Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Kaffe-is-spisning med fødevarekemikeren og Danmarks bedste barista

3. maj 2011 af Anne au Chocolat

I går var jeg sidst på eftermiddagen en tur forbi Gastrolab, som ligger på LIFE og som især benyttes af Gastronomisk Legestue, der består af en flok fødevarevidenskabsstuderende og kokke. De er alle madnørder med hang til store maskiner og sjove eksperimenter udi sensorikkens og teksturernes univers.

Jeg var i Gastrolab sammen med to af mine seje venner. Mathias, som læser fødevarevidenskab, og AnneStine, som er Danmarks bedste barista. Dagens søde projekt gik ud på at smage fem forskellige is lavet på kaffe (henholdsvis Gatina og Daterra fra The Coffee Collective), som Mathias havde forberedt. Så de manglede bare at blive kørt på PacoJet’en, som ses på øverste billede.

Vi lagde ud med at spise en kaffemælkeis, som var smagt til med daterra’en. Isens cremede lækkerhed passede perfekt til den runde og bløde smag og styrke i kaffebønnerne. Isen var ikke så sød som en normal is, men det var faktisk ret interessant. Den mindede mig om en iskold kaffe latté.

Her ses mine to søde medspisere. Vi noterede isens smag og konsistens og diskuterede, om noget skulle ændres.

Den næste is, som skulle en tur ind i PacoJet’ens magiske univers, var en rabarbersorbet smagt til med gatina kaffebønnen. Den var dejlig syrlig, og man kunne ane små røde “splinter” af rabarber i den ellers temmelig lysebrune kaffe-sorbet. Gatinaens fine smagsnoter af blomster og den lette syrlighed passede ret perfekt sammen med den karakteristiske smag af rabarber. AnneStine sagde “mums!”.

Den tredje is var hvid chokolade sorbet med daterra-stykker i. Mathias havde forberedt isen dagen før og hældte bønner ned i skålen, inden den blev kørt på Paco-Jet’en. Det gav en sjov effekt med de knasende sprøde kaffebønner. Den smagsmæssige oplevelse delte sig i to faser; først kraftig sødme fra den hvide chokolade og dernæst en frisk bitterhed fra de knuste bønner. Isen hittede i min mund!

Her er Mathias i gang med at kugle fjerde is, som var en brombær-sorbet med gatina. Den var super lækker og frisk med en fin og gennemtrængende smag af brombær. Kaffen var ikke så tydelig i denne is.

Men smuk var den!

Mit kamera drillede mig gevaldigt ved at løbe tør for strøm inden den sidste is – kaffesne – kom på bordet. Kaffesne’en var lavet af frosset aeropress kaffe, som fik en tur på PacoJetøen. Den var interessant og smeltede på tungen med det samme, men vi blev enige om, at den godt kunne have været en smule sødere.

Jeg gad godt spise de 5 is i en kæmpestor isvaffel. Det ville være ret perfekt, tror jeg.

Skrevet i: Uncategorized Tags: AnneStine Bae, brombær, Daterra, Gatina, is, kaffebønner, Kaffemælkeis, LIFE, pacojet, rabarber, The Coffee Collective

Previous Post: « Silles muffins med æble og kardemomme
Next Post: En lille rabarberkage med frangipane »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap