E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Blondies med lime og hindbær

16. august 2013 af Anne au Chocolat 61 kommentarer

blondies                                                                                                                                                   Foto: Line Thit Klein

Smagskombinationen af hvid chokolade og hindbær er en klassiker, og den bliver ikke mindre fortryllende af at havne i blondies sammen med limeskal og mandler. Disse sødmefulde blondies med et syrligt snert af sommer har jeg lavet til ALT for damerne, og den blev fotograferet af Line Thit Klein. Måske de skal være jeres weekend godbid? 🙂

Blondies med lime og hindbær
8-10 personer

200 g smør
200 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona, hakket
3 æg
175 g sukker
125 g mel
1/4 tsk salt
100 g mandler, hakket
100 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona, hakket
1 øko lime, reven skal af
150 g hindbær

Smelt smørret i en gryde. Smelt 200 g hvid chokolade over vandbad. Pisk æg, sukker, mel og salt sammen i en skål til en let og luftig konsistens. Vend smør og chokolade i dejen. Tilsæt mandler, den resterende hvide chokolade og limeskal. Hæld dejen i en kvadratisk form (ca. 22 cm x 22 cm) foret med bagepapir og tryk forsigtigt hindbærrene ned i dejen. Bag kagen ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter.

Husk at blondies helst skal bages dagen før, så de “sætter sig” ordentlig! God fornøjelse.

Skrevet i: Kager Tags: ALT for damerne, blondies, hindbær, hvid chokolade, ivoire, lime, line thit klein, mandler, valrhona

Previous Post: « Karamelliseret mælkechokolade – et sødt eksperiment og en ny smagsoplevelse
Next Post: Kaffe- og chokolade(kage)smagning til Copenhagen Cooking »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sarah Lynge skriver

    29. februar 2016 kl. 11:04

    Hej Anne.
    Jeg vil prøve at bage kagerne ved en 15 tiden i dag, men ville jeg godt kunne bruge dem i aften, eller skal de helst stå 1 dag over?

  2. K skriver

    14. januar 2017 kl. 23:07

    Hej Anne,

    Mums en super lækker kage! Tak for opskriften.
    Jeg har bare desværre det samme problem som andre før har kommenteret – at jeg ikke kan få den til at sætte sig 100%. Den er blevet lækker og chewy hele vejen rundt i kanten, men i midten er den ret flydende.

    Efter kagen var svalet har jeg haft den i køleskabet. Jeg turde ikke bage den mere, da den var blevet godt gylden i bunden efter de 40min.

    Har du nogen foreslag til hvordan problemet kan løses næste gang jeg bager den?

    //K

  3. Anne au Chocolat skriver

    16. januar 2017 kl. 08:46

    Kære K,
    Det var da ærgeligt!
    Jeg vil prøve at bage den igen selv og teste. Men måske den skal bages ved lavere temperatur i lidt længere tid. Jeg justerer lige opskriften lidt.
    Kh Anne

  4. Stine skriver

    1. april 2017 kl. 17:57

    Hej Anne

    Har du justeret i opskriften? Jeg tænker i forhold til bagetid og varme?

    Min kæreste kan ikke tåle mandler, kan jeg undlade dem eller bør jeg bage en anden kage?

    Vh
    Stine

  5. Anne au Chocolat skriver

    3. april 2017 kl. 09:57

    Kære Stine,
    Det mener jeg ikke, at jeg har 🙂
    Undlad mandlerne – kagen er meget lækker uden!
    Kh Anne

  6. Marianne skriver

    19. april 2018 kl. 06:57

    Hej Anne
    Nu kan jeg se at der er flere der har haft problemer med at få den færdig i midten, så nu bliver jeg lidt i tvivl om hvordan jeg skal vurdere om den er færdig nu når jeg skal bage i aften. Jeg plejer at stille en kødnål i, og hvis der hænger noget fast så skal den have lidt mere. Gælder denne metode også for denne kage, eller vil den så ende med at blive for tør/overbagt?

  7. Caroline skriver

    24. november 2019 kl. 09:29

    Hej Anne,
    Jeg har bagt din anden blondie, den med appelsinskal og mandler, og den blev rigtig fin. Kan jeg bruge samme bagetid på denne, eller skal den have længere pga hindbærene?

  8. Anne au Chocolat skriver

    24. november 2019 kl. 14:30

    Kære Caroline,
    Den skal have længere tid ja pga. hindbærrene!

  9. louise mette nielsen skriver

    20. april 2020 kl. 10:43

    hej Anne.
    jeg har tænkt mig at prøve at lave den her kage Blondies med lime og hindbær til min fødselsdag.

    jeg er i tvivl om din opskrift, der står at jeg skal have 200g hvid chokolade og 100g hvid chokolade.

    Kan se at de 200g skal smeltes over vandbad. og står der at den resterede hvide chokolade skal tilsættes ,er det så de 100g hvide chokolade?

    MVH Louise Nielsen.

  10. Anne au Chocolat skriver

    21. april 2020 kl. 17:29

    Kære Louise,
    Ja det er korrekt forstået 🙂
    Ingrediensernes rækkefølge følger fremgangsmåden!
    Kh Anne

« Ældre kommentarer

Trackbacks

  1. Guide til nem bryllupskage - The Food Club siger:
    6. august 2017 kl. 11:55

    […] Hvid brownie – opskriften er fra Anne Au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap