E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Søde eventyr fra chokoladens univers i ugen der gik

14. marts 2012 af Anne au Chocolat 30 kommentarer

De fleste af jer har efterhånden luret, at min hverdag er meget sød og chokoladet. Sidste uge var imidlertid i en hel anden chokolade-liga, og jeg har sjældent (særligt hvis vi også tæller mandagens fabelagtige masterclass med Damian Allsop med) oplevet noget lignende. Der var chokolade en masse, og I kan tro, at jeg nød det til den store guldmedalje. Denne uge har jeg dog tænkt mig at skære lidt ned på indtaget, da jeg er ved at lade op til næste uge, hvor jeg tager til Paris i en håndfuld dage. Jeg har nemlig en hel liste med chokoladebutikker, jeg skal besøge i Paris. Jeg glæder mig bare ved tanken.
Indlægget kommer til at handle om nogle af de søde sager, jeg satte tænderne i i sidste uge før og under Chokoladefestivalen, som jo i år lykkeligvis bredte sig over to dage – dobbelt så meget chokolade til folket! På øverste billede ser I en kanel og kardemommet Krydret Kaffe, jeg drak på Estate Kaffebar i starten af ugen, og jeg fik naturligvis en carré Caraïbe serveret til. Den bliver man altid lige lidt ekstra glad af. Kaffen var i øvrigt et dejligt indslag midt i en kølig og blæsende dag.

Et par dage efter var jeg i Torvehallerne, hvor jeg mødtes med min veninde Elise, som arbejder på The Coffee Collective midt i madmekkaet. Vi havde en flødebolle-date. Elise ville nemlig gerne have, at jeg smagte A XOCOs lakridsflødebolle. Vi delte den og prøvede også nogle af de andre, og jeg må sige, at lakridsflødebollen helt klart var det største hit. Skummet inden i sad lige i skabet – dejligt lakridset, hvis man kan sige det. Og med en sprød kiksebund, som også smagte af lakrids. Og så er kombinationen af lakrids og hvid chokolade jo efterhånden blevet til et uadskilleligt gammelt ægtepar – på den gode måde! Har I smagt den ?

På Chokoladefestivalen blev jeg mødt af så mange lækre ting, at jeg næsten ikke ved, hvor jeg skal starte eller slutte. Jeg nåede langt fra at smage det hele og fik heller ikke taget billeder af alt det, jeg gerne ville. Og jeg vil i den forbindelse gerne rette en særlig ros til de fabelagtige is fra Svaneke Is og Xocolatls karamelæg, som jeg desværre begge havde spist, inden jeg nåede at tænde for kameraet. Nogle gange ødelægges den umiddelbare vilde nydelse også af, at man skal knipse billeder.
Til gengæld nåede jeg at tage billeder af Friis-Holms skønne Dark Milk, som har en helt særlig plads i mit chokoladehjerte, og som jeg selvfølgelig også fik købt med hjem sammen med nogle af de andre Friis-Holm plader. De skal nydes i godt selskab ved en særlig lejlighed. Mikkel som producerer Friis-Holm chokoladen er så stjernesej og en kæmpe chokolade-inspirationskilde. Jeg holder meget af at tale chokolade med ham og gør det, hver gang jeg har mulighed for det.

På billedet ovenfor ser I nogle af Damian Allsops søde mesterværker. Jeg smagte både hans vandganacher på festivalen og mandags til hans masterclass (som jeg laver et separat indlæg om) og så købte jeg også hans pure collection med hjem og glæder mig til at smage den – en gang efter Paris. Den fine runde og let kantede chokolade nedenunder er en af Damians clouds, som jeg tidligere har beskrevet i dette indlæg. Meget interessant chokolade med en ret stort underholdningsværdi i konsistensen alene. Smagen var også fremragende, men vandganacherne gav mig nu den største “wauw”-oplevelse.

De sidste tre billeder viser nogle af de søde indslag fra min kære kollega Lizas demo på Chokoladefestivalen. Hun lavede inspirerende desserter til foråret og sommeren, der jo snart kommer. Denne lille søde sag var bagte stykker af rabarber, hvid Ivoire chokoladecreme og karamelliseret Ivoire. Det smagte himmelsk på den sommeragtige måde : )

Kære søde læsere, hvor tit spiser I egentlig chokolade ? Kan jeg lokke det ud af jer ? : )

Skrevet i: Uncategorized Tags: axoco, Chokoladefestivalen, clouds, Damian Allsop, Dark Milk, Estate Kaffebar, flødeboller, Friis-Holm, Krydret Kaffe, lakrids, lakridsflødebolle, Latte, Svaneke is, water ganache, Xocolatl

Previous Post: « Marcipan-havre-småkager overtrukket med hvid chokolade
Next Post: En dessert fra Krogs Fiskerestaurant med Aalborg Jubilæums Akvavit i, samt en lille konkurrence »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Morten skriver

    14. marts 2012 kl. 09:35

    Ca. 1 gang pr. uge…jeg er egentlig ikke supervild med chokolade, men en god mørk sag er fin fra tid til anden.

  2. Kathrine Susan Thermann Forster skriver

    14. marts 2012 kl. 09:44

    Hej Anne

    Jeg spiser stort set chokolade hver dag. Prøver at holde mig til den mørke til hverdag, lykkes dog ikke altid 😉 Ellers er min store nydelse lige nu mørk chokolade med lakrids, som der ryger rimelig meget ned af, og ja, også til hverdag. Ved ikke hvad jeg skulle gøre uden chokolade 🙂

    Kh Kathrine

  3. Rikke Toft Nielsen skriver

    14. marts 2012 kl. 09:45

    Hej Anne.
    Herhjemme spiser vi ca. 1 lille stykke chokolade om dagen. Det er til kaffen om eftermiddagen, når både vores børn og vi er kommet hjem. Det er en lille hyggelig samlingstid, hvor vores motto er: Lidt men GODT.

  4. Jennie Sejr skriver

    14. marts 2012 kl. 09:45

    HVER dag! – som regel bare et lille stykke mørk chokolade…og er der ikke noget med at det holder lægen væk? 🙂

  5. Christine skriver

    14. marts 2012 kl. 10:38

    De flødeboller ser fantastiske ud! Jeg har en stor, stor forkærlighed for chokolade af enhver art, men desværre er jeg kommet i den situation, at jeg i en periode på 3 måneder (helst) skal undgå alle slags mælkeprodukter, da jeg skal have testet, om jeg er allergisk overfor laktose. Det betyder også, at de mørke chokoladetyper, der indeholder “spor af mælk” er en farlig ven at have! Jeg er i krise, kan du nok forstå. Har du nogle forslag til (forholdsvis billig) chokolade, der ikke indeholder mælk eller spor af samme?

    Derudover vil jeg høre dig ad angående de chokoladebutikker i Paris, du snakker om? Jeg tager nemlig også til Paris bare først om to uger 🙂

    Dejlig blog med et skønt tema!

  6. Nicolai skriver

    14. marts 2012 kl. 13:00

    Jeg har stortset altid mellem 1 og 3 kg Valrhona liggende, men for disciplinens skyld er det nødvendigt at holde igen til hverdag, så det blir mest brugt til desserter og kager. Jeg har netop færdiggjort en omgang Manjari og får 3 kg Caraïbe imorgen 🙂 Den er jeg meget spændt på. Jeg vil umiddelbart sige at jeg spiser chokolade én gang om ugen. Men så kan der også sagtens ryge mellem 200 og 400 g i en opskrift. Man lever kun én gang.

  7. Anne skriver

    14. marts 2012 kl. 15:15

    Næsten hver dag (ikke super godt for de sidste kilo der skal ryge, men hva pokker – it’s chocolat? 🙂 )
    Jeg spiser helst mørkt chokolade, gerne med lakrids, og så skal det helst være af ordenlig kvalitet. Spiser bare ikke det billige lyse chokolade, det er livet for kort til. 🙂

  8. Benedikte Capion skriver

    14. marts 2012 kl. 17:36

    Sikke en lækker chokoladet uge!

  9. M skriver

    14. marts 2012 kl. 18:43

    Stort set hver dag – Jeg er så heldig at arbejde i Summerbird, man skal jo vide hvad man sælger 😉

  10. Sofie skriver

    14. marts 2012 kl. 21:06

    Hver dag! Faktisk to gange om dagen: enten efter frokost eller til eftermiddagsteen og altid efter aftensmaden. Som regel mørk chokolade (lige for tiden en variant med chili)
    Tak for en skøn, inspirererende og lidt farlig blog!

  11. Tanja skriver

    15. marts 2012 kl. 07:39

    Kære Anne,

    det er lækkert indlæg. Jeg er så fascineret af chokoladen og dens vidunderlige verden.

    Jeg spiser som regel chokolade 2 gange om gange, et stykke efter frokost og et stykke efter aftensmaden. Dog spiser jeg kun et enkelt stykke, når jeg har fået kage og eftermiddagen!
    I weekenden bagte jeg Meyers gulerodskage med en ordentlig omgang flødeost topping – den var virkelig god!!

  12. Sabrina skriver

    15. marts 2012 kl. 08:44

    Hver dag 2 stykker 70 % god kvalitetschokolade uhmm..

  13. Camilla skriver

    15. marts 2012 kl. 09:52

    Kunne man få opskriften på den skønne dessert med bagte rabarber, chokoladecreme og karamelliseret hvid Valrhona? Det ser SÅ indbydende, lækkert og forårsagtigt ud (-:

  14. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2012 kl. 20:37

    Kære Morten
    Hvilken chokolade spiser du så den ene gang om ugen ? 🙂
    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2012 kl. 21:13

    Kære Kathrine
    Mørk chokolade og lakrids lyder dejligt – hvilken chokolade er det ?
    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2012 kl. 21:13

    Kære Rikke
    Det lyder som livsnydelse lige som jeg kan lide det 🙂
    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2012 kl. 21:14

    Kære Jennie
    Jo, jeg er i hvert fald selv af den overbevisning 😉
    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2012 kl. 21:15

    Kære Christine
    Sikke da en trist periode uden chokolade! Men hvis du kan spise det på den anden side, er det vel ok ! 🙂

    Jeg skal nok melde tilbage med chokoladebutikker i Paris.

    Kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2012 kl. 21:18

    Kære Nicolai
    Hurra hvor lyder det godt 🙂
    Længe leve 3 kg chokolader !
    Kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2012 kl. 21:19

    Kære Anne
    Nu taler du også om mørk chokolade med lakrids. Hvilken spiser du? 🙂
    Kh Anne

  21. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2012 kl. 21:20

    Kære Benedikte
    Ja det var ret så rart 😉
    Kh Anne

  22. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2012 kl. 21:20

    Kære M
    Det er jo lige det! Dejligt arbejde du har 😉
    Kh Anne

  23. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2012 kl. 21:22

    Kære Sofie
    Sådan! Det lyder godt med chokolade flere gange dagligt 😉
    Hvilken chili-chokolade spiser du ?
    Kh Anne

  24. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2012 kl. 21:23

    Kære Tanja
    Dejligt at du også nyder chokoladens magiske univers flere gange om dagen!
    Og hvor lyder det skønt med gulerodskage 🙂
    Kh Anne

  25. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2012 kl. 21:24

    Kære Sabrina
    Yes hvor lyder det godt 🙂
    Kh Anne

  26. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2012 kl. 21:25

    Kære Camilla
    Jeg har lige spurgt Liza i dag og du skal nok få opskriften 🙂
    Kh Anne

  27. PandekagePiraten skriver

    20. marts 2012 kl. 13:08

    Jeg har efterhånden prøvet chokolade/lakrids-kombinationen en del gange, og jeg synes ikke rigtig det spiller for mig :/
    Jeg er vist den eneste der ikke er med på lakridsmoden 😛

  28. Tanja (The Artistic Hideout) skriver

    23. marts 2012 kl. 13:14

    Jeg spiser chokolade max. 1 gang om ugen, hvad jeg kan se, at jeg ikke er ene om 🙂 Chokolade overtrukne rosiner er en guilty pleasure og derudover er jeg ret glad for Lindts mørke chili chokolade 🙂 Den er også et hit i sprøde, hjemmebagte cookies.

    Sikke en fin blog du har her!

  29. Anne au Chocolat skriver

    28. marts 2012 kl. 08:19

    Kære Tanja
    Tak skal du have 🙂
    Chokolade overtrukne rosiner er nemlig lækkert!
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Lizas forårsdessert med rabarber og hvid chokolade - Anne au Chocolat siger:
    21. september 2016 kl. 10:04

    […] søde kollega Liza denne lækkert inspirerende forårsagtige dessert, som jeg allerede har vist jer før, bestående af bagte rabarber, hvid Ivoire chokolade creme og karamelliseret Ivoire. Jeg kan love […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap