De fleste af jer har efterhånden luret, at min hverdag er meget sød og chokoladet. Sidste uge var imidlertid i en hel anden chokolade-liga, og jeg har sjældent (særligt hvis vi også tæller mandagens fabelagtige masterclass med Damian Allsop med) oplevet noget lignende. Der var chokolade en masse, og I kan tro, at jeg nød det til den store guldmedalje. Denne uge har jeg dog tænkt mig at skære lidt ned på indtaget, da jeg er ved at lade op til næste uge, hvor jeg tager til Paris i en håndfuld dage. Jeg har nemlig en hel liste med chokoladebutikker, jeg skal besøge i Paris. Jeg glæder mig bare ved tanken.
Indlægget kommer til at handle om nogle af de søde sager, jeg satte tænderne i i sidste uge før og under Chokoladefestivalen, som jo i år lykkeligvis bredte sig over to dage – dobbelt så meget chokolade til folket! På øverste billede ser I en kanel og kardemommet Krydret Kaffe, jeg drak på Estate Kaffebar i starten af ugen, og jeg fik naturligvis en carré Caraïbe serveret til. Den bliver man altid lige lidt ekstra glad af. Kaffen var i øvrigt et dejligt indslag midt i en kølig og blæsende dag.
Et par dage efter var jeg i Torvehallerne, hvor jeg mødtes med min veninde Elise, som arbejder på The Coffee Collective midt i madmekkaet. Vi havde en flødebolle-date. Elise ville nemlig gerne have, at jeg smagte A XOCOs lakridsflødebolle. Vi delte den og prøvede også nogle af de andre, og jeg må sige, at lakridsflødebollen helt klart var det største hit. Skummet inden i sad lige i skabet – dejligt lakridset, hvis man kan sige det. Og med en sprød kiksebund, som også smagte af lakrids. Og så er kombinationen af lakrids og hvid chokolade jo efterhånden blevet til et uadskilleligt gammelt ægtepar – på den gode måde! Har I smagt den ?
På Chokoladefestivalen blev jeg mødt af så mange lækre ting, at jeg næsten ikke ved, hvor jeg skal starte eller slutte. Jeg nåede langt fra at smage det hele og fik heller ikke taget billeder af alt det, jeg gerne ville. Og jeg vil i den forbindelse gerne rette en særlig ros til de fabelagtige is fra Svaneke Is og Xocolatls karamelæg, som jeg desværre begge havde spist, inden jeg nåede at tænde for kameraet. Nogle gange ødelægges den umiddelbare vilde nydelse også af, at man skal knipse billeder.
Til gengæld nåede jeg at tage billeder af Friis-Holms skønne Dark Milk, som har en helt særlig plads i mit chokoladehjerte, og som jeg selvfølgelig også fik købt med hjem sammen med nogle af de andre Friis-Holm plader. De skal nydes i godt selskab ved en særlig lejlighed. Mikkel som producerer Friis-Holm chokoladen er så stjernesej og en kæmpe chokolade-inspirationskilde. Jeg holder meget af at tale chokolade med ham og gør det, hver gang jeg har mulighed for det.
På billedet ovenfor ser I nogle af Damian Allsops søde mesterværker. Jeg smagte både hans vandganacher på festivalen og mandags til hans masterclass (som jeg laver et separat indlæg om) og så købte jeg også hans pure collection med hjem og glæder mig til at smage den – en gang efter Paris. Den fine runde og let kantede chokolade nedenunder er en af Damians clouds, som jeg tidligere har beskrevet i dette indlæg. Meget interessant chokolade med en ret stort underholdningsværdi i konsistensen alene. Smagen var også fremragende, men vandganacherne gav mig nu den største “wauw”-oplevelse.
De sidste tre billeder viser nogle af de søde indslag fra min kære kollega Lizas demo på Chokoladefestivalen. Hun lavede inspirerende desserter til foråret og sommeren, der jo snart kommer. Denne lille søde sag var bagte stykker af rabarber, hvid Ivoire chokoladecreme og karamelliseret Ivoire. Det smagte himmelsk på den sommeragtige måde : )
Kære søde læsere, hvor tit spiser I egentlig chokolade ? Kan jeg lokke det ud af jer ? : )
Morten skriver
Ca. 1 gang pr. uge…jeg er egentlig ikke supervild med chokolade, men en god mørk sag er fin fra tid til anden.
Kathrine Susan Thermann Forster skriver
Hej Anne
Jeg spiser stort set chokolade hver dag. Prøver at holde mig til den mørke til hverdag, lykkes dog ikke altid 😉 Ellers er min store nydelse lige nu mørk chokolade med lakrids, som der ryger rimelig meget ned af, og ja, også til hverdag. Ved ikke hvad jeg skulle gøre uden chokolade 🙂
Kh Kathrine
Rikke Toft Nielsen skriver
Hej Anne.
Herhjemme spiser vi ca. 1 lille stykke chokolade om dagen. Det er til kaffen om eftermiddagen, når både vores børn og vi er kommet hjem. Det er en lille hyggelig samlingstid, hvor vores motto er: Lidt men GODT.
Jennie Sejr skriver
HVER dag! – som regel bare et lille stykke mørk chokolade…og er der ikke noget med at det holder lægen væk? 🙂
Christine skriver
De flødeboller ser fantastiske ud! Jeg har en stor, stor forkærlighed for chokolade af enhver art, men desværre er jeg kommet i den situation, at jeg i en periode på 3 måneder (helst) skal undgå alle slags mælkeprodukter, da jeg skal have testet, om jeg er allergisk overfor laktose. Det betyder også, at de mørke chokoladetyper, der indeholder “spor af mælk” er en farlig ven at have! Jeg er i krise, kan du nok forstå. Har du nogle forslag til (forholdsvis billig) chokolade, der ikke indeholder mælk eller spor af samme?
Derudover vil jeg høre dig ad angående de chokoladebutikker i Paris, du snakker om? Jeg tager nemlig også til Paris bare først om to uger 🙂
Dejlig blog med et skønt tema!
Nicolai skriver
Jeg har stortset altid mellem 1 og 3 kg Valrhona liggende, men for disciplinens skyld er det nødvendigt at holde igen til hverdag, så det blir mest brugt til desserter og kager. Jeg har netop færdiggjort en omgang Manjari og får 3 kg Caraïbe imorgen 🙂 Den er jeg meget spændt på. Jeg vil umiddelbart sige at jeg spiser chokolade én gang om ugen. Men så kan der også sagtens ryge mellem 200 og 400 g i en opskrift. Man lever kun én gang.
Anne skriver
Næsten hver dag (ikke super godt for de sidste kilo der skal ryge, men hva pokker – it’s chocolat? 🙂 )
Jeg spiser helst mørkt chokolade, gerne med lakrids, og så skal det helst være af ordenlig kvalitet. Spiser bare ikke det billige lyse chokolade, det er livet for kort til. 🙂
Benedikte Capion skriver
Sikke en lækker chokoladet uge!
M skriver
Stort set hver dag – Jeg er så heldig at arbejde i Summerbird, man skal jo vide hvad man sælger 😉
Sofie skriver
Hver dag! Faktisk to gange om dagen: enten efter frokost eller til eftermiddagsteen og altid efter aftensmaden. Som regel mørk chokolade (lige for tiden en variant med chili)
Tak for en skøn, inspirererende og lidt farlig blog!
Tanja skriver
Kære Anne,
det er lækkert indlæg. Jeg er så fascineret af chokoladen og dens vidunderlige verden.
Jeg spiser som regel chokolade 2 gange om gange, et stykke efter frokost og et stykke efter aftensmaden. Dog spiser jeg kun et enkelt stykke, når jeg har fået kage og eftermiddagen!
I weekenden bagte jeg Meyers gulerodskage med en ordentlig omgang flødeost topping – den var virkelig god!!
Sabrina skriver
Hver dag 2 stykker 70 % god kvalitetschokolade uhmm..
Camilla skriver
Kunne man få opskriften på den skønne dessert med bagte rabarber, chokoladecreme og karamelliseret hvid Valrhona? Det ser SÅ indbydende, lækkert og forårsagtigt ud (-:
Anne au Chocolat skriver
Kære Morten
Hvilken chokolade spiser du så den ene gang om ugen ? 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Kathrine
Mørk chokolade og lakrids lyder dejligt – hvilken chokolade er det ?
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Rikke
Det lyder som livsnydelse lige som jeg kan lide det 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Jennie
Jo, jeg er i hvert fald selv af den overbevisning 😉
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Christine
Sikke da en trist periode uden chokolade! Men hvis du kan spise det på den anden side, er det vel ok ! 🙂
Jeg skal nok melde tilbage med chokoladebutikker i Paris.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Nicolai
Hurra hvor lyder det godt 🙂
Længe leve 3 kg chokolader !
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne
Nu taler du også om mørk chokolade med lakrids. Hvilken spiser du? 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Benedikte
Ja det var ret så rart 😉
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære M
Det er jo lige det! Dejligt arbejde du har 😉
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Sofie
Sådan! Det lyder godt med chokolade flere gange dagligt 😉
Hvilken chili-chokolade spiser du ?
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Tanja
Dejligt at du også nyder chokoladens magiske univers flere gange om dagen!
Og hvor lyder det skønt med gulerodskage 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Sabrina
Yes hvor lyder det godt 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Camilla
Jeg har lige spurgt Liza i dag og du skal nok få opskriften 🙂
Kh Anne
PandekagePiraten skriver
Jeg har efterhånden prøvet chokolade/lakrids-kombinationen en del gange, og jeg synes ikke rigtig det spiller for mig :/
Jeg er vist den eneste der ikke er med på lakridsmoden 😛
Tanja (The Artistic Hideout) skriver
Jeg spiser chokolade max. 1 gang om ugen, hvad jeg kan se, at jeg ikke er ene om 🙂 Chokolade overtrukne rosiner er en guilty pleasure og derudover er jeg ret glad for Lindts mørke chili chokolade 🙂 Den er også et hit i sprøde, hjemmebagte cookies.
Sikke en fin blog du har her!
Anne au Chocolat skriver
Kære Tanja
Tak skal du have 🙂
Chokolade overtrukne rosiner er nemlig lækkert!
Kh Anne