Jeg indrømmer gerne, at jeg stortrives med kontrol og orden og generelt har det allerbedst, når jeg har styr på (alle) tingene. Sådan har jeg altid haft det. Til gengæld har jeg med årene også lært at acceptere, at jeg ikke kan styre alting, og at jeg nogle gange bare må give slip og tage tingene, som de kommer. Hvad endnu vigtigere og bedre er, at jeg også har fundet nydelsen i at slippe kontrollen og at være spontan. Denne kokos-karamel-kage illustrerer dette ganske fint.
I sidste uge havde jeg inviteret mine dejlige veninder til kager, andre søde sager og bobler i min gård i anledningen af min fødselsdag. Det søde bord bestod af mange forskellige ting, og blandt andet disse små kager, som opstod som et spontant resultat af, at jeg lavede mine bounty’er og mine karameller samtidig og på et tidspunkt ikke kunne holde til at overtrække flere søde sager i eftermiddagsheden den fredag.
Derfor valgte jeg at bage resten af bountyfyldet (der var ca. 200 g). Jeg smurte det ud på en bageplade med bagepapir i et lag på 1 cm i højden og bagte den i 10-15 minutter ved 180 grader varmluft, til toppen var gyldensprød. Jeg kølede kokoskagen af og skar den midt over. Jeg vendte toppen nedad og smurte den ene halvdel med det resterende karamel i gryden (som stadig var ret varmt og derfor smørbart) og lagde den anden halvdel over, som var det et låg til en sandwich. Toppen blev smurt med smeltet, tempereret chokolade (Caraïbe 66% fra Valrhona) og drysset med lidt af min granola for sjov, for synet og for smagen.
Jeg lod kagen sætte sig på køl i 3-4 timer, inden den blev skåret ud. Den var et hit – mange gode ting opstår ud af det blå, har jeg erfaret 🙂
fattig-bloggeren skriver
Hold da op det ser lækkert ud! Fedt at du lige fik kombineret de to ting, det jo nogle gange det der skal til for at få et kreativt outcome 😉 Mums!
Hilsen fattig-bloggeren
A+K skriver
Åh, de snitter ser SÅ lækre – længe siden jeg har set så indbydende en kage, som endnu ikke har smagt! Den må prøves<3
– Anne
Piskeriset skriver
Mmmmm… sådan et stykke kunne jeg godt hapse lige nu! Også selvom der er aftensmad om et kvarter 😀
God kombo!
Majken skriver
Ej, hvor ser de gode ud 🙂
Hvor stor en portion af bounty og karamel brugte du?
Anne au Chocolat skriver
Kære Fattigbloggeren
Jeg er også svært tilfreds 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne
Mange tak for en sød kommentar. Jeg kunne snildt spise to snitter nu 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Piske
Mange tak. De var meget lækre 🙂
Kram Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Majken
De var så gode! 🙂 Som jeg skriver brugte jeg ca. 200 g bountyfyld – og måske en 1/4 karamelfyld!
Kh Anne