For to dage siden fyldte min blog syv år. SYV år. Smag lige på de ord… det er alligevel en del tid! Jeg glemmer fødselsdagen hvert år. Måske det hænger sammen med, at fødselsdagen falder samme dag som Sankt Hans Aften. Dagen efter plejer jeg at huske på den. Det gjorde jeg også i går, og så jeg bagte denne sommerlige mandelsøde tærte med friske abrikoser og ribs. Jeg kom i tanke om denne abrikoskage med frangipane og byggede videre på den. De syrlige ribs og den sprøde mørdej er virkelig prikken over i’et, og denne tærtes fantastiske smag får englene til at synge!
Frangipanetærte med abrikos og ribs
8 personer
Mørdej:
100 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
75 g smør, koldt
1 tsk vand
Frangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel
2 æg
Til topping:
4 friske abrikoser
40 g ribs
15 g mandelflager (eller hakkede mandler)
Lidt flormelis
Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i tynde skiver og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner “revet parmesan”. Saml dejen med vand. Dæk dejen til og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og kom den i tærteformen (20 cm i diameter). Alternativt kan dejen trykkes ud i formen med fingrene.
Frangipane:
Pisk smør og sukker godt sammen, vend mandelmelet i og tilsæt æggene et ad gangen. Fordel mandelcremen på mørdejsbunden.
Topping:
Halvér abrikoserne og læg dem ned i mandelcremen med skindet ned af. Fordel ribs og mandelflager på toppen og bag tærten i ovnen ved 175 grader i 25-30 minutter, til den er fint gylden.
Lad tærten køle lidt af inden servering og drys med lidt flormelis. Den kan snildt nydes med flødeskum eller en fuldfed creme fraiche.
Meta / Fundamentalchocolate.wordpress.com skriver
Uh – Den ser lækker ud! abrikoser og ribs kan jeg også forestille mig er godt sammen!
Anne au Chocolat skriver
Tusind tak for din søde kommentar 🙂
Kh Anne
Anne-Mette skriver
Uhm, jeg kan fornemme smagen blot ved at læse din opskrift. Hvis jeg er hurtigere end solsort parret i haven, kan jeg måske få lidt ribs til tærten, inden parret har spist alle bær ;-).
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne-Mette,
Ih det lyder som et sødt solsorte-par! Håber det lykkes dig at få fingrene i nogle af ribsene 🙂
Kh Anne
Anne-Mette skriver
Hej Anne.
Jeg fik lov til at plukke lidt ribs i dag af fru Solsort. Tærten smager himmelsk.
I går lavede jeg din Koldskålspannacotta fra Irmas Krydderiet ….uhm, en lækker, frisk dessert, som vil blive serveret for gæster.
Tak for dejlige opskrifter og inspiration.
Kh Anne-Mette
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne-Mette
Det er jeg så glad for at høre 🙂
Rigtig god sommer til dig!
Kh Anne
Kamilla skriver
Hej Anne
Nu er det jo ikke lige sommersæson mere, mon tærten kan laves med blommer og brombær, eller tror du de vil safte for meget??
Kh Kamilla
Anne au Chocolat skriver
Kære Kamilla,
Jeg er sikker på, at begge dele ville være super godt. Men nok hver for sig ik? Altså en blommetærte og en brombærtærte 🙂
God aften.
Kh Anne