E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Et bud på en sjovere morgenmad: havre flakes, hvid chokolade, pomelo og sødmælksyoghurt

24. januar 2012 af Anne au Chocolat 38 kommentarer

For tiden består min morgenmad oftest af havregrød, som jeg spicer op med skyr, kanel, mandler og rosiner. Det hænder egentlig også ret tit, at jeg får et blødkogt æg og rugbrød med smør til. Den anden morgen havde jeg dog lyst til at skeje lidt ud og prøve noget sjovere, eller i hvert fald noget jeg blev øjeblikkelig glad af på den livsnydende måde. Jeg havde nemlig lyst til at putte hvid chokolade på min morgenmad, og det gjorde jeg – så nemt var det at tage den beslutning. Til gengæld besluttede jeg mig også i samme øjeblik for at drysse de nye havre flakes fra Axa på, som jeg fik til et presseevent i Hellerup i sidste uge. Disse havre flakes skulle eftersigende være proppet med sundhed, men det jeg går mest op i er altså, at de smager godt, og det gør de. At de så er sunde er bare en bonus. Jeg spiste dem sammen med en økologisk sødmælksyoghurt fra Naturmælk, små stykker pomelo, og hakket hvid chokolade (Opalys fra Valrhona). Og på den måde startede min dag vidunderligt 🙂

Må man spørge om, hvad I spiser til morgenmad ?

Skrevet i: Uncategorized Tags: Axa, havreflakes, hvid chokolade, naturmælk, Opalys, økologisk sødmælksyoghurt, pomelo, sødmælksyoghurt, valrhona, yoghurt

Previous Post: « Gulerodskage med en safrangul hvid chokolade ganache
Next Post: Kirsebær-is med stykker af mørk chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Losarinas mor skriver

    24. januar 2012 kl. 09:01

    Lækkert ! Har med årene udviklet smag for hvid chokolade:-)
    Jeg spiser A38 med blåbær, havregryn, valnødder, hørfrø og lidt rosiner.
    Og så den gode kaffe med varm mælk:-)

  2. Losarinas mor skriver

    24. januar 2012 kl. 09:01

    Lækkert ! Har med årene udviklet smag for hvid chokolade:-)
    Jeg spiser A38 med blåbær, havregryn, valnødder, hørfrø og lidt rosiner.
    Og så den gode kaffe med varm mælk:-)

  3. Anette skriver

    24. januar 2012 kl. 09:18

    Her står den på havregrød med kanelsukker og smørklat.

    Det er hurtigt, varmt, mættende og datterens ynglingsspise.

    I weekenderne står den på havregryn, cornflaks og rosiner. Og ofte en halv nybagt bolle med div. pålæg.

    Ville elske at putte lidt mere frugt ind i vores morgenritual, så måske det skal være nytårsforsættet eller blot en opnåligt ønske.

  4. Amanda skriver

    24. januar 2012 kl. 09:26

    Hvid chokolade kunne jeg også spise hele døgnet 🙂
    Min morgenmad består for tiden af havregryn rørt med varm mælk, der derefter står i køleskabet natten over. Om morgenen rører jeg det så op med skyr eller yoghurt og drysser det med æbletern og nødder. Mon ikke lidt chokolade ville gøre sig der også egentlig 😛

  5. Annika skriver

    24. januar 2012 kl. 10:31

    Varierer hvad jeg er ‘på’ men havregrød er blandt favoritterne.
    Brød og pålæg, Omelet med grøntsager er andre af mulighederne.

    Lige for tiden står den på yoghurt naturel med lidt ahornsirup og så en af mine blandinger fra http://www.dinmusli.dk/ (som er nede lige pt :\).
    Evt en skive ristet rugbrød ved siden af med enten lidt dåsefisk, ost, honning eller noget kødpålæg. Drikker som regel vand til dette, og gemmer juice og lign til aften.

  6. Lene skriver

    24. januar 2012 kl. 10:53

    Jeg ELSKER min havregryn!! Nogle gange i grødform med blåbær eller æble/kanel. Andre gange plain’n’simple havregryn med skummet mælk, banan og rosiner! Og gerne flankeret af et blødt æg.
    Altsammen med en kop varm kaffe eller grøn the afhængigt af humøret:)

  7. Benedikte Capion skriver

    24. januar 2012 kl. 12:37

    Uuuuh, sikke dog en lækker morgenmad!
    Jeg gør nogle gange det, at jeg putter mørke chokoladestykker i min havregrød, så det smelter og bliver helt varmt chokoladelækkert 🙂
    Havregryn, synes jeg, er essentielt i forbindelse med “hverdagsmorgenmad”. Det er så nemt at lave en lækker og blød havregrød. Og ellers spiser jeg som oftest havregryn med nogle nødder evt. med lækker müesli-tilføjelse enten med rismælk over eller nogle gange på soyayoghurt, som jeg synes har en lækker konsistens. Og så allerhelst med rød grape på. Eller faktisk aller-allerhelst med bær på.. Lever af danske jordbær om sommeren, gerne en ordentlig skudefuld på denne måde!

  8. Benedikte Capion skriver

    24. januar 2012 kl. 12:43

    MEN elsker også æg til morgenmad! Blødkogt, spejlæg, røræg, omelet… Med noget lækkert og kernefyldt brød til sammen med en avocado… Eller fyldige og krydrede pandekager med banan, når det er luksus.. Eller vafler med kokosmælk.. Eller.. (savle, savle)

  9. Frederikke skriver

    24. januar 2012 kl. 17:10

    I morges spiste jeg øko bigabrød fra lagkagehuset med smør og løgismose chokoladepålæg – ren luksus!
    Ellers kan jeg også rigtig godt lide at spice min havregrød op – laver den lige for tiden med hørfrø og så med appelsinfilleter og så med revet valrhona caraque ud over – mums!
    En af mine yndlings havregrød er med halverede grønne druer og store kokosflager + lidt rørsukker ud over..
    Min vinterversion var med revet æble kogt med i og så med lidt smør og kanelsukker over – mums 🙂

  10. Lise skriver

    24. januar 2012 kl. 17:54

    Er selv en havregrødsfan. Laver den med kardemomme og mælk og derefter masser af revet æble og kanel på toppen.
    Må lige prøve med skyr, det skulle jo mætte vildt godt.

  11. Rana A skriver

    24. januar 2012 kl. 18:47

    Der er ikke noget bedre end frugt yoghurt eller bare neutral og müsli til morgenmad!! elsker at du har tilføjet pomelo og hvid chokolade, den Valhrona chokolade tror jeg skal få fat på, siden den bliver omtalt så godt her på bloggen!:D
    Det er faktisk meget forskelligt hvad jeg spiser til morgenmad, når jeg har tid er det hurtigt müsli med mælk eller yoghurt, eller bare en banan, nogengange i weekenderne får jeg verdens bedste omelet som min far laver, med valnødder, grøntsager og lækre krydderier. men ellers kan min morgenmad variere så meget som min aftensmad/frokost gør, så det lidt svært at finde favoritten:p K.H. Rana

  12. Sacha skriver

    24. januar 2012 kl. 20:19

    Jeg indtager min morgenmad i toget, hvilket gør at favoritten pt er frugt/bær, fromage frais (billigere end skyr), lidt sukker og et drys havregryn.
    I den forbindelse har jeg fundet ud af at granatæble ikke er et hit, især ikke hvis man har fået fingrene i en knap så moden en af slagsen…

  13. Laura skriver

    24. januar 2012 kl. 22:41

    På hverdage står den ofte på havregrød med æble-pæregrød/-mos. Ofte lavet dagen før i mikroovnen (små tern med en teske hjemmelavet vaniljesukker i en skål et par minutter). Gerne ned et par mandler på. Eller et par teske blommemarmelade, det er også ret fantastisk! Ellers (græsk) yoghurt med hjemmeblandet müsli og frugt eller rugbrød med æg.

    Må give den hvide chokolade en chance – det er ellers ikke en favorit, men du får den til at lyde så tillokkende!

  14. sofie skriver

    25. januar 2012 kl. 07:29

    Jeg er ikke blevet så voksen, at jeg kan spise havergrød, har dog spist det i store dele af min barndom og ungdom. –
    Nu spiser jeg en smoothie hver morgen, en håndfuld bær, helst frosne, så et stykke frugt, 1 banan, 1 dl soyamælk og 1 dl vand , dertil spiser jeg 2 stykker knækbrød med
    ost. Og nogen gange får jeg mig en presset grape til.

  15. Sofie skriver

    25. januar 2012 kl. 14:51

    Anne, for pokker, jeg bliver så lækkersulten hver gang jeg går herind!

  16. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2012 kl. 13:31

    Kære Losarinas mor
    Det lyder også som en SKØN morgenmad, du får dig 🙂
    Hvilken kaffe drikker du ?
    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2012 kl. 13:33

    Kære Anette
    Uhm, jeg elsker også at drysse kanelsukker på havregrøden samt en smørklat. Det bliver lidt som risengrød så.
    Jeg synes i hvert fald, at det er ekstra dejligt de morgener jeg starter med en eller anden form for frugt 🙂
    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2012 kl. 13:34

    Kære Amanda
    Det lyder også super lækkert! Så det er faktisk en slags raw-havregrød ? 🙂
    Kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2012 kl. 13:35

    Kære Annika
    Sejt at du kan spise fisk om morgenen! Det har jeg endnu ikke lært – jo måske men kun røget laks så 🙂
    Kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2012 kl. 13:35

    Kære Lene
    Jeg elsker også kombi’en af havregrød/gryn og så en æg on the side 🙂
    Kh Anne

  21. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2012 kl. 13:37

    Kære Benedikte
    Det lyder skønt med alle dine fine morgenmadsidéer. Jeg savler lige nu 🙂
    Kh Anne

  22. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2012 kl. 13:37

    Kære Frederikke
    Åh åh åh..jeg har lyst til alle dine morgenmad’er 🙂
    Kh Anne

  23. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2012 kl. 13:38

    Kære Lise
    Jeg skal klart prøve både at tilsætte kanel og kardemomme til min grød! Tak for tippet 🙂
    Kh Anne

  24. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2012 kl. 13:39

    Kære Rana
    Den dér omelet som din far laver… den lyder himmelsk 🙂
    Kh Anne

  25. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2012 kl. 13:41

    Kære Sacha
    Jeg kunne godt forestille mig at umodne granat-æbler ikke ligefrem passer strålende ind i tog turen! Men det er sejt, at du har morgenmad med hjemmefra 🙂
    Kh Anne

  26. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2012 kl. 13:42

    Kære Laura
    Super smart idé med at lave frugtmosen i mikrobølgeovnen, det må jeg prøve. Og ja, du må prøve hvid chokolade – helst Ivoire – den smager bare bedst 🙂
    Kh Anne

  27. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2012 kl. 13:43

    Kære Sofie
    Lækkert med smoothie om morgenen! Det burde jeg også gøre noget oftere 🙂
    Kh Anne

  28. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2012 kl. 13:44

    Kære Sofie
    Hahahaha du er sød! 🙂
    Kh Anne

  29. Gurli Iversen skriver

    26. januar 2012 kl. 17:45

    Bliver altså lige nødt til at fortælle om min havregrødsvariant. Den bliver kogt med kanel i og til sidst vender jeg hindbær i. Til sidst lidt sirup på toppen og så synes jeg simpelthen, at jeg får dessert til morgenmad. Mums!

  30. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2012 kl. 22:22

    Kære Gurli
    Det lyder himmelsk! Jeg tror aldrig, at jeg har prøvet kanel/hindbær-kombinationen. Det må jeg vist snart gøre!
    Kh Anne

  31. marie skriver

    27. januar 2012 kl. 14:29

    Lotte Arndals power morgenmad 🙂 Røræg med grød af knækket boghvede, solsikkekerner, hørfrø og æble, et drys blåbær, hakkede nødder og kanel. Mums!

  32. Lene skriver

    27. januar 2012 kl. 23:15

    Hej Anne

    Det ser simpelthen bare så lækkert ud. Jeg burde helt sikkert gøre noget mere i spændende morgenmad. Jeg er meget til ylette med ristede havregryn og hindbær, men der er så mange gode forslag her, at jeg vil overveje at variere:)

  33. Anne au Chocolat skriver

    28. januar 2012 kl. 17:34

    Kære Marie
    Det lyder super lækkert og dejligt mættende 🙂
    Kh Anne

  34. Anne au Chocolat skriver

    28. januar 2012 kl. 17:36

    Kære Lene
    Ja, det er skønt med inspirerende idéer til nye former for morgenmad! Det lyder nu også himmelsk med dine ristede havregryn! 🙂
    Kh Anne

  35. Agnes skriver

    14. februar 2012 kl. 13:05

    Jeg spiser for tiden altid havregrød med en håndfuld frosne blåbær puttet ned i den færdige grød, lidt ahornsirup og mælk. De tre ting passer fantastisk godt sammen. Kaffe og et glas vand. Desuden som oftest en eller anden slags brød – et par majs/rugpandekager med ahornsirup, en spice bun, en popover eller en skive safranbrød – hvad jeg nu lige har lyst til og har i huset. Sommetider også en grape frugt eller en presset appelsin. Jeg elsker morgenmad.

    Om sommeren erstatter en kefirsmoothie som regel havregrøden og så er der jo mulighed for at spise frisk frugt…

  36. Agnes skriver

    14. februar 2012 kl. 13:07

    …nå ja, og a pro pos chokolade kan jeg vældig godt lide hjemmelavet chokolademüsli på min smoothie 😉

  37. Anne au Chocolat skriver

    15. februar 2012 kl. 00:05

    Kære Agnes
    Ja, det lyder som om du er et rigtigt morgenmadsmenneske 🙂 Lækre forslag!
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Godmorgen m. æblekompot, yoghurt og banan | Becauseitmatters siger:
    22. april 2012 kl. 05:39

    […] med en god müsli. Hvis man ønsker at forkæle nogle helt særligt, så kan man jo lave en “Anne au Chocolat” og rive nogle spåner chokolade ud over […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap