Da vi var i Delhi i sidste uge, fik min bror og jeg serveret en super lækker valnøddetærte og til den en lige så skøn vanilleis med små stykker af hakkede tørrede figner i. Det var lidt af en øjenåbner for mig, og noget jeg havde lyst til at prøve selv at gøre – altså at putte tørrede figner i is. Eftersom vi var i kulfiens land, faldt valget i Chennai på at lave en mangokulfi med kardemomme for at kunne putte små stykker af tørrede figner i. Så vidt jeg ved, er det ikke normalt at smage en mangokulfi til med kardemomme, men jeg gjorde det, fordi jeg er vild med den indiske kardemommes smag i kulfi. Og det var et kæmpe hit – mangoens søde og modne syrlighed passede fint til kardemommens krydrede varme. Jeg elsker kulfiens seje og cremede konsistens, som i særlighed skyldes den kondenserede mælk, som er en vigtig ingrediens. Et andet plus ved kulfi er, at man ikke behøver en ismaskine. Den fryser fint på egen hånd, og ekstra godt hvis man lige rører i den et par gange undervejs, men mere behøves heller ikke!
Fignerne gav kulfien kant og noget at tygge i, men de kan sagtens udelades, blev vi faktisk enige om, da vi spiste den. Til gengæld er det ret vigtigt at pynte den med smukke sprøde pistacier – synes jeg : )
Har I sat tænderne i en kulfi før ?
Til kulfien brugte jeg:
80 ml piskefløde
200 g kondenseret mælk (1/2 dåse)
100 ml mango, pureret
1/3 tsk kardemomme
75 g tørrede figner, finthakket
pistacier til pynt
Vend flødeskummet med den kondenserede mælk og mangopureen og rør rundt indtil blandingen er homogen. Tilsæt dernæst kardemommen og fignerne. Frys kulfien i en skål og rør gerne lidt i den undervejs.
Resten af den kondenserede mælk brugte jeg til at kreere en lækker halwa, som kommer på bloggen om et par dage : )
Benedikte Capion skriver
Kulfi er noget jeg har aldrig har smagt, ej heller hørt om – men det lyder vist som en fejl, for nøj, hvor ser det lækkert ud og lyder enormt delikat. Smagen af mango i alt, hvad der er koldt eller minder om en isdessert, er bare så godt. Jeg elsker tørrede figner, så kunne også selv forestille mig, at det var en lækker tilføjelse i vanilleis!!
Den kulfi dér… Må i hvert fald på et tidspunkt prøve at sætte tænderne i sådan én 😉
Elisabeth Heimdal skriver
Jeg har smagt kulfi på indisk restaurant i Hong Kong. Men skal der ikke safran i? Jeg troede det var det den gule farve kom fra. Jeg undgår æg, og synes det er skønt med en opskrift på is uden. Køber du frisk mango som du laver puré af, eller køber du puré?
Piskeriset skriver
Velkommen hjem! Nej desværre ikke – havde sat næsen op efter det, sidste gang jeg var på indisk restaurant, men de havde ikke mere den aften… det kan være, jeg bare skal lave det selv på et tidspunkt 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Benedikte
Det er jo en super simpel dessert, så du kan jo bare selv prøve at lave den 🙂
Kh Anne
micha lynnerup skriver
hej Anne,
Jeg skal holde en fest med indisk tema, og skal i den forbindelse lave en dessert til 30 personer. Jeg syntes at din Halwa samt kulfi lyder rigtig lækkert, og overskueligt. Det jeg vil spørge om er, om Halwa kan laves dagen før, og så varmes lidt op inden servering? Og er det mango pure der skal bruges eller frisk mango?
Med venlig hilsen
Micha
Anne au Chocolat skriver
Kære Micha
Du kan sagtens lave mangohalwaen dagen før! Og så vidt jeg husker kan du både bruge frisk mango og mangopuré!
Sejt med indisk tema. God fornøjelse 🙂
Kh Anne
Mathilde skriver
Hej Anne!
Hammer lækker dessert – mmmmm!!
Hvor mange personer er der til i denne opskrift?
Kh. Mathilde
Anne au Chocolat skriver
Kære Mathilde
2-4 personer alt efter hvor meget man kan spise 😉
Kh Anne
Signe skriver
Er det nødder med eller uden salt?
Anne au Chocolat skriver
Kære Signe,
Du kan bruge begge dele!
Kh Anne
Mette skriver
Hej hej 🙂
Har du et forslag til hvordan den skal laves, hvis jeg vil lave den som en pistacie kulfi? 🙂