E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Det sødeste dessertbord

16. maj 2012 af Anne au Chocolat 27 kommentarer

I søndags strålede solen smukt over min farbrors og tantes have i Vordingborg, som udgjorde scenen for min kusine Rebeccas konfirmationsfest. Det var en skøn eftermiddag med dejlig mad, taler og sange og et dessertbord uden sidestykke.

Kvinderne i min familie er forelsket i det søde liv.

Rebecca havde sammen med sin mor lavet alle de smukke desserter, som hver især og sammen smagte fantastisk. Der var regnbueis, chokoladekonfektkage, marcipantærte med hindbær, panna cotta med sprød karameltuile og blåbær, hyldeblomstmousse med danske jordbær, ladyfingers med kransekagecreme og rabarber og chokolademousse.

Jeg var for en stund i desserthimmelen. Det føltes i hvert fald sådan!

Jeg kunne selvfølgelig ikke lade være med at knipse søde billeder af disse forårsdesserter, som jeg nød hver en bid af. Jeg gad godt spise en cremet og fløjlsblød panna cotta i skrivende stund : )

Skrevet i: Uncategorized Tags: blåbær, chokoladekonfektkage, chokolademousse, danske jordbær, hjemmelavet regnbueis, hyldeblomstmousse, krokant, ladyfingers med rabarber, marcipantærte med hindbær, panna cotta, rabarber, regnbueis

Previous Post: « Vafler med boghvedemel og banan
Next Post: Bananasplit med saltkaramel-is og chokoladesovs »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Christina skriver

    16. maj 2012 kl. 09:32

    Neej hvor ser det dog lækkert ud! Bliver godt nok misundelig, lige midt i min formiddags chokolade-craving!
    Mums Mums

  2. Rikke skriver

    16. maj 2012 kl. 09:39

    Hold nu op hvor ser det lækkert og indbydende ud…Og sikke et overskud at lave alt det selv….Opskrifter?

  3. Mette skriver

    16. maj 2012 kl. 09:44

    Hold da op! Det ser da helt fantastisk og lækkert ud! Skøn inspiration til vores lillesøsters barnedåb til sommer 🙂

  4. Alex skriver

    16. maj 2012 kl. 10:03

    Wow! Sikke et flot dessertbord. Det vil jeg da lade mig inspirerer af til nogle af sommerens fester. Det er virkelig nogle fine glas Panna Cotta’en er serveret i. Du ved vel tilfældigvis ikke, hvor de er fra?

    Håber din kusine havde en rigtig dejlig dag!!

    Mange Venlige Hilsner
    Alex

  5. Camilla skriver

    16. maj 2012 kl. 11:39

    Sikke da et smukt syn af et dessertbord! Det ser appetitligt og smukt ud det hele. Ih, sådan et kunne jeg godt have tænkt mig til min konfirmation for maaaange år siden, men den gang gjorde man vist kun i Hjem-Is islagkager 😉

  6. Erica skriver

    16. maj 2012 kl. 16:41

    Til Alex
    prøv at kikke på http://www.det-sode-liv.dk – der har jeg købt nogle skønne patentglas, som jeg bruger til bla. hjemmelavet is. god fornøjelse.
    Erica

  7. Nanna skriver

    16. maj 2012 kl. 17:24

    Det må være overskudsmennesker uden lige! Imponerende.. OPSKRIFTER!!!! 🙂

  8. Piskeriset skriver

    16. maj 2012 kl. 19:07

    Hold da helt fest! Hvordan kommer man med til de fester? 😛
    Det ser virkelig indbydende ud – både selve desserterne og ikke mindst opstillingen, wauw!

  9. Kristina skriver

    16. maj 2012 kl. 19:40

    Wau……!!!! Super lækkert ser det ud. Og STOR respekt at de sådan har kunnet lave så mange lækre desserter til deres fest. Det ville je aldrig kunne overskue. Ringer bare efter dem/dig, tænker jeg??? :o)

  10. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2012 kl. 16:25

    Kære Christina
    Jeg drømmer mig også tilbage til dessertbordet igen lige nu og kunne ekstra godt spise chokolademoussen 🙂

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2012 kl. 16:25

    Kære Rikke

    Hvad kunne du tænke dig opskrifter på ? Så kunne jeg prøve at skaffe det 🙂

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2012 kl. 16:26

    Kære Mette

    Er glad for at de søde billeder kan være med til at inspirere 🙂

    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2012 kl. 16:27

    Kære Alex

    Det lyder skønt, at du er blevet inspireret! Jeg ved desværre ikke noget om glassene, men jeg håber, at Ericas svar kom dig til gavn.

    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2012 kl. 16:28

    Kære Camilla

    Ja, jeg kunne også godt have tænkt mig sådan et himmelsk dessertbord til min konfirmation for 12 år siden 🙂

    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2012 kl. 16:28

    Kære Erica

    Tak for tip 🙂

    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2012 kl. 16:29

    Kære Nanna

    Hvad kunne du tænke dig opskrifter på ? 🙂

    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2012 kl. 16:29

    Kære Piske

    Jeg håber også, at jeg kommer med til flere af dens slags fester i fremtiden 🙂

    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2012 kl. 16:32

    Kære Kristina

    Tak for en dejlig kommentar 🙂

    Kh Anne

  19. Kirstine skriver

    17. maj 2012 kl. 19:05

    Hvor ser det lækkert ud! Og det er bare så flot præsenteret. Kan godt forstå du på alle måder nyder familie festerne <3

  20. Anne au Chocolat skriver

    18. maj 2012 kl. 11:38

    Kære Kirstine

    Ja, jeg elsker festerne i min familie – de har altid de søde afslutninger 🙂

    kh Anne

  21. Benedikte Capion skriver

    19. maj 2012 kl. 11:49

    Wow, for et dessertbord!!

  22. Anne Qvist skriver

    19. maj 2012 kl. 15:09

    Hej Anne…
    Hvor ser de bare lækre ud… Jeg kunne også rigtig godt tænke mig nogle opskrifter.

  23. Alex skriver

    20. maj 2012 kl. 16:15

    Hej Erica,

    Mange tak for tippet!!

    – Alex

  24. Katrine Anna skriver

    21. maj 2012 kl. 12:14

    Uh ja, de smagte dejligt, mon ikke jeg kunne klemme en enkelt hyldeblomstmousse mere ned! 🙂

    Og udover det, så ved jeg, at glassene til panna cottaen er fra Søstre Grene 😉

    / Katrine Anna

  25. Helle skriver

    3. juni 2012 kl. 22:14

    Har du opskriften på panna cottaen? Den ser utrolig indbydende ud:-)

  26. Nanna skriver

    8. august 2012 kl. 21:58

    Jeg vil meget gerne have opskriften på den trefarvede mini-is, og ladyfingers med rabarber og og og den der hvide (mousse?) med det røde på toppen 🙂

  27. Anni skriver

    27. august 2013 kl. 16:35

    Opskrifter på dem alle ville være lykken 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap