Dulcey. Den blonde chokolade fra Valrhona som smelter på tungen og smager af karamel og smørbagte letsaltede kiks. Her fint forenet med en pund-til-pund-dej i reduceret form, usaltede pistacier og en rabarberstængel. En lille sommerlig kage perfekt til kaffen efter en skøn middag eller bare som en hapser, når som helst.
Jeg kom hjem fra en uge i Brasiliens kakaoland i går, som har været eventyrlig uden sidestykke. Det bliver en sand fornøjelse at fortælle jer meget mere om turen til AMMA Chocolates plantage og chokoladefabrik her på bloggen, når jeg lige har fordøjet oplevelserne i et par dage! Chokoladebloggen fyldte i øvrigt 4 år i går. Tiden flyver afsted, når man har det sjovt 🙂
12 små Dulcey kager
70 g smør, blødt
70 g sukker
1 æg
70 g mel
20 g usaltede pistacier, hakket
40 g Dulcey blond chokolade, hakket
1 stængel (vin)rabarber, skåret i skiver à 2-3 mm
Pisk smør og sukker lyst og luftigt i en skål. Tilsæt først ægget og derefter mel. Vend tilsidst pistacier, den blonde chokolade og rabarberne i dejen. Hæld dejen i små forme smurt med smør eller som her små silikone forme. Bag dem i ca. 10 minutter ved 190 grader varmluft og vend dem ud, når de er bagt.
HAPS!



