E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Søde Elises lækre fødselsdagskager

8. juni 2012 af Anne au Chocolat 29 kommentarer

Nu er det ikke en konkurrence, men jeg tror altså alligevel, at jeg har de sødeste venner i verden. There, I said it : )

I sidste uge havde min veninde Elise inviteret mig til sin fødselsdag, og det var en fornøjelig og festlig eftermiddag i hendes gårdhave proppet med kagekærlighed, kaffe og søde sager en masse.
Jeg mødte Elise for første gang i februar, da jeg var til The Coffee Collectives 4 års fødselsdag i Jægersborggade. Egentlig mødte jeg Elises kager, inden jeg mødte Elise. Da jeg ankom til kaffefødselsdagen, blev mit syn nemlig mødt af de flotteste kager, der var stillet frem på bordet. Uden at gå for meget i detaljer, så fik jeg i løbet af fødselsdagsfejringen spist kage, drukket kaffe og erklæret min kærlighed til Elises kager. Og det har siden hen udviklet sig til et sødt venskab mellem Elise og mig!
Hun arbejder i øvrigt på The Coffee Collective i Torvehallerne.

Tilbage til Elises egen søde fødselsdag, som bød på små nuttede friske og cremede key lime cupcakes, den lækreste rabarberkoldskål med hjemmelavede kammerjunkere, rabarberlagkage og sidst men ikke mindst Mikkel Friis-Holms eksotiske brownie med kokos i. Opskriften på brownien og de syrligt søde cupcakes har Elise fundet i MAD&Venner nr.84.
Elises passion for kager er fantastisk inspirerende, og vi var begge i sød chokolade-ekstase, da vi satte tænderne i Mikkels brownie. Jeg sendte ham straks en mildest talt meget rosende sms. Den er klart en af de allerbedste brownies, jeg har smagt i mit liv. Og så fik jeg atter konstateret, at kombinationen af chokolade og kokos udgør et smukt makkerpar. Jeg nød fire stykker brownie! (måske jeg skulle bytte de hvide chokoladestykker ud med friskrevet kokos i mine egne brownies)

Kan man andet end at elske søde veninder ? 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: brownie, eksotisk brownie, fødselsdag, hjemmelavere kammerjunkere, key lime cupcakes, koldskål, Lagkage, MAD&Venner, Mikkel Friis-Holm, rabarberkoldskål

Previous Post: « Små chokoladeballader med Caramélia
Next Post: Vafler med en solmoden mango direkte fra Indien »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Monsterscirucs skriver

    8. juni 2012 kl. 12:19

    Hvilket kagebord, det minder om sådan still billede fra Alice i WL, dog uden hattemageren og kaninen 🙂 lækre kager. Ham Mikkel Friis-Holm er da også en vildt passioneret herre, har fulgt med inde ved Grydeskeen, smagte Friis-Holms Dark milk 65% hos min veninden den anden dag, gosh! Den var god. Rigtig dejlig weekend.

  2. Laura skriver

    8. juni 2012 kl. 12:20

    Den der chokolade/brownie/svampede kage ser bare helt vildt god ud! De andre kager er også bare super flotte – det kan kun have været en perfekt fødselsdag med alle de kager (-:
    Hav en rigtig god weekend!
    Kh Laura

  3. Marre skriver

    8. juni 2012 kl. 12:38

    Har du den opskrift på brownie under din opskriftsindeks:)
    Ser bare så god ud:)

  4. Bolette Vinum skriver

    8. juni 2012 kl. 12:51

    Mmmh! Kan vi få en opskrift på brownien?! Ligner jo min drømmebrownie på en prik!

  5. Tine Bo skriver

    8. juni 2012 kl. 12:53

    Mums, hvor ser det bare lækkert ud 🙂
    Jeg kunne virkelig godt tænke mig opskriften på de syrligt søde cupcakes 🙂 Er det noget du begiver dig ud i søde Anne?

  6. Mette Nielsen skriver

    8. juni 2012 kl. 13:00

    Hej Anne.
    Det var godt nok en lækkert bord at få serveret :-). Den tallerken ser bare så utrolig god ud :).
    Den opskrift på eksotisk brownie, er det en du vil dele ud af?, fordi bare tanken om den har næsten allerede sendt mig på farten for at få købt ind til den. Den må jeg bare smage :).
    Venligst Mette

  7. Heino skriver

    8. juni 2012 kl. 13:58

    Er med i koret, der efterlyser en opskrift!

    Jeg så kagetallerknen på Facebook og øjet fæstnede sig strak på brownien. Afsted mod bloggen det gik, da lækkersulten var vakt. Men ak ak… ingen opskrift? Snøft!

  8. Piskeriset skriver

    8. juni 2012 kl. 15:28

    Det er ALTID godt at have søde venner, der forstår at smække en god kage sammen. Jeg blev så lækkersulten af at se de billeder, at jeg nuppede et stykke Jivara med pekannøddestykker i 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    8. juni 2012 kl. 16:18

    Kære Monsterscircus

    SEJT at du har smagt Dark Milk fra Mikkel! Jeg har ikke mere tilbage desværre – skal snart have købt noget nyt! 🙂

    God weekend til dig også!

    kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    8. juni 2012 kl. 16:18

    Kære Laura
    Det var nemlig den perfekte søde fødselsdag 😉

    God weekend!

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    8. juni 2012 kl. 16:25

    Kære Marre, Bolette, Mette og Heino

    Jeg kan godt forstå, at I gerne vil have opskriften. Den er lækker, den brownie! Den er som sagt at finde i MAD&Venner nr. 84.

    Min blog består sådan ca. af lige dele opskrifter og søde oplevelser. Og de opskrifter jeg skriver er altid mine egne. Så man kan ikke altid forvente en opskrift – beklager 🙂

    Når det så er sagt, så skal jeg da bestemt overveje, om jeg skal lave et separat blogindlæg om denne brownie, men så skal jeg lige først cleare den med MAD&Venner og Mikkel – jeg lægger ikke andres opskrifter op uden at have fået lov!

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    8. juni 2012 kl. 16:25

    Kære Tine

    Jeg sender dig lige en mail 🙂

    God weekend.

    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    8. juni 2012 kl. 16:26

    Kære Piske

    Uhm dejligt med et stykke Jivara Pécan 🙂

    God weekend!

    kh Anne

  14. Benedikte Capion skriver

    9. juni 2012 kl. 08:38

    Wow, hvor lyder det fantastisk lækkert og overdådigt…. Og friskrevet kokos i brownies. Skal prøves!!

  15. Nadia_h skriver

    9. juni 2012 kl. 13:02

    Mine tænder løber i vand, af at se på de billeder 🙂
    Nøj hvor ser det bare godt ud.
    Hende Elise må godt nok være en sød en…

  16. Kristine skriver

    9. juni 2012 kl. 21:47

    Uhm, den rabarberlagkage ser da bare alt alt for lækker ud. 🙂 Hvis du tilfældigvis har et link til opskriften hører jeg det gerne 🙂

  17. Kristine skriver

    10. juni 2012 kl. 13:23

    Den rabarberlagkage ser da bare alt alt for lækker ud. 🙂 Du har vel ikke tilfældigvis et link eller lign til opskriften? I det hele taget en super lækker tallerken – dejligt med bageglade veninder 🙂

  18. Kristine skriver

    10. juni 2012 kl. 13:25

    Ups, undskyld for dobbeltpost – når man skriver fra mobil kan man ikke altid være sikker på at kommentaren går igennem. 😉

  19. Nanna Planck Drost-Nissen skriver

    10. juni 2012 kl. 15:28

    Kære Anne…..Gennem livet møder vi mange mennesker som bidrager hver især med noget i vores liv og jeg er sikker på det ikke er nogen tilfældighed at du møder søde veninder/mennesker ….det vi sender ud!! kommer tilbage til os….at du kan udtrykke din taknemmelighed over det er endnu “sødere” tanker fra tænkeren!!!

  20. Anne au Chocolat skriver

    11. juni 2012 kl. 21:20

    Kære Benedikte
    Ja, jeg kunne virkelig også godt spise sådan et stykke brownie med kokos LIGE nu 🙂

    Kh Anne

  21. Anne au Chocolat skriver

    11. juni 2012 kl. 21:21

    Kære Nadia

    Ja, hun er meget meget sød hende Elise 🙂

    Kh Anne

  22. Anne au Chocolat skriver

    11. juni 2012 kl. 21:22

    Kære Kristine
    Tak for triple-kommentar 🙂

    Jeg spørger lige efter opskriften!

    kh Anne

  23. Anne au Chocolat skriver

    11. juni 2012 kl. 21:23

    Kære Nanna
    Tak for søde tanker <3

    Kh Anne

  24. Charlotte skriver

    12. juni 2012 kl. 16:10

    Hej Anne

    Tak for endnu et inspirerende indlæg. Har netop set dit indlæg med de vildt lækre kager. Du henviste til mad og venner nr. 84 for at se opskriften på chokoladekagen og de syrlige muffins, men det er nr. 85 der er i handelen nu. Du ved vel ikke tilfældigvis hvordan jeg ellers kan få fat på opskriften på den lækre chokoladekage? :0) Jeg har allerede Mikkel friis holms chokolade bog og der er den ikke.

    Kh charlotte :0)

  25. Maja skriver

    12. juni 2012 kl. 21:43

    er også meget interesseret i alle opskrifterne 🙂 måske du kunne få lov til at lægge dem ud? både af din veninde og Mikkel Friis-Holm?

  26. Jenny skriver

    16. juni 2012 kl. 19:33

    Lidt sent, men Maja og Charlotte, både Mikkels bog og gamle numre af Mad og Venner kan lånes på biblioteket, hvis I opretter jer som brugere på det lokale bibliotek, kan I via bibliotek.dk bestille bøger fra hele landet. I virkeligheden en fantastisk service.

    @Anne, undskyld at jeg sådan bryder ind med råd på din blog, hvis vi en dag mødes giver jeg en kage 🙂

  27. sara skriver

    17. juli 2012 kl. 12:18

    Hvor ser det godt ud! 🙂

  28. Anne au Chocolat skriver

    17. juli 2012 kl. 21:19

    Kære Sara
    Det var himmelsk 🙂

    Kh Anne

  29. Clara skriver

    19. februar 2016 kl. 12:28

    Hej Anne
    Fik du nogensinde fat på opskriften på Elises rabarberlagkage?
    Jeg kan næsten smage den med øjnene, så god ser den ud!
    Knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap