Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Lidt mere nostalgi – besøg på Frellsens chokoladefabrik

22. november 2011 af Anne au Chocolat 21 kommentarer

Fredag besøgte jeg Frellsens chokoladefabrik i Roskilde sammen med den søde Emily Salomon. Vi havde en super underholdende formiddag, hvor vi tog udfordringen op og prøvede at få vores egne flødeboller til at ligne Frellsens – det lykkedes ikke helt! Vi fik også lov til at lave hver vores store marcipangris, som vi kan bruge til mandelgave juleaften. Jeg tror nu, at min skal stå og kigge på mig på køkkenbordet hele decembermåned. Den ser så sød ud. På billedet ovenfor ses en af vores flødeboller –  det fremgår vist tydeligt af dens lidt anderledes form. Men det var nu en af de flottere. I kan se nogle af de mindre kønne flødeboller længere nede i indlægget.
Inden vi kigger nærmere på den spændende flødebolleproduktion på fabrikken, vil jeg dog gerne tale lidt mere nostalgi. Ligesom ølkagen fra sidste indlæg er Frellsen ren nostalgi og vækker minder fra min første tid i Roskilde, fra jeg var 3 til 9 år (1989-96). Vi spiste ret mange Frellsen flødeboller og andre af deres søde sager. Det var lidt af et højdepunkt for lillebitte Anne at komme op i gågaden og få lov at gå ind i butikken og vælge en chokoladeting. Den glæde husker jeg stadig tydeligt.

På billederne her ses Emily og Ditte (den søde PR-pige) i gang med at lave flødeboller. Vi forsøgte alle tre.

Bagefter blev vi iført en hvid jakke og hårnet, og så fik vi lov til at gå ind på fabrikken for at se, hvordan chokoladerne bliver lavet. I fredags var det flødebolledag. På nedenstående billeder kan I garanteret sagtens spotte vores flødeboller i blandt de “rigtige”.

(hint : det er dem her  🙂 )

Vores flødeboller er også rækken helt yderst til højre.

Jeg ønsker mig så afgjort Peter Pedal besøger en chokoladefabrik i julegave.

Min lille grissebasse.

Tak til Frellsen for en fin fredag formiddag!

Skrevet i: Uncategorized Tags: Emily Salomon, flødeboller, Frellsen chokolade, hvid chokolade, Peter Pedal besøger en chokoladefabrik, Roskilde

Previous Post: « Ølkage-opskriften fra Jonas’ mor
Next Post: Om at spise chai crème anglaise til morgenmad »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Cathrine skriver

    22. november 2011 kl. 17:08

    Hej Anne.
    Så fine billeder.
    Det kunne være sjovt med en opskrift på flødeboller 🙂
    Cathrine

  2. Ida skriver

    22. november 2011 kl. 17:10

    Hold nu fast det ser sjovt ud! Totalt slaraffenland.

  3. Phie skriver

    22. november 2011 kl. 17:22

    Ih hvor ser det hyggeligt ud!!

    Og synes altså at I var gode til at lave flødeboller 😉

  4. Amalie skriver

    22. november 2011 kl. 18:03

    Nej hvor ser det godt ud, syntes næsten at jeres ser mere lækre og autentiske ud en de “rigtige”

  5. Benedikte Capion skriver

    22. november 2011 kl. 18:08

    Nøøøøj, et lækkert besøg I har været på! Har I så fået lidt vejledning i den hemmelige teknik bag velskabte flødeboller, som man måske kan dele lidt ud af? 😀
    /Benedikte

  6. Piskeriset skriver

    22. november 2011 kl. 18:34

    Mmm – deres flødeboller er også gode! Har flere gange tænkt på at tage forbi, nu jeg bor tæt på, men jeg har aldrig fået de offentlige arrangementer til at passe sammen med min kalender.

    … og så tror jeg ikke, du kan holde fingrene fra bettegrisen helt frem til jul, hehe 😀

  7. Livsmod skriver

    22. november 2011 kl. 19:20

    Den Frellesen der ligger på Købmagergade, et stenkast fra Teologisk Fakultet har været en fantastisk ‘ven’ igennem mange år på den pind. Hebræisk, Løgstrup og Co. glider bare lettere ned med en kop varm chokolade og en flødebolle.

    Uhmm!

  8. Natalie skriver

    22. november 2011 kl. 20:14

    Ejj, hvor ser det bare lækkert ud!
    Jeg selv var til en messe hvor summerbirds chefkonditor lavede franske macarons, karameller, og chokolade fondant! SÅ lækkert!
    Kig gerne forbi min og mine veninders blog http://agoodiebag.blogspot.com (-:
    -natalie

  9. Anne au Chocolat skriver

    23. november 2011 kl. 13:45

    Kære Cathrine
    Jeg lover at komme med at opskrift på flødeboller snart 🙂
    Kh A

  10. Anne au Chocolat skriver

    23. november 2011 kl. 13:45

    Kære Ida
    Du er meget præcis i din formulering 😉

  11. Anne au Chocolat skriver

    23. november 2011 kl. 13:47

    Kære Phie
    Hvor er du sød 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    23. november 2011 kl. 13:48

    Kære Amalie
    Det har flere faktisk også sagt efterfølgende. De ser i hvert meget mere hjemmelavede ud 🙂
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    23. november 2011 kl. 13:50

    Kære Benedikte,
    Det var også et super fint besøg, men det er lidt svært at gengive teknikker hjemme i køkkenet, da vi jo mangler de seje flødebolle maskiner 🙂
    Dog gav chokolademesteren os tips til hvordan man sprøjter skummet flot og ens ud, det klarede vi nu ikke så godt hehe !

    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    23. november 2011 kl. 13:51

    Kære søde Piske
    Du må tage forbi en dag snart, det er et hyggeligt sted og dufter dejligt at chokolade 🙂
    Hvad angår bettegrisen, så har du nok ret!
    Kram fra Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    23. november 2011 kl. 13:52

    Kære Livsmod
    Det lyder også som lidt sand choko-fornøjelse midt i de noget tørre tekster 🙂
    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    23. november 2011 kl. 13:53

    Kære Natalie
    Det lyder også som en lækker dag, du havde dig 🙂
    Jeg vil lige kigge forbi din blog i dag!
    Kh A

  17. foodfanatic skriver

    24. november 2011 kl. 21:23

    Årh det lyder som en fantastisk oplevelse. Og jeres version af den hvide flødebolle var altså endnu flottere 🙂

  18. stephanie skriver

    27. november 2011 kl. 20:09

    kære Anne
    haha det er min far der også er på billedet. 🙂
    nu har jeg fulgt din blog i laaang tid og jeg elsker den!
    Jeg håber det var hyggeligt, og at det går godt for dig. 🙂
    Kærligst Stephanie

  19. Anne au Chocolat skriver

    28. november 2011 kl. 12:37

    Kære Stephanie
    Ej hvor sjovt! Vi havde så hyggelig en eftermiddag, og jeg drømmer stadig tilbage til al den smeltede chokolade 🙂
    Dejligt at du synes om min lille chokoladeblog!
    Kh Anne

  20. helle skriver

    25. november 2012 kl. 00:41

    Hej Anne.
    Hvordan fik i arrangeret besøget på fabrikken? Kan ikke se det på deres hjemmeaide

  21. helle skriver

    25. november 2012 kl. 00:42

    Hvordan fik i arrangeret besøget på fabrikken? Jeg kan ikke se det på deres hjemmeside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap