I sidste uge var jeg på køkkenskolen i Tourrettes-sur-Loup for at assistere ved et af sæsonens sidste trøffelkurser. Sikke et kursus! Jeg har en stor og varm forkærlighed for den lille sorte knoldede tingest, hvis ekstraordinære smag og duft med ét kan tilføre almindelige retter som kartoffelmos og røræg det ekstra lille magiske touch, der gør hele forskellen.
Magien var til stede i køkkenet hele ugen, og jeg nød hvert sekund i trøflens selskab. Jeg lærte også, at den fungerer fuldstændigt fabelagtigt i rigelige mængder drysset over svamperisotto med små tern af græskar.
Jeg gør dette indlæg kort, da jeg skal have indhentet sidste uges pensum – man får ikke læst meget på en uge, der står i trøflens tegn. Til de trøffel-interesserede henviser jeg atter igen til min første madartikel nogensinde, som netop omhandler denne lille sorte sag, Tuber Melanosporum.
Slutteligt må jeg dog lige lave den søde kobling til overskriften og fortælle, hvor helt ubeskriveligt fantastisk vanilleis med trøffel smager. På nedenstående billede har den friskhøvlede trøffel netop ramt vanillecremen. Efter en kort omrøring og et par timers kølig hvilen er cremen klar til at blive kørt til is. Nam!
Kim skriver
Mmm…. trøffel… og det ser lækker ud i vanilleisen, lige før jeg bliver beruset af trøffellugt bare ved at se på dit billede.
Det lyder sjovt at være assistent på Tourettes-sur-Loup skolen, hvordan kom du til det… har du bare henvendte dig til dem?
Anne au Chocolat skriver
Det var en fortryllende vanillet trøffeloplevelse! 🙂
Jeg hjalp til på køkkenskolen et helt år fra 05 til 06, og så har jeg efterfølgende hjulpet til, når der har været brug for mig og når jeg har kunnet tage fri fra studiet. Bestemt en sjov og lærerig tid 🙂
Rasmus Dalsgaard skriver
Meget fascineret af den her opskrift. Har svært ved helt at forestille mig helt, hvordan det smager, men den må prøves. Er det nødvendigt med en ismaskine?
Og for øvrigt, skal vi ikke bytte links? 🙂
Rasmus
Anne au Chocolat skriver
Hej Rasmus,
Af en eller anden grund, er din kommentar havnet i spam. Sorry – det er der rettet op på nu! 🙂
Det er rimelig nødvendigt med en ismaskine, men ellers kunne man jo lave en trøffel-parfait!? 🙂
Jeg har linket til dig nu!
Kh Anne au Chocolat
Is damen skriver
Så bliver det vel ikke meget bedre! Jeg bliver nødt til at vide hvor man køber trøfler henne, og hvad de efterhånden ligger i af pris. Jeg troede slet ikke man skulle bruge så meget af trøflen for at give smag, men der er måske også forskel på hvilke trøfler man har fået fat i?
Anne au Chocolat skriver
Kære Is damen
Rigtige friske trøfler er svære at få i Danmark, men måske du kan være heldig at få dem i Løgismose eller Daniel Letz fra om en måneds tid, når trøffelsæsonen for alvor går i gang 🙂