E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Ladurée og det lille kunstværk Ispahan

12. september 2010 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

DSC_3287

I aftes kom en af pigerne fra Fondation Danoise hjem med en meget fin æske fra Ladurée. I æsken var der en lyserød macaron med rosensmag samt hindbær, lychée og creme i midten. Dette macaron-kunstværk hedder Ispahan, og blev faktisk opfundet af Pierre Hermé, da han var chefkonditor hos Ladurée. Ladurée har derfor rettighederne til Ispahan’en, men Pierre Hermé laver altså også Ispahan, og det gamle rygte lyder, at hans er væsentlig bedre! Ladurées Ispahan smagte rigtig fint (jeg fik lov til at smage!), men nu glæder jeg mig endnu mere til den fra Pierre Hermé (som jeg faktisk også har opskriften på i min kæmpe ph10-bog).  Måske jeg skulle købe begge to og lave en sammenlignende smagning!?

DSC_3275

Skrevet i: Uncategorized Tags: hindbær, Ispahan, Ladurée, Lychee, macarons, Paris, Pierre Hermé, Rose

Previous Post: « Crumble à Paris
Next Post: Merce and the Muse i Paris »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kim skriver

    12. september 2010 kl. 22:54

    Waah… jeg savler efter Paris og den slags klenodier i den slags æsker… Du er helt sikkert nød til at lave en sammenligning og poste om den…. glosuppe til det savlende folk:)

  2. Eva Bagger skriver

    13. september 2010 kl. 06:12

    Hej Anne,
    Har lige siddet og skrevet rejsekatalog for rejsebureauet Viktors Farmor, der blandt andet har adskillige rejser til Ispahan i Iran (dansk: Isfahan). Hvis denne kage, som du beskriver, er bare en brøkdel så smuk og indbydende som byen Isfahan er, så er den virkelig fortryllende! Under alle omstændigheder ser den eventyr lækker ud 🙂
    Kh. Eva fra Mumsfilibaba

  3. Eva Bagger skriver

    13. september 2010 kl. 06:18

    PS: Man får en ret fin idé om sammenhængen mellem de to elementer ved at søge i Googles billedbase!

    http://www.google.com/images?rlz=1C1CHNU_enDK338DK341&q=ispahan&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=8LGNTNr8GozLONWioKwF&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CDsQsAQwAw&biw=1280&bih=709

  4. Anne au Chocolat skriver

    14. september 2010 kl. 16:11

    Hej Kim
    Jeg var lige forbi Pierre Hermé i dag, men der var for lang kø, så måske jeg vender tilbage i morgen! 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    14. september 2010 kl. 16:11

    Hej Eva,
    Du har så ret! Både kagen og byen er smukke 🙂

Trackbacks

  1. Looklab.dk - Acie » La Parisienne siger:
    7. marts 2011 kl. 12:13

    […] at bedyre, at jeg altså gerne ville til Paris. Mais oui. Og mens jeg i al hemmelighed drømte om Ispahans fra Ladurée, fik jeg overbevist det øvrige selskab om det jo var perfekt for os alle – shopping, kultur, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap