E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Lækker hjemmelavet is på Bing’s på Vesterbro!

5. juli 2010 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

DSC_0874

Jeg er netop hjemvendt fra årets Roskilde Festival, som har været fuld af sol og sommer, sjov og ballade og ikke mindst skøn musik. På madfronten hittede Manfreds’ knaldgrønne ærtesuppe og den syrlige koldskål med danske solmodne jordbær og kammerjunkere sammen med den altid lækre kaffe fra The Coffee Collective, og ligeså gjorde Meyers Delis rustikke, saftige og sprøde flæskestegssandwich.

Inden jeg tog på festival, var jeg et smut forbi den hyggelige café Bing’s på Sønder Boulevard. Det var ikke meningen, at jeg skulle have noget sødt (?!), men jeg lod mig friste af deres fine sortiment af hjemmelavet is. Mit endelige valg faldt på deres chokoladeis med pistacie, og jeg blev positivt overrasket over både kvalitet og kvantitet. Lækker mild chokoladeis med chokoknapper og pistacienødder i en dejlig stor størrelse til en rimelig pris. Isen smagte hjemmelavet på samme hyggelige måde som stemningen på caféen. (NB! Det var ikke mig, som spiste pain au chocolat’en i baggrunden! 🙂 )

I dag har jeg dog tænkt mest på den hjemmelavede koldskål hos Manfreds. Så jeg har købt jordbær og kærnemælk og er derfor klar til at lave en sød, syrlig og kølig aftensmad – hurra for sommer!

Skrevet i: Uncategorized Tags: ærtesuppe, Bing's, chokoladeis, danske jordbær, flæskestegssandwich, koldskål, Manfreds, Meyers Deli, pistacienødder, Roskilde Festival, Sønder Boulevard, The Coffee Collective, Vesterbro

Previous Post: « Pund-til-pund-kage med pære og kanel
Next Post: Cupcakes i Illum »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Piskeriset skriver

    5. juli 2010 kl. 20:34

    Det var en fantastisk flæskestegssandwich! Godt at høre at du også havde en god festival 🙂

    … og nu må jeg altså lige have mig en kugle is efter at have set det billede… 😛

  2. Signe skriver

    6. juli 2010 kl. 08:03

    den ser godt nok god ud, den is!
    God sommer med koldskål i lange baner 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    7. juli 2010 kl. 17:50

    Jeg savner flæskestegssandwichen SÅ meget 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    7. juli 2010 kl. 17:50

    God sommer til dig også, Signe 🙂

  5. Rukiye skriver

    7. juli 2010 kl. 18:52

    Mums, koldskål med friske danske jordbær er det bedste! Kan varmt anbefale Irma’s nye mini-kammerjunkere.

  6. Anne au Chocolat skriver

    9. juli 2010 kl. 08:56

    Dem må jeg prøve!! 🙂

Trackbacks

  1. Lækker hjemmelavet is på Bing’s på Vesterbro! | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    5. juli 2010 kl. 18:05

    […] See the rest here: Lækker hjemmelavet is på Bing’s på Vesterbro! […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap