Det er ingen hemmelighed, at min søde tand rækker langt ud over chokoladens skønne sfære, og at jeg i disse uger elsker tanken om, at de danske smukke rabarber gror på livet løs og giver anledning til at kreere alverdens fine sommerlige desserter og morgenmadskreationer.
I går morges vågnede jeg tidligt og havde en kæmpe lyst til at lave pandekager, og da jeg samtidigt længe havde villet prøve at lave mine vafler til pandekager, var der ikke andet for end at finde panden frem.
Til en stak tykke pandekager som vist på billedet brugte jeg:
1 lille moden banan, moset
1 æg
20 g boghvedemel
1 spsk blå birkes
1/4 tsk kanel
smør til stegning
Bland alle ingredienserne sammen, og steg pandekagerne i smør til de er gyldne på begge sider.
Jeg spiste de små tykke bananpandekager med skyr, pæretern, ristede solsikkekerner og en vanillet og let syrlig kompot af smukke og meget røde vinrabarber, som jeg havde lavet aften forinden for at sikre en håndfuld skønne morgenmadsstunder i denne sommerlige uge. I øvrigt holder jeg meget af at bevare noget af rabarbernes frække og friske syrlighed, så når jeg laver rabarberkompot, smager jeg den altid til med sukker hen ad vejen. Hellere starte med for lidt sukker end for meget.
Til rabarberkompotten brugte jeg:
100 g (vin)rabarber, skåret i skiver à ca. 5-7 mm
40 g sukker
1 spsk vand
1/4 stang vanille
Kog kompotten indtil en blød og lækker konsistens. Køl af og opbevar den på køl indtil servering.
Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg kreere disse pandekager til morgenmad!
Lige for ti minutter siden spiste jeg i øvrigt denne her lækre servering med skyr, rabarberkompot og resten af gårsdagens pære. Endnu en omgang dessert til morgenmad : )
Monsterscirucs skriver
Hvor er det smukt komponeret, som en smuk kærlighed sonate!!! Smukkere kan det vist ikke gøres.ha en vidunderlig dag!
Line skriver
Hei Anne!
Jeg elsker ogsaa rabarbra (som det heter paa norsk). Min mor sendte meg nettopp en groenn rabarbra te, nydelig! Liker du Rabarbraterte? Har du noen gang proevd aa lage rabarbra is?
Nyd dine soede dage!
Knus
Laura skriver
Det sidste billede ligner noget jeg fik til morgenmad i mandags – så lækkert med hjemmelavet rabarberkompot!
Pandekagerne ser super lækre ud Anne – altid sådan nogle flotte billeder du disker op med 🙂
Hav en rigtig god dag!
cecilie skriver
2 sjæle én tanke – jeg lavede netop igår dine vafler om til små pandekager og tænkte, at jeg ville dele med dig, hvor gode de blev!
Elsker kombien med skyr, pærer og mørk chokolade, men i dag prøvede jeg så inspireret af dig med jordbær-rabarber-kompot, mmm! Min søn på 2 elsker vaflerne/pandekagerne både som morgenmad, snack og dessert, så 1000 tak for opskriften!
Ditte skriver
Hvor ser det fantastisk lækkert ud!
Muligvis verdens dummeste spørgsmål, men smager bananen igennem i pandekagerne/vaflerne?
Anne au Chocolat skriver
Kære Monsterscircus
Tak for en dejlig hilsen! Smuk mad smager bare bedre 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Line
Mmm, jeg elsker også grøn te med rabarber! Jeg mangler faktisk stadig at prøve at lave rabarberis! Men ja, masser af rabarberkager og tærter 🙂
Ha’ en dejlig dag i Indien.
Stort kram fra mig
Anne au Chocolat skriver
Kære Laura
Jeg kan kun sige ditto til de flotte billeder 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Cecilie
FANTASTISK! Det var en skøn kommentar at få 🙂
Ha’ en fin dag med masser af solskin.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Ditte
Det er ikke et dumt spørgsmål! Man kan bestemt godt smage bananen, men ikke så meget som man ville i en banankage eksempelvis. Den er mest med til at give konsistens og til at søde pandekagerne.
Kh Anne
Benedikte Capion skriver
Hvor ser de lækre og smukke ud, man får virkelig lyst til at sætte tænderne i dem! Lyder virkelig meget som noget, jeg selv tit laver 🙂 kombien af boghvedemel, banan og birker fungerer bare godt!
Og har også selv været i gang med rabarberkompot, helt uden sukker.. Elsker smagen af rabarber. Der er SÅ meget sommer over det 🙂
Anne au Chocolat skriver
Tak Benedikte! 🙂
Rabarberkompot uden sukker lyder meget spændende 😉 Bruger du mon vidunderbarnet Stevia til at søde ?
Kh Anne
emma skriver
Du har en super lækker blot, har vist aldrig kommenteret før 🙂
Kan det virkelig passe med 20 gr mel til den stak pandekager?
Emma
Anne au Chocolat skriver
Kære Emma
TAK for din kommentar 🙂
Og ja, det er ganske sandt med kun 20 g boghvedemel! Prøv 😉
Kh Anne
Ditte skriver
Hold nu op.. Jeg lavede disse i går, og de er da fantastisk lækre! Og så endda relativt sunde. What’s not to like?!
Jeg bryder mig dog ikke om banan, og vil sige at jeg faktisk ikke kunne smage dem. Som du også svarede mig tidligere, så gav bananen bare en sødme til pandekagerne.
Jeg spiste dem med en klat is til og masser af hindbær.
De skal helt sikkert laves igen. Måske allerede i aften… 😉
marie skriver
Lavede dem til brunch her i formiddags – og de var et kæmpe hit! (Og ikke kun hos mig, som elsker dem i forvejen. But then again, jeg har elsket alt hvad jeg lavet af dine opskrifter!!)
Anne au Chocolat skriver
Kære Ditte
Det glæder mig at høre 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
Yes, det er jeg glad for at høre! Dejligt at mine opskrifter hitter hos dig 🙂
Kh Anne
Susanne skriver
Måske et dumt spørgsmål, men det der blå birkes – hvad gør de godt for? Altså er det æstetisk – jeg har nemlig ikke nogen i hus, men alt det andet har jeg hjemme, og jeg gad godt liige lave mig sådan en stabel pandekager til mig og min syge pige! 🙂
Tak for en skøn blog! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Susanne,
Du kan sagtens lave pandekagerne uden birkes – jeg synes bare, at de smager godt og er fine i. Nogle gange tilsætter jeg hørfrø eller andre nødder.
God fornøjelse.
Kh Anne
Anja skriver
Hej Anne,
Hvad er boghvedemel helt præcis? Kan man bruge blendede havregryn i stedet?
Tak for stor inspiration til den søde tand 🙂
Kh