En af de absolut bedste ting ved efteråret er alle de sprøde, saftigt søde og let syrlige, modne danske æbler, som kan plukkes fra træerne lige nu, og som findes i massevis i supermarkederne. Jeg har fundet fem æblefavoritter frem fra bloggens arkiver, som jeg synes godt kunne fortjene lidt opmærksomhed. Jeg håber (læs: er sikker på), at de kan forsøde hjemmet og gøre alt lidt mere efterårslækkert hos jer <3
Det var Emily, som foreslog mig at lave den slags indlæg i ny og næ, fordi der jo er så mange opskrifter i mit “bagkatalog”. Den gode idé fra mesterbloggeren har jeg skrevet mig bag øret og tænkt at efterleve. Emily og jeg har i øvrigt startet en kageklub, hvor vi sammen besøger lækre kagesteder og spiser kage. Dejligt koncept, ik? 🙂
Vi starter fra morgenstunden med denne knasende sprøde æblegranola, hvor en syrligt sød æblemos binder granolaen sammen i fine chunks og samtidig forærer den masser af smag og en helt perfekt sødme.
Eller hvad med en crumble, som emmer langt væk af efterår og hygge og er varm og intens i smagen? Det perfekte treat efter en gåtur i skoven eller bare som en sød og lynhurtig hverdagsdessert. Denne efterårscrumble byder på æbler, blommer, og blåbær samt krydret ingefær, som tilfører crumblen en helt igennem hyggelig smag under det knasende, smørsprøde crumblelag på toppen.
Intet efterår uden æblekage, og der skal helst være kanel i. Denne saftige æblekanelkage vækker minder fra barndommen og bør nydes helt nybagt – og gerne lun.
Den klassiske italienske flødedessert panno cotta får ofte selskab af friske bær, men rosmarin stegte æbler er altså et genialt alternativ i efterårsmånederne. Og gerne sammen med lidt sprød nøddekrokant med hvid chokolade.
Og sidst men ikke mindst skal I ikke snydes for denne labre lyserøde æblestang med saftig marcipanremonce, som jeg for præcist 6 år siden i dag delte opskriften på. Der boede jeg stadig på kollegie og brugte ret ofte det rå betongulv som fotobaggrund 🙂
Ha’ en sød torsdag! <3
Skriv et svar