Når man erstatter gulerødderne i gulerodskagen med rødbeder, får man en svampet rødbedekage, som byder på den fineste farve og frækkeste smag.
Jeg har pyntet den med silkeblød mælkechokolade cremeux til overs fra denne kage. Den resterende cremeux forblev i sprøjteposen med tyllen og kom i fryseren i en lufttæt beholder. Jeg lod den optø på køl natten over og pyntede kagen med den i går formiddags. Så smart! Kagen fik også farvefint og knasende friske selskab af røde granatæblekerner, usaltede pistacier, lidt chokoladeperler og frysetørrede hindbær.
Jeg serverede den for min dejlige mand i anledningen af vores tre års bryllupsdag i går. Han kvitterede med blomster og sushi ♥ Begge drenge faldt i søvn inden kl.19, så vi kunne nyde lidt voksentid og spise sushien bare os to. Så hyggeligt.
Vores søde næsten-naboer Anne-Kristine og Anders og deres tre skønne unger fik også en del af kagen. Den vakte glæde allevegne. A-K sendte et billede af sin yngste Dagmar på lige knap to år med en bid kage i munden sammen med ordene “Dagmar er kæmpe fan“. Virkelig sødt!
Hvis man hellere vil forkæle rødbedekagen med en flødeostecreme, kan man bruge denne her eller denne her flødeostecreme med hvid chokolade.
Den super simple kage kan snildt bages dagen før servering og holder sig frisk længe. Opbevar den ved stuetemperatur, indtil den har fået topping på .
Rødbedekage med mælkechokolade cremeux
10 personer
200 g rødbede, skrællet og groftrevet
1 dl smagsneutral olie, fx solsikkeolie
2 æg
300 g brun farin (yes det er den korrekte mængde)
140 g mel
1 tsk bagepulver
1,5 tsk stødt kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt
Mælkechokolade cremeux find opskriften her
Pynt:
Granatæblekerner
Pistacienødder
Chokoladeperler
Frysetørret hindbær
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Rør alle ingredienser sammen i en skål. Hæld kagedejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i 45-50 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind eller kniv, om kagen er færdigbagt. Køl kagen helt af i formen.
Fordel mælkechokolade cremeuxen på kagen med en stjernetylle eller smør den ud på kagen. Fordel pynten på. Server straks eller sæt på køl til servering.
Skriv et svar