E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Ladurée og det lille kunstværk Ispahan

12. september 2010 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

DSC_3287

I aftes kom en af pigerne fra Fondation Danoise hjem med en meget fin æske fra Ladurée. I æsken var der en lyserød macaron med rosensmag samt hindbær, lychée og creme i midten. Dette macaron-kunstværk hedder Ispahan, og blev faktisk opfundet af Pierre Hermé, da han var chefkonditor hos Ladurée. Ladurée har derfor rettighederne til Ispahan’en, men Pierre Hermé laver altså også Ispahan, og det gamle rygte lyder, at hans er væsentlig bedre! Ladurées Ispahan smagte rigtig fint (jeg fik lov til at smage!), men nu glæder jeg mig endnu mere til den fra Pierre Hermé (som jeg faktisk også har opskriften på i min kæmpe ph10-bog).  Måske jeg skulle købe begge to og lave en sammenlignende smagning!?

DSC_3275

Skrevet i: Uncategorized Tags: hindbær, Ispahan, Ladurée, Lychee, macarons, Paris, Pierre Hermé, Rose

Previous Post: « Crumble à Paris
Next Post: Merce and the Muse i Paris »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kim skriver

    12. september 2010 kl. 22:54

    Waah… jeg savler efter Paris og den slags klenodier i den slags æsker… Du er helt sikkert nød til at lave en sammenligning og poste om den…. glosuppe til det savlende folk:)

  2. Eva Bagger skriver

    13. september 2010 kl. 06:12

    Hej Anne,
    Har lige siddet og skrevet rejsekatalog for rejsebureauet Viktors Farmor, der blandt andet har adskillige rejser til Ispahan i Iran (dansk: Isfahan). Hvis denne kage, som du beskriver, er bare en brøkdel så smuk og indbydende som byen Isfahan er, så er den virkelig fortryllende! Under alle omstændigheder ser den eventyr lækker ud 🙂
    Kh. Eva fra Mumsfilibaba

  3. Eva Bagger skriver

    13. september 2010 kl. 06:18

    PS: Man får en ret fin idé om sammenhængen mellem de to elementer ved at søge i Googles billedbase!

    http://www.google.com/images?rlz=1C1CHNU_enDK338DK341&q=ispahan&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=8LGNTNr8GozLONWioKwF&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CDsQsAQwAw&biw=1280&bih=709

  4. Anne au Chocolat skriver

    14. september 2010 kl. 16:11

    Hej Kim
    Jeg var lige forbi Pierre Hermé i dag, men der var for lang kø, så måske jeg vender tilbage i morgen! 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    14. september 2010 kl. 16:11

    Hej Eva,
    Du har så ret! Både kagen og byen er smukke 🙂

Trackbacks

  1. Looklab.dk - Acie » La Parisienne siger:
    7. marts 2011 kl. 12:13

    […] at bedyre, at jeg altså gerne ville til Paris. Mais oui. Og mens jeg i al hemmelighed drømte om Ispahans fra Ladurée, fik jeg overbevist det øvrige selskab om det jo var perfekt for os alle – shopping, kultur, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap