E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kaffe-is-spisning med fødevarekemikeren og Danmarks bedste barista

3. maj 2011 af Anne au Chocolat 18 kommentarer

I går var jeg sidst på eftermiddagen en tur forbi Gastrolab, som ligger på LIFE og som især benyttes af Gastronomisk Legestue, der består af en flok fødevarevidenskabsstuderende og kokke. De er alle madnørder med hang til store maskiner og sjove eksperimenter udi sensorikkens og teksturernes univers.

Jeg var i Gastrolab sammen med to af mine seje venner. Mathias, som læser fødevarevidenskab, og AnneStine, som er Danmarks bedste barista. Dagens søde projekt gik ud på at smage fem forskellige is lavet på kaffe (henholdsvis Gatina og Daterra fra The Coffee Collective), som Mathias havde forberedt. Så de manglede bare at blive kørt på PacoJet’en, som ses på øverste billede.

Vi lagde ud med at spise en kaffemælkeis, som var smagt til med daterra’en. Isens cremede lækkerhed passede perfekt til den runde og bløde smag og styrke i kaffebønnerne. Isen var ikke så sød som en normal is, men det var faktisk ret interessant. Den mindede mig om en iskold kaffe latté.

Her ses mine to søde medspisere. Vi noterede isens smag og konsistens og diskuterede, om noget skulle ændres.

Den næste is, som skulle en tur ind i PacoJet’ens magiske univers, var en rabarbersorbet smagt til med gatina kaffebønnen. Den var dejlig syrlig, og man kunne ane små røde “splinter” af rabarber i den ellers temmelig lysebrune kaffe-sorbet. Gatinaens fine smagsnoter af blomster og den lette syrlighed passede ret perfekt sammen med den karakteristiske smag af rabarber. AnneStine sagde “mums!”.

Den tredje is var hvid chokolade sorbet med daterra-stykker i. Mathias havde forberedt isen dagen før og hældte bønner ned i skålen, inden den blev kørt på Paco-Jet’en. Det gav en sjov effekt med de knasende sprøde kaffebønner. Den smagsmæssige oplevelse delte sig i to faser; først kraftig sødme fra den hvide chokolade og dernæst en frisk bitterhed fra de knuste bønner. Isen hittede i min mund!

Her er Mathias i gang med at kugle fjerde is, som var en brombær-sorbet med gatina. Den var super lækker og frisk med en fin og gennemtrængende smag af brombær. Kaffen var ikke så tydelig i denne is.

Men smuk var den!

Mit kamera drillede mig gevaldigt ved at løbe tør for strøm inden den sidste is – kaffesne – kom på bordet. Kaffesne’en var lavet af frosset aeropress kaffe, som fik en tur på PacoJetøen. Den var interessant og smeltede på tungen med det samme, men vi blev enige om, at den godt kunne have været en smule sødere.

Jeg gad godt spise de 5 is i en kæmpestor isvaffel. Det ville være ret perfekt, tror jeg.

Skrevet i: Uncategorized Tags: AnneStine Bae, brombær, Daterra, Gatina, is, kaffebønner, Kaffemælkeis, LIFE, pacojet, rabarber, The Coffee Collective

Previous Post: « Silles muffins med æble og kardemomme
Next Post: En lille rabarberkage med frangipane »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Guapizimo skriver

    3. maj 2011 kl. 07:41

    Spændende kaffe-is indlæg! Jeg elsker is og ikke mindst kaffeis, så spændende at se og læser om de varianter der er fundet på.

  2. Kira skriver

    3. maj 2011 kl. 09:25

    Hvor ser det godt ud! Nu fik jeg øjeblikkeligt lyst til kaffe-is. Fordømt, altså. 😉

  3. Kim Schulz skriver

    3. maj 2011 kl. 12:25

    Spændende eksperiment. Jeg har selv stadig til gode at komme ud forbi gastrolab og lege (men har heldigvis en invitation i baghånden). Hvor meget sødede i de forskellige is for at modviske kaffens bitterhed?

    over and out,
    Kim Schuz

  4. Kim Schulz skriver

    3. maj 2011 kl. 12:26

    …nåja og så glæder jeg mig til at du tager samme tur, men med lakrids i stedet 🙂 jeg EEEEEEEEEEEELSKER lakridsis.

    over and out,
    Kim Schulz

  5. Cafezinho skriver

    3. maj 2011 kl. 13:31

    Wow, for et is/kaffe indlæg!
    En rabarbersorbet krydret med Gatina kaffebønner! Lyder som en ny men vidunderlig sommer kaffeis!
    Kaffesne, en is lavet på aeropress, det lyder som en super god ide! Kunne man kombinere det med noget vanilje, som sødemiddel?
    Lækkert, med nye varianter af den dejlig kaffeis!

  6. Fjordrejen.dk skriver

    3. maj 2011 kl. 15:47

    Det er lige mig – is – kaffe – og elektrisk udstyr som jeg endnu har til gode (den Parco er lidt for dyr).

    Dejlig anderledes indslag 🙂

    Gad god at bo i København…..

  7. Julie skriver

    3. maj 2011 kl. 17:21

    Ejjj hvor ser det godt ud. Og så med mine to søde eks-kolleger. Dit indlæg her giver mig kun endnu mere lyst til at anskaffe mig den ismaskine, jeg går og drømmer om. Mmmmh..

  8. Anne au Chocolat skriver

    3. maj 2011 kl. 22:37

    Kære Guapizimo
    Det glæder mig at høre, at du synes om indlægget! Jeg er jo normalt mest til chokoladeis, men jeg er ret hooked for kaffeis for tiden! 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    3. maj 2011 kl. 22:37

    Kære Kira
    Så må du jo lave noget kaffeis selv og købe en god en af slagsen! Evt fra den sicilianske på Vesterbro ? 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    3. maj 2011 kl. 22:40

    Kære Kim,
    Jeg er glad for at du synes om både lakrids-kavalkaden og den udi kaffe. Jeg må lige høre Mathias ad mht. sukker i morgen, hvor jeg skal en tur mere i Gastrolab 🙂
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    3. maj 2011 kl. 22:41

    Kære Rune,
    Det er måske lidt farligt at blande vanille i, da det kommer til at forstyrre den rene kaffesmag. Hvor almindelig sukker jo i og for sig er med til at fremhæve smagen. Jeg spørger lige Mathias i morgen, hvor vi skal lege videre 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    3. maj 2011 kl. 22:46

    Kære Erland
    Du kan tro, at jeg også ønsker mig en pacojet! 🙂

  13. Anne au Chocolat skriver

    3. maj 2011 kl. 22:47

    Kære Julie,
    Ja, det kan godt betale sig at investere i en ismaskine! 🙂 Og ja, de er så søde så søde Mathias og AnneStine!

  14. Mariam skriver

    4. maj 2011 kl. 11:06

    Ej hvor fint:) Jeg synes nok jeg kunne genkende Gastrolab-billedet! Det er jo der jeg tilbringer hver torsdag frem til sommer med at lave gastronomiske forsøg:) Sikke dog verden er lille.

    Jeg skal selv lave is og citronfromage her på torsdag, glæder mig super meget:) Lyder rigtig lækkert med is på kaffe, det må jeg prøve:)

    Mvh
    Mariam

  15. Anne au Chocolat skriver

    4. maj 2011 kl. 18:28

    Sejt Mariam 🙂

  16. Anders Bloksgaard Poulsen skriver

    25. maj 2011 kl. 08:31

    Det ser da bare for lækkert ud…!! Hvor kan man købe sig sådan en maskin, den vil passe rigtig godt ind i maskinparken herhjemme…!!!

Trackbacks

  1. Kaffe-is-spisning med fødevarekemikeren og Danmarks bedste barista siger:
    3. maj 2011 kl. 07:03

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

  2. Kaffe-is-spisning med fødevarekemikeren og Danmarks bedste barista | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    16. maj 2011 kl. 19:56

    […] See the article here: Kaffe-is-spisning med fødevarekemikeren og Danmarks bedste barista […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap