E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Da den lille tørrede indiske abrikos svulmede op, fordi den mødte sukkersiruppen…

1. februar 2012 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

Da jeg i sidste uge begejstret bloggede om de tørrede indiske abrikoser, min far havde foræret mig, fik jeg en fantastisk kommentar fra en navnesøster, som henledte min opmærksomhed på en artikel fra 2008, som beskriver disse små tørrede indiske abrikoser så vidunderligt smukt og inspirerende. Men også på en belærende måde – man skal nemlig ikke spise abrikoserne, som de er. De skal først nydes, når de har været vandet ud og er blevet pocheret i en sukkersirup.
Da jeg havde læst artiklen, satte jeg straks en håndfuld abrikoser – jeg ville ikke bruge for mange af dem, hvis det nu ikke var et hit – i blød i vand i nogle timer og derefter pocherede jeg dem i en sukkerlage lavet af lige dele vand og lys rørsukker. Da de havde fået ca. 10 minutter, tog jeg dem af varmen og lod dem køle af, inden jeg tog ovenviste billede. Men jeg var ikke særligt tilfreds – de lignede ikke dem fra artiklen. Der stod jo heller ikke noget i artiklen om, hvor længe de skulle hygge sig i vandet, og ej heller hvor længe de skulle svømme rundt i den letkogende sukkerlage. Så det var rene gæt fra min side. Jeg iblødsatte derfor endnu et hold abrikoser – denne gang natten over. Næste morgen da jeg kiggede til dem, lignede de præcist dem fra artiklen, helt runde og uden en rynke, og så pocherede jeg dem. De tre sidste billeder viser andet hold abrikoser. Deres fine aromatiske smag og nu bløde saftighed blev nydt sammen med vanilleis og marcipan-havre-småkagerne.
Apropos de indiske abrikoser, så kommer jeg nok til at købe nogle i den næste tid. Jeg tager nemlig til Indien i eftermiddag for at besøge mine forældre de næste par uger. Jeg har forberedt et par indlæg til jer og kommer nok også til at “live-blogge” lidt dernede fra: ) Jeg håber, at I klarer kulden og husker at varme jer på nogle dejlige søde sager!

Skrevet i: Uncategorized Tags: Indien, marcipan-havre-småkager, rørsukker, sukkerlage, sukkersirup, tørrede abrikoser

Previous Post: « Marcipan-havre-småkager
Next Post: Karens magiske macarons »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Annika skriver

    1. februar 2012 kl. 11:07

    Rigtig god ferie… nyd det 🙂
    Er slet ikke jaloux, hader varme og sol (men hellere det end sne og sjap).

  2. Anne skriver

    1. februar 2012 kl. 12:36

    Hej Anne,
    Dejligt at du kunne bruge mit link;0) De ser vildt lære ud.
    Og rigtig god tur, Indien er for vild en oplevelse!
    KH Anne

  3. Henriette skriver

    1. februar 2012 kl. 18:34

    Følger livligt med i din blok, og tænkte om du måske kunne give et par gode råd indenfor området Indien og mad… Skal til Indien med arbejdet sidst i februar, det betyder meget lidt tid til overhovedet at nyde et land, så hvis du havde få timer og tre aftener i Mumbai – hvor ville du tage hen??

  4. Piskeriset skriver

    1. februar 2012 kl. 22:42

    Meget fine og smukke – lige til at spise ‘rå’ eller putte på en dessert!

    Rigtig god tur – husk at tage lidt varme med hjem 🙂

  5. Benedikte Capion skriver

    2. februar 2012 kl. 07:55

    Ej, misundelse! Meget på den fortryllende effekt, der er overgået de små, tørrede, indiske abrikoser – jeg får virkelig lyst til at række ind i skærmen og putte én i munden og smage den bløde saftighed, du beskriver. Men mest på din tur til Indien – RIGTIG GOD TUR! 🙂

  6. Mette Juulsgaard skriver

    2. februar 2012 kl. 21:21

    Mums – de ser godt nok lækre ud de små banditter. Jeg skal til Indien i næste uge og de er straks skrevet på indkøbslisten 🙂

    Samtidig vil jeg sige dig tusind tak for lån: http://www.becauseitmatters.dk/mandelkage-med-paere-og-chokolade/ – resultatet blev forrygende og det er ikke sidste gang, jeg har brugt den opskrift !!!!

  7. Mette skriver

    5. februar 2012 kl. 17:20

    Mums – hvor ser de gode ud!

    Jeg skal til Indien på tirsdag og nu ved jeg, hvad jeg OGSÅ skal kigge efter. Hvad plejer du ellers at have med i kufferten hjem, Anne?

    Fortsat rigtig dejlig ferie.

    Mange hilsner, Mette

  8. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2012 kl. 20:21

    Hej Annika
    Tusind tak skal du have 🙂
    Kh Anne, som nyder varmen!

  9. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2012 kl. 20:22

    Hej Anne
    Du maa endelig ikke holde dig tilbage, hvis du har andre gode links 🙂
    Kh Anne i Indien

  10. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2012 kl. 20:24

    Hej Henriette
    Sejt at du ogsaa skal til Indien 🙂 Jeg skriver lige nu fra min mors indiske tastatur efter at have vaeret to dage i Delhi og to dage i Agra, er jeg nemlig “kommet hjem” til mine foraeldres hus i Chennai. Jeg har aldrig vaeret i Mumbai, men jeg kan spoerge min far om gode tips! Han har sikkert en masse!
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2012 kl. 20:24

    Hey Piske
    Jeg ville oenske, at jeg kunne tage noget varme med hjem! 🙂
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2012 kl. 20:26

    Hej Benedikte
    Tusind tak 🙂
    Kh Anne, som haaber paa at tage lidt varme med hjem fra Indien

  13. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2012 kl. 20:28

    Hej Mette
    Jeg har ikke lige vaeret paa bloggen de sidste par dage, og derfor kom dine fine kommentarer desvaerre til at vente!
    Jeg haaber, at du finder abrikoserne 🙂
    Og derudover plejer jeg ogsaa at tage kanel med hjem og alle de krydderier jeg kan komme afsted med.
    Kh Anne
    Ps. selvfoelgelig ogsaa toerklaede og saadan 🙂

  14. Thea skriver

    5. februar 2012 kl. 21:33

    Uhh,
    bliver helt nysgerrig: hvad laver dine forældre i Indien? Er de bare på forlænget ferie eller arbejder de dernede?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og jeg elsker at gøre hende kunsten efter. Denne er fyldt med luftig mælkechokolade-nougatmousse, solbærsylt (af havens sommerbær) og vaniljeprikket konditorcreme 🍰💜🌰🍫
Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap