E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Lagkage med hindbær og chokoladekagecreme

5. april 2018 af Anne au Chocolat 7 kommentarer


Min morfar elsker kage til kaffen, og i eftermiddags serverede jeg denne lagkage for ham og hans veninde Irene, da de var besøg. Ret simpel men helt perfekt. Svampede og lette lagkagebunde, syrligt sød hindbærcoulis med vanilje og et tvist af citron, flere friske hindbær samt hovedrolleindehaveren i lagkagen: det genialt lækre chokoladefyld lavet af chokoladekagecreme vendt med letpisket flødeskum. Plus en masse dejlig “krymmel” på toppen.

I går aftes bagte jeg lagkagebundene, lavede hindbærcoulisen og chokoladekagecremen, så lagkagen blot skulle samles i dag.

I øvrigt kan jeg vist roligt sige, at lagkagen begejstrede vores søde gæster – og resten af bordet.

Lagkage med hindbær og chokoladekagecreme
12 personer

Lagkagebunde:
4 æg, stuetempererede
150 g sukker, gerne Bagesukker
150 g mel
1 tsk bagepulver

Hindbærcoulis:
225 g hindbær, friske eller frosne
100 g sukker
Korn af 1/2 vaniljestang
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Chokoladekagecreme:
70 g god mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
265 ml sødmælk
22 g maizena
75 g sukker
3 æggeblommer (lav gerne marengs af hviderne eller brug pasteuriserede)

Øvrigt:
3 dl piskefløde
2 bakker friske hindbær, skyllede
Glasur
Chokoladeperler (reklamelink)
Marengs
Crumbleknas
Salade de fleurs fra Mill&Mortar

Bageform:
Springform 24 cm (reklamelink)

Lagkagebunde:
Beklæd bunden af en springform (24 cm i diameter) med bagepapir og smør siderne med smør. Tænd ovnen for 190 grader varmluft. Pisk de stuetempererede æg og sukker til en let og meget luftig æggesnaps. Det tager minimum 5 minutter, så det er smart at bruge en røremaskine, hvis man har sådan én. Sigt mel og bagepulveret ned i æggesnapsen, og vend det hele forsigtigt rundt uden at slå for meget luft ud af kagedejen. Hæld dejen i springformen og bag i ca. 25 minutter i ovnen. Tag kagen ud, og lad den køle af på en rist i ca. 30 minutter. Tag den ud af formen og vend kagen på hovedet, så bund bliver til top. Lad kagen køle helt af og brug derefter en savtakket kniv til at dele bunden i tre. Læg et stykke bagepapir mellem hver lagkagebund og dæk dem til med husholdningsfilm, hvis de laves dagen før og ellers ikke skal lægges sammen til lagkage med det samme.

Chokoladekagecreme:
Hak chokoladen ultrafint. Varm mælken op til kogepunktet og tag gryden af varmen. Tilsæt straks chokoladen, og lad det stå i 2 minutter. Rør derefter rundt (gerne med et piskeris), indtil chokoladen er helt smeltet. Kom æggeblommer, sukker og maizena i en skål. Pisk det hele godt sammen til en luftig konsistens. Hæld den varme chokolademælk over i æggemassen, og pisk godt imens. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af. Dæk med film og sæt den på køl.

Hindbærcoulis:
Varm hindbær, sukker, vaniljekorn og citronskal op til kogepunktet i en gryde, og lad det småkoge i 2-3 minutter. Tag gryden af varmen og køl hindbærcoulisen af. Opbevar den på køl, til den skal bruges.

Samling af lagkagen:
Kom første lagkagebund på et fad og smør halvdelen af hindbærcoulisen ud på bunden. Pisk chokoladekagecremen op med en elpisker, så den bliver dejligt cremet igen. Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den forsigtigt i chokoladekagecremen. Fordel halvdelen af chokoladecremen på bunden med hindbærcoulis. Kom næste lagkagebund på. Fordel resten af hindbærcoulisen på samt resten af chokoladecremen. Fordel en god håndfuld hindbær ovenpå. Kom sidste lagkagebund på toppen. Pynt med glasur, resten af hindbærrene, crumbleknas, marens, chokoladeperler – eller hvad I har lyst til ♥

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Stikkelsbærtrifli
Next Post: Tærte med peanut frangipane, cremeux og mangopuré »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    10. maj 2018 kl. 13:54

    Hej Anne. Denne kage ser så utrolig lækker ud, at jeg overvejer at bage den, når jeg skal fejre fødselsdag i weekenden. Min kæreste er dog laktoseintolerant, så hvad vil du anbefale at skifte sødmælken ud med i chokoladecremen? Eller vil du i så fald anbefale en anden opskrift fx den chokoladecreme du lavde til den anden lagkage, du lagde op for nylig? Hilsen Mette

  2. Therese skriver

    10. august 2018 kl. 19:01

    Vil den være god med brombær i stedet for hindbær? Har fryseren fuld ?

  3. Anne au Chocolat skriver

    12. august 2018 kl. 19:18

    Kære Therese,
    Super god idé med brombær – det vil jeg selv prøve også 🙂

  4. Mette skriver

    20. oktober 2018 kl. 08:50

    Hej,
    Først og fremmest tak for alle de lækre opskrifter.

    Kan man lave hindbærcoulis og chokoladecremen dagen inden? Og så piske den på flødeskum på dagen?

    Mvh Mette

  5. Mette skriver

    20. oktober 2018 kl. 23:28

    Ups, læste opskriften igen – og har fået svaret 🙂 bare se bort fra mit forrige spørgsmål. God weekend!

  6. Anne au Chocolat skriver

    23. oktober 2018 kl. 09:03

    Kære Mette,
    Godt at du fik svar 🙂
    Kh Anne

  7. Maria skriver

    17. februar 2022 kl. 13:54

    Så lækre kager du laver.
    Når man ganger en opskrift op pga større form eller 2 kager. Hvad så med bagepulver? Det skal man vel ikke bare gange op vel?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap