E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kære grå regnvejr – giv mig en Mochaccino fra Estate Kaffebar, tak!

3. januar 2012 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

Vejret er mildest talt modbydeligt i dag. Sådan et gråt og regnfuldt blæsende vejr hvor det eneste man har lyst til er at blive indendøre og kigge på vinduets mange regndråber. Heldigvis gør jeg også det i skrivende stund, hvor jeg er kommet hjem fra arbejde.
Jeg elsker altså at hænge ud i min lejlighed, når det regner, men lige i dag ville jeg hellere være på Estate Kaffebar på Gl. Kongevej 1. Jeg drømmer mig nemlig lige tilbage til den Mochaccino, jeg fik dér for ikke så længe siden.
Som jeg vist har fortalt jer før, er jeg normalt kun til sort kaffe. En sjælden gang i mellem drikker jeg også en cappuccino, men der er kun to – okay nu tre – steder i byen, hvor jeg har lyst til det. Og jeg kunne ALDRIG finde på at putte noget som helst sødt i min kaffe. De søde sager bør serveres til kaffen! Derfor burde det forekomme jer en smule besynderligt – det er det vist også lidt – at jeg lige nu savler ved tanken om en Mochaccino bestående af varm chokolade, espresso og kanel (stødt og -sirup).
Men kombinationen af varm Valrhona Celaya chokolade, espresso shots og kanel er faktisk ret skøn, og byder på en dejlig, nuanceret fyldig og rund chokolade-smagsoplevelse. Og så forærer kanel’en denne drik en smuk, rødlig brun og meget indbydende farve.

Derudover er jeg sikker på, at Mochaccino’en ville tilføre ekstra energi og varme til min krop lige nu, hvilket jeg godt kunne trænge til.

Hvad forkæler I jer selv med, når vejret er så trist? : )

Skrevet i: Uncategorized Tags: Celaya, Estate Coffee, Estate Kaffebar, kanel, Mochaccino, valrhona, Varm chokolade

Previous Post: « Årets sidste dessert – chokolademousse à la Valrhona
Next Post: Da jeg mødte jordbærtræet for første gang i Frankrig og i Spanien »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Christiane skriver

    3. januar 2012 kl. 15:05

    God, varm kakao synes jeg, er det bedste, når vejret er så trist. Dertil lækker chokolade. Te kan også gøre det.

    Vejret i dag indbyder rigtig til hygge, og jeg tror, at jeg vil finde lidt rester af julens slik frem og hygge mig med det.

  2. Frederik Kreutzer skriver

    3. januar 2012 kl. 15:23

    Altså Anne, du kan jo skrive så man får lyst til denne syndige kombination af sødt og kaffe. Normalt er jeg også på “rent sort” holdet, men du frister alligevel lidt. Tror dog alligevel at løsningen bliver at køre hjem og brygge en god stærk kande stempel kaffe med friske bønner fra Espressos ( http://espressos.dk/velkommen.htm ) og så god chokolade inde fra A Xoco. Det kan forhåbentlig bringe varmen ud i de yderste led.

    Godt nytår til dig og god grå vinter.

    Frederik

  3. Sacha skriver

    3. januar 2012 kl. 16:01

    Jeg har i dag på kontoret siddet og stirret ud på blæsten/regnen og drømt om (hjemmelavet) varm kakao med flødeskum – syndigt, men godt.

    Ku’ godt hoppe på det når jeg lander hjemme hos mig selv her til aften (sidder pt. i et tog)

  4. Tanja skriver

    3. januar 2012 kl. 17:28

    Anne, jeg har brugt dagens overspringshandling i eksamensperioden på at bage dine bananmuffins med chokolade og valnødder. Chokoladen har jeg importeret fra Schweiz, en 60% chokolade med bourbon vanilje – simpelthen lækker!
    De blev serveret til en god kop Finca Vista Hermosa kaffe.

    God regnvejrsdag til dig!

  5. Nanna Planck Drost-Nissen skriver

    3. januar 2012 kl. 17:41

    Kære Anne….Jeg er så heldig at dagen startede med en morgen hvor arbejdsskoene kom på (løb) og på den måde har fået frisk luft…Ruske…regnvejret var en god anledning til sofaen på ryggen med en god bog i hånden….juleteen fra Harry inden for rækkevidde og skålen med chokoladen fra julens gæstebud….Det vigtigste med vejret er at gå ind i det og lade sig flyde med….egentlig kunne jeg ligeså godt have været i kastastrofetøjet (regntøjet som min mand ikke synes er så klædeligt) og været ude og juble over naturens kraft……Heldigvis veksler vores klima så meget ……. pludselig er solen her igen for at pleje os og fuglene synger sig ind i vores hjerter!!! Hm…din kaffe ser ret fristende ud……

  6. Ann-Christine skriver

    3. januar 2012 kl. 22:04

    Kære Anne,
    Nøj hvor det frister med sådan en skøn kop. Den må jeg vist prøve en af de nærmeste dage – kunne vist bare i sig selv få mig i et strålende humør, selv i trist gråt storm og regn
    Kh AC

  7. Emilia skriver

    4. januar 2012 kl. 21:19

    Hej Anne,

    Sikke et dejligt billede af en skoen kop kaffe med dejlig chokolade og varmende kanel. Her i Brasilien er det slet ikke vejr til vinterens hyggedrikke ala varm chokolade og mokkachino, og de drikker naesten kun sort kaffe, dvs espresso her. Men naar jeg kommer paa besoeg til Danmark naeste sommer skal jeg da helt sikkert ind paa Estate og smage saadan en 😉
    Men dit indslag mindede mig om at jeg har en plade single estat Porcelana 2011 fra Valrhona liggende og som jeg saa aabnede igaar aftes og spiste lidt af sammen med en god kop espresso 🙂 mens jeg lige kunne nyde den sidste aftensol paa vores altan. Den smagte SAA dejlig, rund, og med lidt syre- en virklig dejlig chokolade!

    Solskinshilsner fra Sao Paulo,

    Emilia

  8. Noura skriver

    9. januar 2012 kl. 12:44

    Hej Anne,

    Jeg smagte Estates Mocchachino første gang i torsdags (dog bad jeg baristaen venligst udlade siruppen, da jeg ikke bryder mig om siruppens alt for søde smag til min tand). Men men men må desværre erkende, at Mocchachino’en bare ikke faldt i min smag.

    Jeg foretrækker først og fremmest Café Øieblikkets (Diamanten) Mocha (med hjemmelavet ganache) eller Café Nordens Mocha (har jeg for ikke så længe siden opdaget faktisk også smager fortræffeligt). Det er de eneste to steder i byen, jeg (indtil) videre drikker en Mocha. Uden sødemidler naturligvis, da chokoladen giver nok sødme i sig selv…

    mmmm….

    Liflige kaffe-choko-vintereventyr…
    *

  9. Anne au Chocolat skriver

    9. januar 2012 kl. 20:11

    Kære Noura
    Tusind tak for din kommentar! Jeg vil glæde mig til at smage de to du har foreslået 🙂 Ved du hvilke chokolader der bruges til Mocha’erne ?
    Kh Anne

  10. Noura skriver

    11. januar 2012 kl. 14:13

    Kære Anne,

    Jeg ved faktisk ikke hvilken chokolade de bruger, men det er en høj procent, og du kan være sikker på de kun bruger de bedste råvarer begge steder – creme de la creme 😉

    Kaffen på Øieblikket/Diamanten er fra Estate. Mochaen er virkelig sublim, men igen er det naturligvis en smagssag, for der er vist fløde i ganache (? det må du vide alt om), og den har faktisk en lidt honningagtig sødme over sig – ganachen på Øieblikket, jeg ved ikke, om det er tænkeligt at de kommer honning i ganachen (?). Men det er nu en meget subtil smag. Smagsnuancerne – ganache og kaffen imellem er simpelthen sublim. Men eftersom jeg desværre ikke selv kan lide kaffe 🙁 selvom jeg eeelsker duften af kaffe 🙂 (kan kun lide kaffe i kombination med chokolade – a match made in heaven :)), så kan jeg bedst lide en lille Café Mocha på Øieblikket; det er som om en stor Mocha bliver lidt for kaffe’t i smagen, hvis du forstår til min smagspalette, og jeg tænker at det er en af grundene til, jeg ikke er helt vild med den på Estate. Den lille Café Mocha derimod er på helt perfekt intens i smagen…Hvorom alting er, er Mochaen på Øieblikket min absolut yndlings-varme-hygge-drik…en ren symfoni for mine smagsløg 🙂

    Men igen alt er relativt…

    På Norden – som iøvrigt ikke er en Cafe jeg bryder mig om ellers pga. indretning, stemning, støjniveau oa. – er Mochaen ved jeg ikke hvilken chokolade de bruger, men det er en god kvalitetschokolade. Kaffen er fra Coffee Collective.

    Prøv det 🙂

    Bedste hilsner
    Noura
    *

  11. Mette Lindgaard skriver

    16. januar 2012 kl. 01:43

    Normalt drikker jeg mest dobbelt espresso (selvom jeg egentligt kan lide næsten alle kaffevarianterne og også er glad for varm chokolade og the), men Mochaccinoen vil jeg bestemt prøve som en af de første ting, når jeg bliver københavner. Det lyder jo som en skøn forening mellem espresso, varm chokolade og chai <3

  12. Anne au Chocolat skriver

    16. januar 2012 kl. 10:21

    Kære Mette
    Bliver du snart københavner ? 🙂
    Kh Anne

  13. Mette Lindgaard skriver

    18. januar 2012 kl. 01:48

    Så snart vi finder noget godt at bo i, så forhåbentligt inden længe 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2012 kl. 16:35

    FEDT! Så må vi mødes her ovre på Djævleøen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap