E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Mississippi Mudpie, rouladekage og sukkersøde veninder

27. oktober 2012 af Anne au Chocolat 18 kommentarer

Lige en lille lørdagshilsen, som byder på to utroligt smukke og over the top indbydende kager lavet af to skønne veninder. En Mississippi Mudpie kreeret af Camilla og rouladekagen (også kaldet en Charlotte Russe) skabt af Sille til vores dessertklub i søndags. Hvis I husker sidste indlæg om nutella panna cotta’en, var vores tema tabu-emner. Nu tænker I garanteret, “hvad pokker er der tabuagtigt over disse to guddommeligt smukke kager?”, men jeg kan fortælle jer, at mudpien gemte på et kæmpe lag af skumfiduser, og at rouladekagen – som i øvrigt var lavet af køberoulader – var fyldt til bristepunktet med en overdådig creme af flødeskum, crème anglaise og syntetisk hindbæraroma. Så holdt vi stilen!
Opskriften på Mississippi Mudpien samt et indblik i kagen findes lige her på Camillas fine blog SUGAR PIE, honey bunch 😉

Glædelig lørdag! 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: charlotte rousse, mississippi mudpie, mudpie, roulade, sugarpiehoneybunch

Previous Post: « Nutella Panna Cotta
Next Post: Chokolade i blodet »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Piskeriset skriver

    27. oktober 2012 kl. 09:14

    Den der chokoladekage… den kunne jeg spise med sugerør lige nu 😀

  2. Freja skriver

    27. oktober 2012 kl. 10:06

    Hvor er den flot, den der roulade-kage. Den ser jo for sej ud! 🙂

    http://www.photographyfrejalyngbo.blogspot.com

  3. Hanne skriver

    27. oktober 2012 kl. 10:51

    Sej rouladekage!!

    – Hanne

  4. Camilla (Himmelske kager) skriver

    27. oktober 2012 kl. 19:22

    Hold da op, sikke et kageorgie! Den rouladekage er vældig flot lavet!

  5. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2012 kl. 11:01

    Kære Piske

    Jeg kunne også godt spise et stykke eller to nu 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2012 kl. 11:01

    Kære Freja

    Ja, jeg blev også meget imponeret 🙂

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2012 kl. 11:01

    Kære Hanne,

    Ja jeg synes også at den er vildt sej!

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2012 kl. 11:02

    Kære Camilla

    Kager er det bedste <3

    Kh Anne

  9. TARTESANDCARO skriver

    28. oktober 2012 kl. 14:37

    this is perfect for my tea time !!
    congrats your dolce are so sweet

  10. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2012 kl. 15:29

    Merci TartesandCaro 😉

    Bon après-midi!

  11. Anne skriver

    28. oktober 2012 kl. 16:00

    Yaiks, hvor er de fine begge to – mudpien ser grotesk svinskud, på allerbedste vis – og elsker rouladekagens twist 😀

    – Anne

  12. heidi kokborg skriver

    29. oktober 2012 kl. 08:45

    Åh, hvor ser den lækker ud!

  13. Anne H skriver

    29. oktober 2012 kl. 10:51

    Hvor ser rouladekagen sjov ud! Og så er jeg ret vild med det fine Sonja fad 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    29. oktober 2012 kl. 19:13

    Kære Anne,

    Jeg elsker dine adjektiver 😉

    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    29. oktober 2012 kl. 19:13

    Kære Heidi

    Ja, det synes jeg også!

    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    29. oktober 2012 kl. 19:14

    Kære Anne,

    Ja både rouladekagen og fadet er fine 🙂

    Kh Anne

  17. Maja Højgaard skriver

    8. november 2012 kl. 21:21

    Hvordan hænger rouladekagen sammen? Er vild med roulade og kunne godt bruge en ny vinkel (og en god opskrift)

    /Snackdronningen

  18. Karina Helbech Lundquist skriver

    18. marts 2015 kl. 21:19

    Hej Anne.

    Har du opskriften på den der rouladekage (Charlotte Russe – som den hedder.)
    Den ser rigtig lækker ud 🙂
    Mvh Karina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap