E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Favorit opskrifter med is og min ismaskine

7. juni 2018 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

Du danske sommer, jeg elsker dig! Og hvor er jeg glad for, at min ismaskine kan trylle de mest cremede og kølige is frem her i varmen. Med mindre at man laver parfait-is opskrifter, bliver hjemmelavet is først en rigtig lækker smagsoplevelse, når man laver den i en god ismaskine. Sådan er det bare ♥

Min ismaskine er en MUSSO MINI 4080 ISMASKINE, som jeg har haft i 12 år. Den er uden tvivl min bedste investering til dato, og den kører alle is silkebløde og cremede, så de kan serveres direkte fra maskinen, hvis man har lyst. Jeg vil lige tippe jer om, at den er på tilbud for tiden og kan købes her (reklamelink).

I kan finde alle mine isopskrifter her, men jeg fremhæver her nogle af mine helt særlige favoritter:

♥ Hasselnødde praliné is er kræs for hasselnøddeis-elskere. Hasselnøddepralinéen forærer isen en intens og sødmefuld smag af hasselnødder, hvis noter leder tankerne hen på luksus blød nougat på den let karamelliserede måde. Så skønt!

♥ Frozen yogurt bær ispinde med chokolade og granola er noget så fristende og fyldt med græsk yoghurt, vanilje, hindbær, blåbær og citron samt et dyp af mørk chokolade og et drys knasende sprød hjemmelavet granola.

♥ Chokoladeis med hindbærcoulis er en særligt vanedannende lækker is. Chokoladeintens, cremet og med et frisk og syrligt modspil fra hindbærcoulisen.

♥ Havtorn-is sandwich byder på en fløjlsblød, forfriskende, sødmefuld og farvefin havtorn-is samt knasende sprøde og søde smørbagte mørdejsbunde med det perfekte snert af salt. Himmelsk!

♥ Chokolade cookie sandwich med hindbæris er fabelagtigt lækre. Knasende sprøde chokolade cookies lagt sammen med en silkeblød og frisk hindbæris. Og så et dyp i mørk chokolade.

♥ Mangoispinde dyppet i Dulcey chokolade er en cremet, aromatisk, sødmefuld smagsoplevelse med en karamelliseret tvist fra den blonde Dulcey chokolade.

Skrevet i: Is

Previous Post: « Hyldeblomst moussekage med hvid chokolade og rabarber
Next Post: Kom til Copenhagen Food event: Hjemme hos Maja Vase og Anne Au Chocolat »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maiken skriver

    7. juni 2018 kl. 21:35

    Hej Anne 🙂 Det ser virkelig lækkert ud og man får jo helt lyst til at lave en masse is og bare spise løs 🙂 Linkene til ismaskinen virker ikke, heller ikke hvis jeg søger efter firmaet :-/
    God torsdag aften 🙂
    Kh Maiken

  2. Anne au Chocolat skriver

    8. juni 2018 kl. 11:33

    Kære Maiken,
    Linket skulle gerne virke nu 🙂
    Kh Anne

  3. Hanne L skriver

    16. marts 2019 kl. 12:12

    OMG hvor ser det lækkert ud! De er også bare smukke at se på, men smager sikkert bedre end de ser ud 😉 De ryger på listen nu, det er helt sikkert 😛

  4. Malene skriver

    24. oktober 2019 kl. 22:50

    Har lige købt en ismaskine og ser frem til at prøve den med dine opskrifter. Tak for det 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    25. oktober 2019 kl. 09:43

    Kære Malene,
    Det lyder vel nok dejligt 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap