I onsdags var jeg til koncert i Store Vega med franske Yelle (Julie) og hendes to bandmedlemmer Grandmarnier (Jean-François) på trommer og Tepr (Tanguy) på keyboard. Jeg har kendt dem personligt, siden de spillede på Rust for over 4 år siden, fordi jeg som sædvanligt bare begyndte at tale fransk med dem. Siden har vi holdt kontakten, og jeg har været til adskillige koncerter med dem.
De har længe efterspurgt en “gâteau Anne au Chocolat“, så nu måtte det være på tide. Jeg skrev til Jean-François et par dage inden koncerten og fortalte, at jeg selvfølgelig ville bage en chokoladekage. Kort tid efter fik jeg en sms tilbage fra ham, hvor han blandt andet skrev “Notice we are chocolate lovers in a ‘kids’ ways“, som jeg grinede meget af, men som jeg også tog alvorligt. Derfor faldt kagevalget på brownies med stykker af hvid chokolade i. Det er da lidt barnligt!
Backstage på Vega smagte de alle begejstret på mine brownies, og de blev endnu mere glade af at høre, at jeg havde puttet fleur de sel i kagen, efter de havde fanget den lille – men vigtige – smag af salt. Og jeg brugte selvfølgelig Valrhona i kagen til franskmændene.
Tanguy skrev i går dette på facebook: “BRAVO! Best brownies ever, other brownies can go back to the fridge. Merci Anne Au Chocolat ♥”
Opskriften lyder således:
200 g smør
200 g mørk chokolade, Caraïbe fra Valrhona
125 g mel
3 æg
265 g sukker
½ vaniljestang
½ tsk. salt
150 g hakket hvid chokolade, Ivoire fra Valrhona
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, hæld den hakkede mørke chokolade deri og lad den smelte. Pisk mel, æg, sukker, vanilje og salt til luftig konsistens, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Vend til sidst den hakkede hvide chokolade i. Hæld dejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) foret med bagepapir. Bag i ca. 25 minutter.
Brownies skal helst bages dagen før, så de har tid til at sætte sig.
Celine skriver
Hej Anne
Hvor længe kan den brownie holde sig, og hvordan opbevarer jeg den? ?
Den er bare VILDT lækker!
KH
Celine
Anne au Chocolat skriver
Kære Celine,
Opbevar den gerne på køl. Så kan den snildt holde sig 4-5 dage – men er lækrest på 2. og 3. dagen 🙂
Kh Anne
Mette skriver
Hej Anne,
Jeg har før med stor succes bagt din brownie, men vil høre om den kan bages uden æg? Har læst mig frem til at man kan erstatte et æg med 2 spsk kartoffelmel blandet med 2 spsk vand. Vil du mene at opskriften er egnet til dette forsøg?
Venlig hilsen Mette
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Uh jeg ville ønske, at jeg bare kunne sige “go” til dit forsøg, men jeg tænker, at det er bedre at google kager uden æg og finde en god chokoladekageopskrift.
Kh Anne
Cille Bjerre skriver
Hvad er bedst at bage den i – almindelig ovn eller varmluft?
Og hvor længe skal den have med den ovn, som du synes den er bedst at bage i? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Cille,
Jeg bager stort set alt med varmluft – også denne kage, hvis bagetid passer derefter 🙂
Kh Anne
Camilla skriver
det er en super god opskrift! jeg puttede også lys chokolade i. så ca 50 g hvid og ca 50 g lys og det fungere rigtig godt. 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Camilla,
Det lyder så lækkert 🙂
Saliha skriver
Skuffende opskrift! Blev mere chokoladekage agtig end brownie. Fulgte opskriften præcis. Jeg undrer mig over, at dejen skal piskes luftigt?! Har altid hørt at dejen helst ikke skal piskes for længe! Er det derfor det blev mere en chokolade kage end brownie?
Anne au Chocolat skriver
Kære Saliha,
Det har jeg aldrig hørt før, så det undrer mig. Jeg vil hellere skyde på, at den er blevet bagt for længe. Den plejer altid at være meget brownie agtig som på billederne.
Kathrine skriver
Kan den mon fryses ned?
Anne au Chocolat skriver
Kære Kathrine,
Det kan du tro 🙂
Bita skriver
Kan man bruge vanillesukker i stedet for stang?
Anne au Chocolat skriver
Kære Bita,
Godt at det lykkedes med kagen alligevel 🙂 Yes, det kan du sagtens gøre i øvrigt.
Kh Anne
Andrijana Brinch skriver
Hej. Super lækker kage. Jeg skal lave den til min datters fødselsdag og vil gerne lave den i en form som er ca 30×38 cm. Passer det med en dobbelt portion? Og hvad med bagetiden? Skal den ændres?
Andrijana Brinch skriver
Hej
Super lækker kage!!
Jeg vil gerne lave den til min datters fødselsdag og jeg vil lave den i en form som er ca 30×38 cm. Passer det med dobbelt portion? Og hvad med bagetiden. Skal den ændres?
Lene Madsen skriver
Den skal prøves – undrer mig dog over at du skriver at mel skal piskes luftig sammen med æg osv..?? Vender du ikke mel i efter æg og sukker er pisket luftige??
Anne au Chocolat skriver
Kære Lene,
Bare følg opskriften – det bliver godt, kan jeg love dig for 🙂
Kh Anne
Mette skriver
Hej Anne
Jeg skal holde barnedåb på søndag, tror du jeg kan bage dem i muffinsforme eller tror du de bliver tørre?
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Det kan du sagtens gøre! Bagetiden skal så reducere med ca. 5-7 minutter, vil jeg skyde på.
God fornøjelse.
Kh Anne
Mette skriver
Hej Anne
Jeg glæder mig meget til at prøve denne opskrift. Men hvor mange mennesker er opskriften til? Jeg skal bage til mine kollegaer (40 personer), og har svært ved at finde ud af, hvor stor positionen skal være… ?
Dbh. Mette
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Jeg beklager det lidt sene svar – har holdt sommerferie fra bloggen.
Jeg ville nok gange opskriften med 3 for en sikkerheds skyld 🙂
God bagelyst!
Kh Anne
Ida meyer skriver
Tak for en super lækker opskrift. Jeg synes personligt den blir lidt for bastant når man pisker mel og salt i æggene fra starten, jeg pisker kun æg, sukker og vanille hvidt, derefter sigter jeg mel og salt i og pisker sammen , så synes jeg den blir en anelse mere luftig.
Anne au Chocolat skriver
Kære Ida,
Godt tip – det vil jeg prøve og se om jeg kan smage forskellen!
Kh Anne
Mette K skriver
Super lækker og nem at lave. Den får 5 af 5 stjerner. Mums, den skal klart laves igen. Jeg brugte de billige chokolader fra Bilka, der blev lækkert alligevel.
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Det glæder mig at høre 🙂
Sophia skriver
Hej Anne,
Super lækker opskrift! 🤗
Jeg vil høre om du har nogen forslag til hvad man kan servere til brownien, som ikke er bær. Har du nogen ideer? ☺️
sofie skriver
Hej
Det er en skøn opskrift men jeg synes du har glemt at skrive hvor du har den fra, jeg har tidligere fundet den på Valrhonas hjemmeside
Anne au Chocolat skriver
Hej Sofie,
Denne her opskrift ikke er fra Valrhona. Prøv at kigge igen!
Sanne skriver
Verdens bedste brownie♥️
Har bagt den utallige gange, og den fejler aldrig
Anne au Chocolat skriver
Kære Sanne
Det er SÅ skønt at høre 🙂
Anne Lind Toustrup skriver
Hej Anne au Chocolat 🙂
Hvor mange portioner / stykker / personer vil du vurdere at kagen rækker til ?
Jeg kan se at mange har spurgt – måske du bare skal skrive det ind i opskriften 😉
På forhånd tak for hjælpen og for lækker kage
Vh. Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne,
Det kommer jo helt an på, hvor store stykker, du ønsker 🙂
15-20 stk. vil jeg mene.
Kh Anne