E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Trøffel-vanilleis

1. marts 2010 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

P1030399

I sidste uge var jeg på køkkenskolen i Tourrettes-sur-Loup for at assistere ved et af sæsonens sidste trøffelkurser. Sikke et kursus! Jeg har en stor og varm forkærlighed for den lille sorte knoldede tingest, hvis ekstraordinære smag og duft med ét kan tilføre almindelige retter som kartoffelmos og røræg det ekstra lille magiske touch, der gør hele forskellen.

Magien var til stede i køkkenet hele ugen, og jeg nød hvert sekund i trøflens selskab. Jeg lærte også, at den fungerer fuldstændigt fabelagtigt i rigelige mængder drysset over svamperisotto med små tern af græskar.

Jeg gør dette indlæg kort, da jeg skal have indhentet sidste uges pensum – man får ikke læst meget på en uge, der står i trøflens tegn. Til de trøffel-interesserede henviser jeg atter igen til min første madartikel nogensinde, som netop omhandler denne lille sorte sag, Tuber Melanosporum.

Slutteligt må jeg dog lige lave den søde kobling til overskriften og fortælle, hvor helt ubeskriveligt fantastisk vanilleis med trøffel smager. På nedenstående billede har den friskhøvlede trøffel netop ramt vanillecremen. Efter en kort omrøring og et par timers kølig hvilen er cremen klar til at blive kørt til is. Nam!

P1030371

Skrevet i: Uncategorized Tags: is, trøffel, trøfler, vanille, vanilleis

Previous Post: « Fastelavnsbollens 1 2 3
Next Post: Karameller fra Nice »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kim skriver

    7. marts 2010 kl. 15:01

    Mmm…. trøffel… og det ser lækker ud i vanilleisen, lige før jeg bliver beruset af trøffellugt bare ved at se på dit billede.

    Det lyder sjovt at være assistent på Tourettes-sur-Loup skolen, hvordan kom du til det… har du bare henvendte dig til dem?

  2. Anne au Chocolat skriver

    9. marts 2010 kl. 12:39

    Det var en fortryllende vanillet trøffeloplevelse! 🙂

    Jeg hjalp til på køkkenskolen et helt år fra 05 til 06, og så har jeg efterfølgende hjulpet til, når der har været brug for mig og når jeg har kunnet tage fri fra studiet. Bestemt en sjov og lærerig tid 🙂

  3. Rasmus Dalsgaard skriver

    29. marts 2010 kl. 00:31

    Meget fascineret af den her opskrift. Har svært ved helt at forestille mig helt, hvordan det smager, men den må prøves. Er det nødvendigt med en ismaskine?

    Og for øvrigt, skal vi ikke bytte links? 🙂

    Rasmus

  4. Anne au Chocolat skriver

    14. maj 2010 kl. 09:55

    Hej Rasmus,
    Af en eller anden grund, er din kommentar havnet i spam. Sorry – det er der rettet op på nu! 🙂

    Det er rimelig nødvendigt med en ismaskine, men ellers kunne man jo lave en trøffel-parfait!? 🙂

    Jeg har linket til dig nu!

    Kh Anne au Chocolat

  5. Is damen skriver

    14. oktober 2011 kl. 12:18

    Så bliver det vel ikke meget bedre! Jeg bliver nødt til at vide hvor man køber trøfler henne, og hvad de efterhånden ligger i af pris. Jeg troede slet ikke man skulle bruge så meget af trøflen for at give smag, men der er måske også forskel på hvilke trøfler man har fået fat i?

  6. Anne au Chocolat skriver

    17. oktober 2011 kl. 19:43

    Kære Is damen
    Rigtige friske trøfler er svære at få i Danmark, men måske du kan være heldig at få dem i Løgismose eller Daniel Letz fra om en måneds tid, når trøffelsæsonen for alvor går i gang 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap