Små saftige mazarinkager proppet med chokolade. Bliver det meget bedre? Så enkelt og så godt. Jeg tror ikke, at det bliver meget bedre 🙂
Mazariner er de perfekte hyggekager på sådan en grå og regnfuld fredag; de er lynhurtige at lave og kan nydes lune eller afkølede – alene eller i godt selskab af en klat letpisket fløde. Fyldet kan med fordel varieres i det uendelige – forskellige slags chokolader, nødder, tørrede og friske frugter i mindre stykker forenes alle smukt med mazarinen, som i øvrigt også sagtens kan stå alene, hvis man ønsker den rene form for mazarinoplevelse. Personligt holder jeg meget af at putte chokolade i samt frugt som i denne blommekage. Jeg er også blevet glad for at twiste mazarinen med fintreven skal af citrusfrugter.
Til 4-6 små kager (alt afhængig af formenes størrelse)
100 g marcipan (gerne fra Summerbird), revet
100 g sukker
100 g smør, blødt
2 æg
60 g mel
100 g mørk chokolade – gerne Guanaja, Caraïbe eller Alpaco fra Valrhona
reven skal af 1 appelsin
Pisk marcipan og sukker godt sammen og tilsæt smørret lidt ad gangen. Tilsæt derefter æggene et ad gangen under stadig piskning. Vend mel i og til sidst den hakkede chokolade og appelsinskal. Hæld dejen i smurte muffinsforme. Bag kagerne ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Lad kagerne køle af og nyd dem gerne sammen med en lækker kop kaffe eller te og tændte stearinlys.
Bianca skriver
Sikke fine kager. Dem kan jeg da kun tilslutte mig. Lyder til at være dejligt nemme at lave også, og det er jo kun et plus 🙂
Ann-Christine skriver
Uhm, jeg elsker dit chokoladesøde univers, Anne 🙂
De kager lyder lækre og jeg har tilfældigvis marcipan i køleskabet – mangler bare chokoladen (hvordan det end kunne ske…?)
God weekend
Kh Ann-Christine
Mette skriver
Kære Anne,
Hvor ser de bare fine og lækre ud. Skøn inspiration til en eftermiddags-hygge-stund.
Hvilken marcipan bruger du og hvad lægger du vægt på, når du køber marcipan?
kh, Mette
Anne au Chocolat skriver
Kære Bianca
Tak for din søde kommentar. Rigtig god weekend 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Ann-Christine
Hihi ja, hvordan kan det dog ske? Hvad siger Johan og Julie til det?
God weekend:)
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Tak skal du have 🙂 Jeg har lige takket være din fine kommentar tilføjet “gerne Summerbird” efter marcipan i ingredienslisten.
Jeg bruger for så vidt muligt altid Summerbirds marcipan, da jeg synes, at den smager MEST af mandler – og det er det, jeg lægger mest vægt på, når jeg vælger marcipan. Hvad synes du?
Kh Anne
Daisies skriver
Hvor lyder det dog laekkert, og jeg bager aldrig kager (helbredsmaesige aarsager) men tror egentligt, at det maa vaere tid til undtagelsen, der bekraefter reglen 🙂 Har nogle fine smaa forme, der egentligt er til ….aah hvad hedder den dog, din ynglings lille kage fra Paris…starter med “c” tror jeg nok, hmmm det maa jeg lige taenke over. Men hvis du ellers kan gaette, hvad det er, tror du saa de forme vil vaere for smaa til disse kager? (Cannele?) Og hvor laenge tror du tiden i ovnen skal vaere, hvis jeg brugte dem? Tak for den dejlige inspiration. KH Maria
Laura skriver
Hvem der bare havde sådan en lækker lille sag lige nu :-)! Sidder i sofaen med dynen og mangler en til min kop kaffe! heh
Sacha skriver
Uh.. sådan nogle er gode!
Lavede nogle på egen grov marcipan for et par uger siden, så hvis man har mandler, sukker og en blender, så kan de også røres sammen.
De bliver lige så gode som på rigtig marcipan.
Blot et lille tip 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria
Jeg tror snildt, at du kan bruge cannelé-forme til disse kager og tror det er ca. samme tid – hvis det er de store cannelé-forme. Måske lidt mindre 🙂
God fornøjelse.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Laura
Ja, det er en dejlig sag 😉
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Sacha
Tak for tippet – det lyder godt 🙂
Kh Anne
Losarinas mor skriver
Altså ! Du frister ALTID 🙂
Har netop kogt æblegrød med vanilje, købt skyr og er ude i noget med semi sund dessert. Men………… Marcipan og chokolade og citrus skal- !!!!!
Marie skriver
Øj Anne, de ser gode ud! Jeg har også lige bagt med Valrhona, det smager bare bedre!!
Anne au Chocolat skriver
Kære Losarinas mor
Det lyder noget også som en skøn dessert, du har lavet 🙂
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
Jeg kunne ikke være mere enig 😉
Kh Anne
Martin Villumsen skriver
De lyder simpelthen så lækre, og ikke mindst simple! Tror at jeg bliver nødt til at lave en lille portion en af dagene… måske med lidt friske blommer og hvid chokolade? Det vil tiden vise 🙂
Marie skriver
Nu står der 12 små marzariner på mit køkkenbord og venter på at glæde mine nattevagtskollegaer. Uhm hvor de dufter godt, og manner hvor jeg glæder mig til at smage 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Martin
Det lyder FANTASTISK 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
Hvor er du god 🙂
Kh Anne
Edith Kristensen skriver
Hej Anne.
Tak for opskriften – jeg har lige lavet en version med hvid chokolade og blåbær i. De smagte altså også rigtig, rigtig skønt!
Vh.
Edith
Per Frimann skriver
Kære Anne,
super flot og inspirerende hjemmeside.
Nu er der ikke noget galt med din opskrift, men jeg fik lige lyst til at kaste lidt romsyltede kirsebær i mazarinerne og det blev de ikke værre af. Det smagte nærmest af jul!
Mvh
Per
Anne au Chocolat skriver
Kære Edith
Det lyder som en himmelsk kombination 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Per
Uhm det lyder skønt og julet ja!
Kh Anne
Louise k skriver
De lyder simpelthen SÅH lækre at jeg vil lave dem til en veninde der bliver 30 i weekenden.
Men har et spørgsmål som jeg hååber på du kan nå at svare på.
Du skriver smurt muffinform men kan jeg ikke også bruge papirmuffinforme?
Tak for en SUPER blog! :o)
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise
Tak for en sød kommentar! Hmm, jeg har aldrig bagt en papirsforme uden at have en fast form nedenunder… jeg er lidt bange for at de flyder ud. Brug evt. 2 papirsforme pr. mazarinkage.
Kh Anne
Line skriver
Hej Anne
Kan man bage disse flotte smukke kager i muffinsforme af papir?
Mvh. Line
Line skriver
Og lige et spørgsmål mere… Kan man gøre kagen glutenfri? Erstatte melet med noget andet?
Mvh. Line
(ps. undskyld, jeg overså lige at mit spørgsmål allerede er stillet og besvaret lige ovenover!)
Anne au Chocolat skriver
Kære Line
Jeg tror at du kan tilføje lidt mandelmel i stedet 🙂
Kh Anne
Bente Aarup Paulsen skriver
Hei Anne!
Vedlig lekre kaker, som ble testet på mann og datter – kunne godt bake disse ganske snart igjen.
Tusen takk for en evig fristende blogg!! 🙂
Mange hilsener fra Bente ( en dansker i Norge)
Anne au Chocolat skriver
Kære Bente
Det glæder mig at høre, at du synes om disse små mazarinkager 🙂
Kh Anne
Louise skriver
Glæder mig meget til at prøve opskriften især efter alle roserne herinde 🙂
Jeg har tænkt mig at bruge linseforme – har du et bud på temperatur og tid?
Venligst
Louise
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise
Det lyder godt! Mit bud er 180 grader i 15-18 minutter!
Kh Anne
gry rasmussen skriver
HOOOOOOOOOOOld nu op de er gode 🙂 lækre svampede med sprød “skorpe”. Jeg puttede en sjat orangeblomstvand i 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Gry
Det lyder fabelagtigt 🙂
Kh Anne
Vicki skriver
Super lækre muffins og utroligt nemme at bage 🙂 jeg synes at jeg mangler en kraftigere smag af marzerinen. Kan man putte mere marcipan i eller er der andet man kan gøre? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Vicki
Jeg putter nogle gange Amaretto i for at fremhæve mandelsmagen 🙂
Kh Anne
Vicki skriver
Tak 🙂 hvor meget putter du så i den èn portion? 🙂
Vicki skriver
Kan de bages en dag i forvejen?
Anne au Chocolat skriver
Hej Vicki,
Ja det kan de sagtens – og jeg ville nok putte 1 1/2 spsk i 🙂
Kh Anne
Karin Henriksen skriver
Hej jeg har bagt dine kager og de smager skønt
Karin Henriksen skriver
kan de fryses
Anne au Chocolat skriver
Kære Karin
TAK 🙂 Ja, det kan de!
Ulla skriver
Tak for en skøn opskrift, den er så lækker og let at lave at det er gået hen og blevet fast at få sådan en lille én til kaffen(næsten hver dag!). Jeg udskiftede halvdelen af melet med mandelmel og det blev vanvittigt godt!
Lille tip: er SÅ let at lave, at den faktisk kan laves med et helt lille spædbarn på barsel, for den kan lige klemmes ind selv i en kort lur 😉
Dorte skriver
Hvor lang tid tror du de kan holde sig i fryseren?
PiaMarie skriver
Hej Anne.
Hvis jeg bager disse kager to dage før (torsdag) vores navngivningsfest (afholdes lørdag), vil du så anbefale mig at fryse kagerne ned og tage dem op – i så fald hvor længe før de skal spises? – eller kan de fint holde sig gode i to døgn på køkkenbord/på køl?
ps. har bagt dem utallige gange, de er så vanvittigt velsmagende, svampede, lækre:D
Mvh PiaMarie
Anne au Chocolat skriver
Kære PiaMarie,
Det lyder så lækkert og som en god idé! 🙂
Jeg synes godt, at du kan bage dem torsdag og så opbevar dem på køl indtil lørdag, hvor jeg nok ville tage dem ud et par timer før servering.
Rigtig god fornøjelse!
Kh Anne
Pia Jørgensen skriver
Hej igwn Anne.
Tusind tak for svaret? Det vil jeg gøre så.
Ha en rigtig god dag?
Kh PiaMarie