmira), hakket
Pisk æg, sukker og korn fra vanillestangen sammen i en skål med et piskeris til let og luftigt. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i æggesnapsen. Tilsæt derefter det smeltede smør. Mos bananerne godt med en gaffel og vend det i kagedejen. Rør tilsidst chokoladen i. Hæld dejen i 8-10 (smurte) portionsforme og bag ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter!
Jeg håber, vi ses på festivalen søndag. Jeg er der hele dagen!
Marianne skriver
Øj dem tror jeg at jeg må prøve at bage snarest muligt!
God chokoladefestival, jeg kommer desværre ikke forbi 🙁
Anne au Chocolat skriver
Det var en skam, Marianne!
Sandra skriver
Lækre kager, og smuk tallerken! Ha’ en super chokolade festival, jeg er sikker på det bliver syndigt. Kh Sandra
Anne au Chocolat skriver
Kære Sandra
Det var en super syndig og livsnydende festival 🙂
Alt godt
Anne
Mie skriver
Hej Anne!
En rigtig god, og nem opskrift! selv for mig, som ikke bager så tit 🙂
Jeg brugte en chokolade fra Willies’s Delectable Cacao- indonesian 69. En chokolade jeg varmt kan anbefale! -jeg er ikke lige stødt på Valrhona her i England, men kagen blev nu god alligevel 🙂
Mange hilser fra Mie
Hilde Mathilde skriver
Mmmmm, banankake er det kjempelenge siden jeg har laget! Du har akkurat inspirert meg til å lage disse deilige kakene i kveld, som jeg og min kjære skal kose oss med i helga! Takk! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Mie,
Beklager det sene sene sene svar. Jeg havde ikke set din kommentar 🙂
Det glæder mig at høre.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Hilde Mathilde
Det lyder bare skønt 🙂
kh Anne
Nikolaj skriver
Jeg har efterhånden lavet disse en del gange, men hver gang ryger chokoladen ned i bunden af kagerne. Har du et trick, så jeg undgår at chokoladen bliver en bund i kagerne i stedet for at være fint fordelt? Eller må jeg bare hakke chokoladen finere?