Jeg er kæmpe fan af Valrhonas Inspiration Passion chokolade, som jeg blandt andet har skrevet om før lige her. Den har den lækreste intense smag af passionsfrugt og masser af syrlig sødme, som også kommer smukt til udtryk i denne glutenfri konfektagtige kage, som helst skal bages dagen før servering eller i hvert fald i så god tid, at den når på køl i en håndfuld timer, så den kan sætte sig. Jeg har pyntet med flormelis, marengskys, crumbleknas, chokoladeperler og skovsyre, som er fint for øjet og byder på knasende modspil i flere former. Kagen holder sig saftig og dejlig i mange dage, men hvis den skal serveres for gæster ad flere omgange, vil jeg anbefale at pynte med nye marengs og crumbleknas lige inden servering for at bevare den knasende sprødhed. Jeg har næsten altid små marengs og crumbleknas stående i små bokse til at pynte kager med.
Man kunne også pynte kagen med en chokoladeganache.
Inspiration Passion er i øvrigt genial til fyldte chokolader her i juletiden – og jeg glæder mig til at lege med den i konfektkreationer også. Jeg tænker, at den vil sikre eksta mange “wow”, “ih” og “åh” af begejstring, når man ser den fine gule farve og ikke mindst sætter tænderne i den.
Konfektkage med Inspiration Passion
200 g smør
200 g Inspiration Passion (reklamelink)
4 æg
160 g sukker
200 g mandelmel
1 nip salt
Pynt:
Flormelis
Små marengs
Crumbleknas
Chokoladeperler (reklamelink)
Rød skovsyre
Passionskagebund:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Smelt smør i en gryde. Finthak Inspiration Passion chokoladen. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen af. Pisk æg, sukker og salt til let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt blandingen af chokolade og smør til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend mandelmel i. Hæld dejen i en rund springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 50-60 minutter. Dæk springformen med sølvpapir de sidste 30 minutter for at undgå, at kagen bliver for mørk. Køl kagen helt af.
solveig skriver
Åh det ser bare fantastisk ut. Og takk for linket til chokoladen, jeg løber og køber!
Anne au Chocolat skriver
Kære Solveig
tak 🙂
Karl skriver
Looks delicious
Michael Madsen skriver
Hvad er størrelsen på springformen .
Anne au Chocolat skriver
Kære Michael,
Jeg beklager det sene svar. Det står i opskriften allerede 🙂
Michael skriver
Mandelmel,, kan man selv ave det af mandler?
Anne au Chocolat skriver
Kære Michael
Ja det kan du tro!