E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Da den lille tørrede indiske abrikos svulmede op, fordi den mødte sukkersiruppen…

1. februar 2012 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

Da jeg i sidste uge begejstret bloggede om de tørrede indiske abrikoser, min far havde foræret mig, fik jeg en fantastisk kommentar fra en navnesøster, som henledte min opmærksomhed på en artikel fra 2008, som beskriver disse små tørrede indiske abrikoser så vidunderligt smukt og inspirerende. Men også på en belærende måde – man skal nemlig ikke spise abrikoserne, som de er. De skal først nydes, når de har været vandet ud og er blevet pocheret i en sukkersirup.
Da jeg havde læst artiklen, satte jeg straks en håndfuld abrikoser – jeg ville ikke bruge for mange af dem, hvis det nu ikke var et hit – i blød i vand i nogle timer og derefter pocherede jeg dem i en sukkerlage lavet af lige dele vand og lys rørsukker. Da de havde fået ca. 10 minutter, tog jeg dem af varmen og lod dem køle af, inden jeg tog ovenviste billede. Men jeg var ikke særligt tilfreds – de lignede ikke dem fra artiklen. Der stod jo heller ikke noget i artiklen om, hvor længe de skulle hygge sig i vandet, og ej heller hvor længe de skulle svømme rundt i den letkogende sukkerlage. Så det var rene gæt fra min side. Jeg iblødsatte derfor endnu et hold abrikoser – denne gang natten over. Næste morgen da jeg kiggede til dem, lignede de præcist dem fra artiklen, helt runde og uden en rynke, og så pocherede jeg dem. De tre sidste billeder viser andet hold abrikoser. Deres fine aromatiske smag og nu bløde saftighed blev nydt sammen med vanilleis og marcipan-havre-småkagerne.
Apropos de indiske abrikoser, så kommer jeg nok til at købe nogle i den næste tid. Jeg tager nemlig til Indien i eftermiddag for at besøge mine forældre de næste par uger. Jeg har forberedt et par indlæg til jer og kommer nok også til at “live-blogge” lidt dernede fra: ) Jeg håber, at I klarer kulden og husker at varme jer på nogle dejlige søde sager!

Skrevet i: Uncategorized Tags: Indien, marcipan-havre-småkager, rørsukker, sukkerlage, sukkersirup, tørrede abrikoser

Previous Post: « Marcipan-havre-småkager
Next Post: Karens magiske macarons »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Annika skriver

    1. februar 2012 kl. 11:07

    Rigtig god ferie… nyd det 🙂
    Er slet ikke jaloux, hader varme og sol (men hellere det end sne og sjap).

  2. Anne skriver

    1. februar 2012 kl. 12:36

    Hej Anne,
    Dejligt at du kunne bruge mit link;0) De ser vildt lære ud.
    Og rigtig god tur, Indien er for vild en oplevelse!
    KH Anne

  3. Henriette skriver

    1. februar 2012 kl. 18:34

    Følger livligt med i din blok, og tænkte om du måske kunne give et par gode råd indenfor området Indien og mad… Skal til Indien med arbejdet sidst i februar, det betyder meget lidt tid til overhovedet at nyde et land, så hvis du havde få timer og tre aftener i Mumbai – hvor ville du tage hen??

  4. Piskeriset skriver

    1. februar 2012 kl. 22:42

    Meget fine og smukke – lige til at spise ‘rå’ eller putte på en dessert!

    Rigtig god tur – husk at tage lidt varme med hjem 🙂

  5. Benedikte Capion skriver

    2. februar 2012 kl. 07:55

    Ej, misundelse! Meget på den fortryllende effekt, der er overgået de små, tørrede, indiske abrikoser – jeg får virkelig lyst til at række ind i skærmen og putte én i munden og smage den bløde saftighed, du beskriver. Men mest på din tur til Indien – RIGTIG GOD TUR! 🙂

  6. Mette Juulsgaard skriver

    2. februar 2012 kl. 21:21

    Mums – de ser godt nok lækre ud de små banditter. Jeg skal til Indien i næste uge og de er straks skrevet på indkøbslisten 🙂

    Samtidig vil jeg sige dig tusind tak for lån: http://www.becauseitmatters.dk/mandelkage-med-paere-og-chokolade/ – resultatet blev forrygende og det er ikke sidste gang, jeg har brugt den opskrift !!!!

  7. Mette skriver

    5. februar 2012 kl. 17:20

    Mums – hvor ser de gode ud!

    Jeg skal til Indien på tirsdag og nu ved jeg, hvad jeg OGSÅ skal kigge efter. Hvad plejer du ellers at have med i kufferten hjem, Anne?

    Fortsat rigtig dejlig ferie.

    Mange hilsner, Mette

  8. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2012 kl. 20:21

    Hej Annika
    Tusind tak skal du have 🙂
    Kh Anne, som nyder varmen!

  9. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2012 kl. 20:22

    Hej Anne
    Du maa endelig ikke holde dig tilbage, hvis du har andre gode links 🙂
    Kh Anne i Indien

  10. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2012 kl. 20:24

    Hej Henriette
    Sejt at du ogsaa skal til Indien 🙂 Jeg skriver lige nu fra min mors indiske tastatur efter at have vaeret to dage i Delhi og to dage i Agra, er jeg nemlig “kommet hjem” til mine foraeldres hus i Chennai. Jeg har aldrig vaeret i Mumbai, men jeg kan spoerge min far om gode tips! Han har sikkert en masse!
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2012 kl. 20:24

    Hey Piske
    Jeg ville oenske, at jeg kunne tage noget varme med hjem! 🙂
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2012 kl. 20:26

    Hej Benedikte
    Tusind tak 🙂
    Kh Anne, som haaber paa at tage lidt varme med hjem fra Indien

  13. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2012 kl. 20:28

    Hej Mette
    Jeg har ikke lige vaeret paa bloggen de sidste par dage, og derfor kom dine fine kommentarer desvaerre til at vente!
    Jeg haaber, at du finder abrikoserne 🙂
    Og derudover plejer jeg ogsaa at tage kanel med hjem og alle de krydderier jeg kan komme afsted med.
    Kh Anne
    Ps. selvfoelgelig ogsaa toerklaede og saadan 🙂

  14. Thea skriver

    5. februar 2012 kl. 21:33

    Uhh,
    bliver helt nysgerrig: hvad laver dine forældre i Indien? Er de bare på forlænget ferie eller arbejder de dernede?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap