E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Ladurée og det lille kunstværk Ispahan

12. september 2010 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

DSC_3287

I aftes kom en af pigerne fra Fondation Danoise hjem med en meget fin æske fra Ladurée. I æsken var der en lyserød macaron med rosensmag samt hindbær, lychée og creme i midten. Dette macaron-kunstværk hedder Ispahan, og blev faktisk opfundet af Pierre Hermé, da han var chefkonditor hos Ladurée. Ladurée har derfor rettighederne til Ispahan’en, men Pierre Hermé laver altså også Ispahan, og det gamle rygte lyder, at hans er væsentlig bedre! Ladurées Ispahan smagte rigtig fint (jeg fik lov til at smage!), men nu glæder jeg mig endnu mere til den fra Pierre Hermé (som jeg faktisk også har opskriften på i min kæmpe ph10-bog).  Måske jeg skulle købe begge to og lave en sammenlignende smagning!?

DSC_3275

Skrevet i: Uncategorized Tags: hindbær, Ispahan, Ladurée, Lychee, macarons, Paris, Pierre Hermé, Rose

Previous Post: « Crumble à Paris
Next Post: Merce and the Muse i Paris »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kim skriver

    12. september 2010 kl. 22:54

    Waah… jeg savler efter Paris og den slags klenodier i den slags æsker… Du er helt sikkert nød til at lave en sammenligning og poste om den…. glosuppe til det savlende folk:)

  2. Eva Bagger skriver

    13. september 2010 kl. 06:12

    Hej Anne,
    Har lige siddet og skrevet rejsekatalog for rejsebureauet Viktors Farmor, der blandt andet har adskillige rejser til Ispahan i Iran (dansk: Isfahan). Hvis denne kage, som du beskriver, er bare en brøkdel så smuk og indbydende som byen Isfahan er, så er den virkelig fortryllende! Under alle omstændigheder ser den eventyr lækker ud 🙂
    Kh. Eva fra Mumsfilibaba

  3. Eva Bagger skriver

    13. september 2010 kl. 06:18

    PS: Man får en ret fin idé om sammenhængen mellem de to elementer ved at søge i Googles billedbase!

    http://www.google.com/images?rlz=1C1CHNU_enDK338DK341&q=ispahan&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=8LGNTNr8GozLONWioKwF&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CDsQsAQwAw&biw=1280&bih=709

  4. Anne au Chocolat skriver

    14. september 2010 kl. 16:11

    Hej Kim
    Jeg var lige forbi Pierre Hermé i dag, men der var for lang kø, så måske jeg vender tilbage i morgen! 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    14. september 2010 kl. 16:11

    Hej Eva,
    Du har så ret! Både kagen og byen er smukke 🙂

Trackbacks

  1. Looklab.dk - Acie » La Parisienne siger:
    7. marts 2011 kl. 12:13

    […] at bedyre, at jeg altså gerne ville til Paris. Mais oui. Og mens jeg i al hemmelighed drømte om Ispahans fra Ladurée, fik jeg overbevist det øvrige selskab om det jo var perfekt for os alle – shopping, kultur, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap